Fietsendrager voor 4 fietsen kopen? Bekijk de top 5 beste!

Last updated by Franziska on

beste_fietsendrager_4_fietsen

Trek je er graag samen met vrienden en/of familie op uit? En neem je daarbij graag meerdere fietsen mee?

Dan is de aanschaf van een grote fietsendrager aan te raden. Een grote fietsendrager is bijvoorbeeld een fietsendrager voor 4 fietsen.

Is het mogelijk om 4 fietsen op één drager mee te nemen? Ja, zonder enige twijfel. Meerdere merken hebben interessante trekhaakdragers ontwikkeld die voor 4 fietsen geschikt zijn.

Maar, let wel op: het gaat hierbij alleen om fietsendragers voor op een trekhaak. Het is niet mogelijk om 4 fietsen op het dak van je auto te vervoeren.

Dit zijn de beste fietsendragers voor 4 fietsen

Wil je graag vier fietsen op één fietsendrager vervoeren? Dan doe je er verstandig aan om heel kritisch te zijn.

Zonder dat je het wellicht doorhebt, vervoer je een klein fortuin op een dergelijke fietsendrager. Alleen al om die reden raden wij je aan om echt de beste fietsendrager voor 4 fietsen te kopen.

Wat de beste varianten zijn? Wij hebben de 5 beste fietsendragers voor 4 fietsen voor je verzameld.

1. Pro-user Amber IV

pro-user_amber_iv_fietsendrager
Gewicht fietsendrager21,3 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesNee

De Pro-User Amber IV is naar onze mening de beste fietsendrager voor 4 fietsen. Deze fietsendrager is bijzonder stevig, is interessant geprijsd en beschikt over enkele handige extra’s.

Een voorbeeld van een handige extra functie is de kantelfunctie. Nadat je de vier fietsen op de fietsendrager hebt gemonteerd, kun je alsnog bij de kofferbak komen. Hiervoor hoef je de fietsendrager alleen maar te laten kantelen.

Het bevestigen van zowel de fietsendrager als de fietsen is ook een feestje. Dit gaat snel, dit gaat gemakkelijk en je geniet hierbij van de robuustheid van de fietsendrager.

Wel is het goed om het volgende te weten: deze fietsendrager is niet voor 4 zware fietsen geschikt.

Het vervoeren van 4 elektrische fietsen, 4 fatbikes of 4 zware mountainbikes is niet mogelijk. Dit ‘nadeel’ geldt voor elke fietsendrager voor 4 fietsen.
2. Buzz Rack Eazzy 4 – vouw fietsendrager

vouw_fietsendrager_4_fietsen
Gewicht fietsendrager19,8 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesNee

Ben je op zoek naar een fietsendrager voor 4 fietsen die je in kunt klappen? Dan is deze fietsendrager van het merk Buzz de beste optie voor je.

Dit is wellicht niet het meest bekende merk, maar dit is echt een prima fietsendrager.

Zo is het ideaal dat je eenvoudig vier fietsen kunt vervoeren. Je zet de fietsen makkelijk op de drager, waarna je de fietsen erg makkelijk vastmaakt.

Hiervoor maak je gebruik van een uniek conisch klemsysteem. In combinatie met de houder en de ratelriemen staan alle vier de fietsen erg stevig.

Wel is het een feit dat deze fietsendrager een stuk duurder is. Voor het relatief forse bedrag krijg je echter wel een fietsendrager die zowel inklapbaar als kantelbaar is.

Zeker in het aanbod van fietsendragers voor 4 fietsen is dit vrij uniek te noemen.
3. Hapro Atlas Active IV

hapro_atlas_active_iv_fietsendrager
Gewicht fietsendrager23,6 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesNee

Ga je graag voor de beste kwaliteit? Dan kan het geen kwaad om eens in het aanbod van Hapro te kijken.

Dat hebben wij ook gedaan, waarbij wij op de Hapro Atlas Active IV uitkwamen. Dit is volgens ons één van de beste fietsendragers voor 4 fietsen.

Waarom? Onder meer omdat dit een hele stevige fietsendrager is. De gebruikte materialen zijn hoogwaardig, de constructie is slim en de constructie is robuust.

Dankzij het draagvermogen van 60 kilogram kun je bovendien alle kanten op.  

Verder is het ideaal dat deze variant met een 13-polige stekker geleverd wordt. Heeft je trekhaak echter een 7-polige aansluiting? Dan is het goed om te weten dat je deze variant ook met een 7-polige stekker kunt kopen.

Deze fietsendrager is kantelbaar, is ook voor fietsen met brede banden geschikt en is deels opvouwbaar.

Met name het feit dat je de fietsendrager tot een hoek van 78 graden kunt kantelen, is ideaal.
4. Buffalo arms 4F

buffalo_arms_4_fietsendrager
Gewicht fietsendrager8,3 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesNee

Ben je op zoek naar een lichtgewicht fietsendrager voor 4 fietsen? Dan is de Buffalo arms 4F wellicht de beste optie voor je.

Dit is geen gebruikelijke fietsendrager; de drager zet je namelijk middels een snelkoppeling vast op de trekhaak. Vervolgens moet je de fietsen aan het frame ophangen aan deze drager.

Is dit ideaal? Dit hangt vooral van het gewicht van je fietsen af. Voor de zwaardere fietsen is deze drager absoluut niet geschikt.

Mocht je bijvoorbeeld 4 lichte stadsfietsen of racefietsen willen vervoeren, is deze drager echter wel ideaal.

Wel willen wij je het volgende adviseren: probeer de werking van de fietsendrager een paar keer uit, voordat je daadwerkelijk op reis gaat. De werking is namelijk significant anders dan bij een normale trekhaakdrager.

Feit is wel dat deze drager de nodige voordelen met zich mee brengt. Zo is de drager kantelbaar, beschermen de foam paddings het frame van je fiets en is de drager inklapbaar.
5. Thule VeloSpace XT 939

thule_velospace_xt_939_fietsendrager
Gewicht fietsendrager25,9 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesNee

Deze top 5 sluiten we af met een vreemde eend in de bijt. Deze Thule fietsendrager is normaal gesproken namelijk alleen voor 3 fietsen geschikt.

Maar, met dank aan een handige accessoire kun je óók 4 fietsen op deze fietsendrager vervoeren.

Is dat aan te raden om te doen? Ja, zonder enige twijfel. Bij deze fietsendrager geniet je namelijk van de gekende Thule kwaliteit.

De Velospace 939 is van een uitmuntende kwaliteit, is bijzonder robuust en biedt de nodige extra’s.

Zo is het ideaal dat je te allen tijde toegang tot de kofferbak houdt. Zelfs als de vier fietsen op de fietsendrager gemonteerd zijn, kun je de drager makkelijk kantelen.

Daarnaast zijn wij erg over de veelzijdigheid van deze fietsendrager te spreken. Mocht je af en toe ook drie fietsen willen vervoeren, is dit ook mogelijk.

Wil je nou twee e-bikes vervoeren? Ook dat is mogelijk op deze robuuste fietsendrager met een draagvermogen van 60 kilogram. Maar, het vervoeren van 4 elektrische fietsen gaat dus níet.
Fietsendrager voor 4 fietsen kopen: waar op letten?

Ben je op zoek naar een geschikte oplossing voor 4 fietsen? Dan kun je het beste kiezen voor één van de bovenstaande fietsendragers.

Deze dragers zijn stuk voor stuk in staat om 4 fietsen te vervoeren, maar doen dit wel op hun eigen manier.

Doordat het aanbod vrij divers is, zou je een goede vergelijking moeten maken. Graag helpen wij je hier een extra handje bij; dat doen we door in onderstaande koopgids de belangrijkste aandachtspunten te bespreken.

Soort fietsen

Ten eerste zou je heel goed naar je soort fietsen moet kijken. Wil je 4 elektrische fietsen vervoeren?

Dan kun je een geschikte oplossing vergeten. De fietsendragers voor 4 fietsen hebben namelijk allemaal een maximaal draagvermogen van 60 kilogram.

Wil je echter vier stadsfietsen of vier racefietsen vervoeren? Dat is op bovenstaande fietsendragers wel mogelijk.

Wil je vier fatbikes of vier mountainbikes vervoeren? Dan zou je heel kritisch naar de fietsendragers moeten kijken.

Let hierbij niet alleen op het draagvermogen, maar ook om de breedte van de wielhouders. Zowel mountainbikes als fatbikes hebben immers brede wielen.

Soort fietsendrager

In het huidige aanbod heb je niet heel veel keuze qua soorten fietsendragers. Dit komt puur doordat er alleen fietsendragers voor op de trekhaak aangeboden worden.

Had je het idee om vier fietsen op het dak van je auto te vervoeren? Dit kun je direct uit je hoofd zetten.

Dat is ook het geval als je vier fietsen op een achterklepdrager wilt vervoeren. Bij 2 fietsen en 2 kinderfietsen zou dit eventueel mogelijk zijn, maar niet bij 4 fietsen voor volwassenen.

Belangrijke eigenschappen

Bij bovenstaande fietsendragers zou je naar belangrijke eigenschappen moeten kijken:

  • Maximaal draagvermogen: wat is precies het gewicht dat de fietsendrager kan dragen? In veel gevallen is dit 60 kilogram.
  • Gewicht van de fietsendrager: wat is het gewicht van de fietsendrager zelf? In een ideale wereld is de drager zo licht mogelijk.
  • Kantelfunctie: beschikt de fietsendrager over een kantelfunctie? In onze ogen erg wenselijk, maar het komt niet super veel voor.
  • Inklapbaar: een fietsendrager voor 4 fietsen is automatisch behoorlijk groot. Ga daarom goed na of je de fietsendrager in kunt klappen; dat scheelt een hoop bij het opbergen van de drager.
  • Stekker: ga goed na met welke stekker de fietsendrager geleverd wordt. Stem deze stekker af op de aansluiting van je trekhaak.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste zou je goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding moeten kijken. Wij hebben twee belangrijke tips voor je op dit gebied:

  • Ga altijd voor kwaliteit. Let goed op de fabrikant van de fietsendrager en op beoordelingen van andere gebruikers. Onder meer Hapro en Thule leveren prima fietsendragers voor 4 fietsen.
  • Durf te investeren. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen. Daarom raden wij je aan om te durven investeren in de beste fietsendrager voor 4 fietsen. In sommige gevallen gaat dit om een behoorlijke investering, maar dat is echt elke cent dubbel en dwars waard.


Ook interessant:


Categorieën: Fietsendrager

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *