Thule Easyfold XT 931 – Review en Prijsvergelijking

Last updated by Ronald on

thule_931

Gaat jouw voorkeur uit naar een betaalbare fietsendrager voor 2 fietsen? En wil je hierbij van een prima kwaliteit uit gaan? Dan kom je al snel uit bij het aanbod van Thule.

Onder meer de Thule Easyfold XT 931 voldoet wellicht aan jouw wensen. In deze Thule Easyfold XT 931 review vertellen wij je daarom graag iets meer over deze fietsendrager!

Het aanbod van Thule

In het aanbod van Thule vind je meerdere fietsendragers voor 2 fietsen terug. Dit geldt onder meer voor de XT 932 en de XT 933 variant.

Deze twee varianten verschillen echter ten opzichte van de Thule Easyfold XT 931.

Thule Easyfold 931 vs. 932 (verschil)

 • Thule Easyfold 931: heeft een 13-polige stekker
 • Thule Easyfold 932: heeft een 7-polige stekker

Thule Easyfold 931 vs. 933 (verschil)

 • Thule Easyfold 931: is compacter en weegt minder
 • Thule Easyfold 933: is groter en weegt daardoor ook meer

Onze ervaringen met de Thule Easyfold XT 931

thule_931_-_2_fietsen

Recentelijk hadden wij het genoegen om de Thule 931 uit te mogen proberen. Eigenlijk waren wij vanaf het begin al enthousiast over deze fietsendrager.

Onder meer het prijskaartje sprak ons direct aan, evenals de stevigheid van deze fietsendrager. Toen wij de fietsendrager uit de doos haalden, viel de stevigheid echt direct op.

Daarnaast viel ons ook de bouwkwaliteit op. Deze fietsendrager voelt robuust aan en is netjes afgewerkt. Toen wij deze fietsendrager op de trekhaak wilden monteren, ging dat ook direct prima.

Dit gaat makkelijk, soepeltjes en zonder enige probleem. Oók als je weinig tot geen ervaring met een fietsendrager hebt.

Het vastzetten van de fietsen was vervolgens ook een fluitje van een cent. Tevens viel de veiligheid van de Thule Easyfold XT 931 ons direct op.

Deze fietsendrager heeft duidelijke verlichting en staat echt heel stevig. Naarmate wij langer van deze fietsendrager gebruikt maakten, vielen tal van handige functies ons in positieve zin op!

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor twee fietsen; 30 kilogram per fiets
 • Compacte fietsendrager die ook nog volledig opvouwbaar is
 • Makkelijk te installeren én makkelijk te gebruiken
 • Inclusief voetpedaal met kantelfunctie
 • Deze fietsendrager krijg je volledig voorgemonteerd geleverd

👎 Nadelen:

 • Bij aanschaf krijg je alleen een 13-polige stekker meegeleverd
 • Deze Thule fitsendrager wordt zonder oprijgoot geleverd


Specificaties van de Thule Easyfold XT 931

Heb je meerdere fietsendragers op jouw shortlist staan? En wil je een echt goede vergelijking maken? Richt je dan op onder meer de specificaties van de fietsendragers. Bij de Thule Easyfold XT 931 spreken de volgende specs voor zich:

 • Aantal fietsen: 2
 • Geschikt voor framematen: 22 tot 80 centimeter
 • Afstand tussen fietsen: 22 centimeter
 • Stekker: 13-polige stekker
 • Gewicht: 17,9 kilogram
 • Maximaal laadvermogen: 60 kilogram
 • Afmetingen uitgeklapt: 123 bij 63 bij 68 centimeter
 • Afmetingen ingeklapt: 31 bij 63 bij 68 centimeter

Wat kost de Thule Easyfold XT 931?

Als je de Thule Easyfold XT 931 aan wilt schaffen, moet je een goede vergelijking maken. De ervaring leert namelijk dat de prijzen bij webshops behoorlijk variëren. Bij de officiële webshop van Thule kost deze fietsendrager bijvoorbeeld 799 euro.

Bij onze partner Bol.com betaal je echter slechts 649,95 euro voor deze fietsendrager. Het feit dat dit prijsverschil zo groot is, vinden wij echt heel opvallend.

Vandaar ook ons advies om een goede vergelijking te maken. Het prijskaartje van 649,95 euro vinden wij overigens meer passend voor deze fietsendrager!

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Ten opzichte van de 932 en 933 varianten is de 931 fietsendrager een stuk minder populair. Dit blijkt ook uit de hoeveelheid beoordelingen die je online over deze fietsendrager kunt vinden.

Bij onze partner Bol.com hebben bijvoorbeeld slechts 2 gebruikers een beoordeling achtergelaten. Deze twee beoordelingen scoren echter wel de maximale score!

Bij een andere webshop, Ooelink, zijn meer dan 160 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 9,6.

Dát geeft aan dat deze fietsendrager op echt heel veel lovende woorden kan rekenen. Veel mensen roemen het gebruiksgemak, de compacte afmetingen en de algehele prijs-kwaliteitsverhouding. Iets waar wij ons in kunnen vinden.

Thule Easyfold XT 931 review

thule_easyfold_931

Deze Thule Easyfold XT 931 review is uiteraard niks waard zonder een uitleg over de voor- en nadelen.

Hieronder vertellen wij je daarom meer over deze voor- en nadelen.

Geschikt voor allerlei soorten fietsen

Thule heeft bij de 931 fietsendrager voor een maximaal laadvermogen van 60 kilo gezorgd. Geweldig, aangezien je ‘slechts’ twee fietsen op deze drager kwijt kunt.

Dit betekent dat elke fiets maximaal 30 kilo mag wegen. Je vervoert hierdoor ook mountainbikes en e-bikes moeiteloos op deze fietsendrager.

Makkelijk te monteren en te gebruiken

Als je deze fietsendrager uit de doos uitpakt, kun je ‘m direct op de trekhaak zetten. Je krijgt deze fietsendrager namelijk voorgemonteerd geleverd; erg handig wat ons betreft. Als de fietsendrager eenmaal op de trekhaak zit, blijft het genieten.

De trekhaak is makkelijk te bedienen, onder meer dankzij het pedaal. Met dit pedaal ben je in staat om de fietsendrager te kantelen. Daardoor behoud je ‘gewoon’ toegang tot de kofferbak van jouw auto.

Opvouwbaar

Heb je met veel plezier gebruik van de Thule Easyfold XT 931 gemaakt? Dan wil je deze wellicht makkelijk op kunnen bergen. Nou, dat komt absoluut goed bij deze fietsendrager. Je kunt deze fietsendrager namelijk opvouwen, waardoor ie ‘slechts 31 centimeter breed is. Dat is een fors verschil ten opzichte van de normale 123 centimeter. Ideaal!

Alleen een 13-polige stekker

De Thule Easyfold XT 931 wordt standaard met een 13-polige stekker geleverd. Dat is op zich prima, maar sommige trekhaken hebben alleen een 7-polige stekker. Dit los je gelukkig op door een verloopstuk van Thule aan te schaffen.

Geen oprijgoot meegeleverd

Tot slot vinden wij het jammer dat je géén oprijgoot meegeleverd krijgt. Dit zou toch wel erg handig zijn voor het neerzetten van de fietsen op deze drager. Gelukkig kun je deze oprijgoot ook als accessoire aanschaffen!

Onze eindconclusie over de Thule Easyfold XT 931

Stevig, veelzijdig, handig in gebruik én relatief betaalbaar. Dat is toch wel de manier waarop wij de Thule Easyfold XT 931 kunnen omschrijven.

Dit betekent ook dat wij erg tevreden over deze fietsendrager zijn. Bestel ‘m direct bij onze partner, waarbij je van een relatief voordelig prijskaartje geniet!Meer fietsendragers:


Categorieën: Reviews

Ronald

Ronald is onze ervaren fietsendrager expert. Al meer dan 20 jaar test en beoordeelt hij fietsendragers. Hij heeft daardoor alle ontwikkelingen binnen de branche meegekregen en weet als geen ander waarop je een fietsendrager moet testen.

1 reactie

Hans de Vaan · op

Wat is de bandbreedte die op de thule kan? Dit kan ik nergens terug vinden.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *