Kantelbare fietsendrager kopen? Bekijk de top 5 beste!

Last updated by Franziska on

kantelbare_fietsendrager

Een kantelbare fietsendrager biedt veel gemak. Zodra de fietsendrager op de trekhaak van je auto zit, hou je namelijk ‘gewoon’ toegang tot de kofferbak.

Ideaal als je op reis gaat of met je fietsen naar het bos toe gaat. De kans dat je op zo’n moment nog iets in je kofferbak moet leggen, is vrij groot.

Gelukkig worden tegenwoordig veel kantelbare fietsendragers aangeboden. Wil je zelf ook zo’n fietsendrager hebben?

Neem dan onderstaande vijf reviews door. In deze reviews bespreken wij de beste fietsendragers die kantelbaar zijn.

Dit zijn de beste kantelbare fietsendragers (ook voor e-bikes)

Om de best kantelbare fietsendrager uit te kunnen kiezen, moet je op veel factoren letten. Zo moet je bepalen hoeveel fietsen je op je fietsendrager wilt vervoeren.

Weet je dat? Dan kun je direct kiezen voor één van onderstaande varianten. Deze varianten zijn namelijk als beste uit onze test gekomen.

Beste kantelbare fietsendrager voor 2 fietsen – Thule EasyFold XT 2 933

thule_easyfold_xt_2_933_fietsendrager
Gewicht fietsendrager21 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Als je 2 fietsen op een makkelijke manier wilt vervoeren, is de Thule EasyFold XT 2 933 verreweg de beste optie. Deze fietsendrager is van een uitmuntende kwaliteit en makkelijk te bedienen.

Deze bediening begint al bij het vastzetten van de drager. Met een paar handelingen staat deze fietsendrager op je trekhaak.

Doordat deze drager over een handige kantelfunctie beschikt, behoud je dus toegang tot de kofferbak van je auto.

Op deze Thule fietsendrager kun je alle mogelijke fietsen vervoeren. Je kunt twee racefietsen vervoeren, twee stadsfietsen én zelfs twee elektrische fietsen.

Door het maximale draagvermogen van 60 kilogram is dit een ware krachtpatser.

De drager wordt met een 13-polige stekker geleverd. Zeker als je een nieuwere auto hebt, is dit ideaal. De meeste nieuwe auto’s zijn namelijk met een 13-polige aansluiting uitgevoerd.

Nog een belangrijk voordeel: deze fietsendrager is ook nog in te klappen. In opgevouwen staat neem je deze fietsendrager moeiteloos mee in de kofferbak van je auto!

Houd wel rekening met de forse investering; deze fietsendrager kost 679 euro.
Beste kantelbare fietsendrager voor 3 fietsen – Thule EuroRide 943

thule_euroride_943_fietsendrager_kantelbaar
Gewicht fietsendrager20,3 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesNee

Wil je op een gemakkelijke en veilige manier drie fietsen vervoeren? Dan sluit de Thule EuroRide 943 perfect op je wensen aan.

Net zoals bij de EasyFold XT 2 933 is ook bij déze Thule fietsendrager de kwaliteit uitmuntend.

Het monteren van deze fietsendrager is een fluitje van een cent. Met een paar handelingen staat de drager als een huis op de trekhaak. De fietsendrager staat dus stevig op je trekhaak én is dus ook nog kantelbaar.

Wat wens je nog meer? Met een handig voetpedaal heb je de optimale controle over de kantelfunctie.

Deze fietsendrager beschikt over stabiele framehouders en zachte riemen. Met deze onderdelen zet je de fietsen makkelijk én stevig vast op de drager.

Door de verlichting valt de fietsendrager perfect aan de achterkant van je auto op.

Wel is het goed om het volgende te weten: deze fietsendrager wordt standaard met een 7-polige stekker geleverd. Onhandig, aangezien de meeste nieuwe auto’s een 13-polige aansluiting hebben.

Gelukkig kun je een verloopstukje aanschaffen, waarmee je deze trekhaak alsnog op een 13-polige aansluiting aansluit.

Wat ons erg aanspreekt, is het prijskaartje. Voor deze fietsendrager betaal je slechts 439 euro.

Het is echter niet mogelijk om drie e-bikes op deze drager te vervoeren. Dit is overigens op geen enkele fietsendrager voor 3 fietsen mogelijk.
Beste kantelbare fietsendrager voor 4 fietsen – Buzz Rack Eazzy 4

buzz_rack_eazzy_4_vouw_fietsendrager
Gewicht fietsendrager19,8 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesNee

Trek je er graag met het gehele gezin op uit? Dan is de Buzz Rack Eazzy 4 een prima fietsendrager voor je.

Deze fietsendrager is voor 4 fietsen geschikt, van een prima kwaliteit en makkelijk te kantelen. Door de kantelfunctie heb je altijd nog toegang tot de kofferbak van je auto.

Bij deze fietsendrager geniet je van het nodige gemak. Dit is aan de kantelfunctie te danken, maar ook aan de inklapbaarheid. Nadat je deze fietsendrager gebruikt hebt, klap je ‘m makkelijk in.

Daarna is de fietsendrager slechts 25 bij 92 centimeter groot. Ideaal dus als je de fietsendrager makkelijk/compact op wilt bergen.

Deze fietsendrager voldoet verder aan onze eisen. De drager is stevig, makkelijk te monteren en veilig.

Buzz is wellicht niet het meest bekende merk, maar deze fietsendrager is van een prima kwaliteit. Wel is dit een relatief dure fietsendrager; ongeveer 600 euro.
Beste lichtgewicht kantelbare fietsendrager – Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II

twinny_load_fietsendrager_e-carrier
Gewicht fietsendrager16 kilogram
Maximaal draagvermogen59 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Heb je niet al te veel kracht in je armen? Dan is een lichtgewicht fietsendrager de beste optie voor je.

Als je ook nog wilt dat deze drager kantelbaar is, kom je al snel bij de Twinny Load Fietsendrager e-Carrier II uit.

Deze fietsendrager weegt slechts 16 kilogram, waardoor je ‘m makkelijk optilt. Dit is ideaal als je ‘m bijvoorbeeld van je schuur naar de auto toe tilt.

Je hebt hiervoor niet overdreven veel kracht nodig, zoals bij bovenstaande varianten wél het geval zou zijn.

De fietsendrager zelf is geschikt voor twee fietsen. Doordat het maximaal draagvermogen 59 kilogram is, kun je ook 2 e-bikes op deze fietsendrager vervoeren.

Uiteraard kun je ook andere soorten fietsen probleemloos en veilig vervoeren.

Wat ons ook erg aanspreekt; het prijskaartje. Voor deze inklapbare én lichtgewicht fietsendrager betaal je slechts 312,50 euro.

De fietsendrager is hiermee significant goedkoper dan bovenstaande varianten. Al met al is dit een prima fietsendrager waar je veel plezier aan gaat beleven.

Dat is overigens ook nog aan de inklapbaarheid te danken. Nadat je met veel plezier van deze lichtgewicht fietsendrager gebruik gemaakt hebt, klap je ‘m makkelijk in.

Dankzij de 13-polige stekker geniet je ook nog van de perfecte aansluiting op elke moderne auto.
Beste goedkope kantelbare fietsendrager – Hapro Atlas Active 2

hapro_atlas_active_2_fietsendrager
Gewicht fietsendrager17 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe fietsendrager uit? Maar, wil je wel per sé dat de fietsendrager kantelbaar is?

Dan raden wij je van harte de Hapro Atlas Active 2 fietsendrager aan. Wat ons betreft is dit de beste goedkope kantelbare fietsendrager.

Voor deze fietsendrager betaal je slechts 285 euro. Voor dit bedrag krijg je een stevige, kantelbare en handige fietsendrager tot je beschikking.

