Fietsendrager met oprijgoot kopen? Bekijk de top 3 beste!
Heb je niet al te veel kracht in je armen? Of ben je al wat ouder? In deze situaties kun je het beste voor een fietsendrager met oprijgoot kiezen.
Door de oprijgoot hoef je de fietsen niet te tillen, maar rijd je de fietsen makkelijk op de fietsendrager. Je kunt je vast nú al voorstellen dat dit heel veel gemak met zich mee brengt.
Dit zijn de beste fietsendragers met oprijgoot
Is een fietsendrager met oprijgoot precies waar je naar op zoek bent? Dat is goed voor te stellen.
Aangezien wij óók fan van deze fietsendragers zijn, zijn we op zoek gegaan naar de beste fietsendragers met oprijgoot. Aan de hand van onze fietsendragertest hebben we een top 3 samen kunnen stellen.
Beste fietsendrager met oprijgoot voor 2 fietsen – Thule EasyFold XT 2 933 met Thule oprijgoot 933-4
Gewicht fietsendrager | 21 kilogram |
Maximaal draagvermogen | 60 kilogram |
Geschikt voor aantal fietsen | 2 |
Gewicht oprijgoot | 1,4 kilogram |
Wil je graag 2 fietsen gemakkelijk kunnen vervoeren? Dan is deze set van Thule een ideale optie voor je.
Het gaat hierbij om een Thule fietsendrager in combinatie met een Thule oprijgoot. Deze oprijgoot monteer je op/aan de EasyFold 933, waarna je de fietsen op de fietsendrager rijdt. Een kind kan de was doen!
Wat ons betreft is dit de beste fietsendrager met oprijgoot voor 2 fietsen. Maar, het is ook de beste fietsendrager voor elektrische fietsen met oprijgoot.
Doordat het maximaal draagvermogen 60 kilogram is, kun je op deze fietsendrager twee zware fietsen vervoeren. Juist dáárdoor leent deze drager zich voor alle mogelijke fietsen.
Bijkomend voordeel: deze fietsendrager en oprijgoot zijn van een geweldige kwaliteit. Als je op een juiste manier met deze producten omgaat, geniet je hier jarenlang van.
Wel moet je voor deze fietsendrager behoorlijk diep in de buidel tasten. De drager zelf kost al zo’n 680 euro, terwijl de oprijgoot uiteraard ook niet gratis is.
Wij zijn echter wel van mening dat deze fietsendrager zijn prijskaartje meer dan waard is.
Ook moet je even goed naar je auto/trekhaak kijken. Deze fietsendrager wordt namelijk alleen met een 13-polige stekker geleverd.
Mocht je trekhaak een 7-polige aansluiting hebben, zou je een verloopstukje moeten kopen.
Beste handige fietsendrager met oprijgoot – Pro-User Diamant met Pro-User Diamant oprijgoot
Gewicht fietsendrager | 22 kilogram |
Maximaal draagvermogen | 60 kilogram |
Geschikt voor aantal fietsen | 2 |
Gewicht oprijgoot | 1,9 kilogram |
Spreekt de hierboven besproken fietsendrager met oprijgoot je aan? Dat kunnen we ons goed voorstellen.
Wij hebben echter opgemerkt dat een andere fietsendrager nóg handiger in gebruik is. Het gaat hierbij om deze combinatie van Pro-User.
Wat bij deze fietsendrager met oprijgoot zo handig is? Dat is vooral de oprijgoot:
- Uitschuifbaar: deze oprijgoot kun je naar eigen inzicht uitschuiven. Door hem ver genoeg uit te schuiven, maak je het monteren van je fiets(en) op de fietsendrager zo makkelijk mogelijk.
- Deelbaar: deze oprijgoot is ook nog eens in twee delen te ‘buigen’. Door dit te doen, neemt de oprijgoot een stuk minder ruimte in beslag. Je kunt ‘m hierdoor een stuk makkelijker opbergen en overal mee naar toe nemen.
Zoals je kunt lezen, zijn wij enthousiast over de oprijgoot. Ook over de fietsendrager zijn wij erg enthousiast.
Deze drager is geschikt voor 2 fietsen, is geschikt voor 2 e-bikes en is een stuk voordeliger dan bovenstaande variant.
Wel moeten we opmerken dat deze fietsendrager geen kantelfunctie heeft. Mocht je wel de toegang tot de kofferbak willen behouden, kies je beter voor de fietsendrager van Thule.
Hoef je geen toegang tot je kofferbak te hebben? Dan is déze fietsendrager met oprijgoot qua prijskaartje een stuk interessanter.
Bijkomend voordeel: de fietsendrager is echt voor alle fietsen geschikt. Het gaat hierbij niet alleen om e-bikes, maar ook om bijvoorbeeld zware mountainbikes.
De fietsbanden die op deze fietsendrager passen, mogen een maximale breedte van 5 centimeter hebben. Dáárdoor kun je ook kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes op deze fietsendrager vervoeren!
Beste fietsendrager met oprijgoot voor 3 fietsen – Thule VeloCompact 926 met Thule Oprijgoot 9152
Gewicht fietsendrager | 23,5 kilogram |
Maximaal draagvermogen | 60 kilogram |
Geschikt voor aantal fietsen | 3 |
Gewicht oprijgoot | 0,68 kilogram |
Wil je graag drie fietsen op je trekhaak vervoeren? Dan is de aanschaf van de Thule VeloCompact 926 aan te raden.
Wij raden je aan om deze fietsendrager in combinatie met de Thule 9152 oprijgoot aan te schaffen. Dankzij die oprijgoot zet je de fietsen makkelijk op de fietsendrager.
Bij deze oprijgoot valt het gemak op. Je maakt de oprijgoot makkelijk aan de VeloCompact 926 vast, waarna je het andere uiteinde op de grond legt. Je kunt nu heel makkelijk de fiets van de fietsendrager afrijden.
Zelfs als je drie fietsen hebt, zorgt deze oprijgoot voor het gewenste gemak. Uiteraard geniet je met deze fietsendrager zelf ook van het nodige gemak.
Zo is deze fietsendrager kantelbaar, makkelijk op de trekhaak te monteren en naar wens uitbreidbaar. Door een uitbreidingsset aan te schaffen, kun je maar liefst 4 fietsen op deze fietsendrager vervoeren.
Bijkomend voordeel: deze fietsendrager is nog voordeliger dan de Thule EasyFold XT 933. Opvallend, aangezien op die Thule fietsendrager slechts 2 fietsen passen.
Op deze fietsendrager vervoer je dus moeiteloos 3 fietsen!
Fietsendrager met oprijgoot kopen: waar op letten?
Heb je interesse om een fietsendrager met oprijgoot te kopen? Dan kun je het beste je pijlen op bovenstaande combinaties richten.
Kun je ook een fietsendrager inclusief oprijgoot kopen?
Daar bestaan nagenoeg geen varianten van. Nee, de meeste merken kiezen ervoor om alleen een optionele oprijgoot aan te bieden.
Maar, hoe vind je nou precies de beste fietsendrager met oprijgoot? Wij raden je aan om voor jezelf antwoord te geven op onderstaande vragen.
Hoeveel fietsen wil je vervoeren?
Denk ten eerste goed over de hoeveelheid fietsen na. Wil je 1 fiets vervoeren, 2 fietsen of 3 fietsen?
Aan de hand van deze wens kun je al een flinke schifting in het aanbod maken.
Aan welke eisen moet de oprijgoot voldoen?
Denk ten tweede goed na over de manier waarop je de oprijgoot wilt gebruiken.
Wil je bijvoorbeeld dat de oprijgoot in lengte verstelbaar is? Of wil je dat de oprijgoot in delen opklapbaar is?
Dit zijn enkele eigenschappen waar een (goede) oprijgoot over kan beschikken.
Hoeveel geld wil je uitgeven?
In de basis is een fietsendrager met oprijgoot niet voordelig. Dit komt onder meer doordat je voor zowel de drager als voor de oprijgoot moet betalen.
Wij adviseren je in ieder geval om in een goede fietsendrager én oprijgoot te investeren. Daar heb je op termijn namelijk het meeste plezier aan.
Kun je een fietsendrager met oprijgoot zelf maken? in praktijk zou dit mogelijk moeten zijn, maar wij raden je dit niet aan.
De oprijgoot moet namelijk heel stevig zijn, zeker als je e-bikes gaat vervoeren. Besteed daarom ongeveer 50 á 60 euro aan een goede oprijgoot.
Aan welke eisen moet de fietsendrager voldoen?
Kijk niet alleen naar de oprijgoot, maar uiteraard ook goed naar de fietsendrager.
Wat is het maximaal draagvermogen? Past dit bij de fietsen die je wilt vervoeren? Kun je de fietsendrager kantelen?
Kun je de fietsendrager inklappen? En over welke eigenschappen beschikt de fietsendrager nog meer?
Kijk voor jezelf goed naar dergelijke vragen én zet ook op dit vlak je wensen op een rijtje.
Bekijk ook:
Geef een reactie