Een drager met een maximaal draagvermogen van 60 kilogram bovendien; je kunt hierdoor ook e-bikes op deze fietsendrager vervoeren.

Het kantelsysteem werkt overigens ook erg prettig. Je behoudt gemakkelijk de controle over de kantelhoek, waardoor je de gewenste toegang tot de kofferbak hebt én houdt.

Overigens is deze fietsendrager ook nog inklapbaar. Je kunt het je bijna niet voorstellen voor 285 euro, maar het is toch echt de waarheid.

Wel moet je even rekening met de stekker houden. Standaard beschikt deze fietsendrager over een 7-polige stekker, maar de meeste moderne auto’s hebben een 13-polige aansluiting.

Koop daarom een verloopstukje, zodat je deze fietsendrager op de best mogelijke manier aan kunt sluiten op je auto/trekhaak.
Kantelbare fietsendrager kopen: waar op letten?

Heb je je pijlen op een kantelbare fietsendrager gericht? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je kunt uit vrij veel varianten kiezen.

Om tot de juiste keuze te komen, zou je goed op onderstaande punten moeten letten.

Aantal fietsen

Ten eerste moet je bepalen hoeveel fietsen je wilt vervoeren. Gaat het om 1 fiets?

Of wil je graag 4 fietsen kunnen vervoeren? De keuze is op dit gebied volledig aan jou.

Kantelfunctie

Ten tweede moet je goed kijken naar het soort kantelfunctie. Sommige fietsendragers moet je met de hand kantelen, terwijl andere dragers over een voetpedaal beschikken.

Wij geven persoonlijk de voorkeur aan een voetpedaal. Dankzij dit pedaal bedien je de trekhaak makkelijk én hou je de optimale controle.

Maximaal draagvermogen

Ten derde moet je goed kijken naar het soort fiets dat je wilt vervoeren.

Wil je bijvoorbeeld elektrische fietsen vervoeren? Kies dan voor een fietsendrager met een maximaal draaggewicht van 60 kilogram.

Als je lichtere fietsen, zoals stadsfietsen of racefietsen, wilt vervoeren, mag het maximale draaggewicht iets lager komen te liggen.

Overige aandachtspunten

Ten vierde willen wij je wijzen op andere aandachtspunten.

Zo moet je goed kijken of de fietsendrager inklapbaar is. Een inklapbare fietsendrager vinden wij zelf ideaal, aangezien je zo’n fietsendrager compact op kunt bergen.

Ook moet je even goed nagaan op welke manier je de drager en fietsen vast kunt zetten. Kies je voor bijvoorbeeld een Thule fietsendrager? Dan doe je dit op een vrij simpele manier.

Tot slot zou je goed naar de stekker van de trekhaak moeten kijken. Gaat het om een 7-polige- of een 13-polige stekker? Een 13-polige stekker is meer van deze tijd.

Merk

Wij adviseren je om altijd voor een fietsendrager van een A-merk te kiezen. Twinny Load, Thule en Hapro zijn hier voorbeelden van. Deze merken leveren kwaliteit, zorgen voor robuuste fietsendragers én zorgen voor veilige dragers.

Uiteraard moet je ook even naar het prijskaartje kijken.

Heb je bijvoorbeeld een maximum bedrag in je hoofd zitten? Of wil je gewoon voor het beste van het beste gaan? Aan jou de keuze.

Met een kantelbare fietsendrager geniet je in ieder geval van veel gemak!

Categorieën: Fietsendrager

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

2 reacties

jos · op

nergens ook maar EEN vermelding van een fietsendrager die op de trekhaak van een camperbusje past.
Hoe kan ik dan een goede keuze maken? Bij een goede kwaliteits/prijsverhouding zou ik zo maar een keuze kunnen maken die niet past.
Heeft u een idee?

    Ronald · op

    Hey Jos, fietsendragers voor op de camper hebben we inderdaad niet meegenomen in de test. Dat is namelijk een aparte categorie fietsendragers. Deze beste opties daarvoor kun je op deze pagina bekijken.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *