Fietsendrager zonder trekhaak kopen? Bekijk de top 3 beste!

Last updated by Desteney on

fietsendrager zonder trekhaak

De keuze voor een trekhaakdrager lijkt een logische keuze te zijn.

Het aanbod van dergelijke fietsendragers is immers divers, waarbij je uit tal van varianten kunt kiezen. Bovendien is het op elke auto wel mogelijk om een trekhaak te plaatsen, niet waar?

Niks is minder waar. Op sommige auto’s is dit praktisch gezien niet mogelijk óf het is – om welke reden dan ook – niet handig.

Op bepaalde auto’s, zoals een Ford Fiesta of Mini Cooper, kun je daarom beter voor een ander soort fietsendrager kiezen. Een fietsendrager zonder trekhaak om precies te zijn.

In dit artikel lees je alles over de drie beste fietsendragers zonder trekhaak. Deze fietsendragers passen op je auto zonder trekhaak. Wat wil je nog meer?

Neem de korte reviews door en schaf de beste fietsendrager voor op je auto zonder trekhaak aan!

Dit zijn de beste fietsendragers zonder trekhaak

Heb of wil je geen trekhaakdrager? Dan kom je al snel bij een achterklepdrager of een dakdrager uit. Indien je een camper hebt, kun je ook nog voor een fietsenrek kiezen.

Een fietsenrek op een auto zonder trekhaak is eventueel mogelijk, maar in veel gevallen is dit niet de beste optie.

Nee, het is in die gevallen verstandiger om voor één van onderstaande fietsendragers te kiezen. Dít zijn volgens ons de beste fietsendragers voor een auto zonder trekhaak!

1. Beste dak fietsendrager – Thule FreeRide 532

thule freeride 532
Geschikt voor aantal fietsen1
Maximaal draaggewicht17 kilogram
Prijs79,95 euro

Wil je graag een fiets op een gemakkelijke manier vervoeren? Dan raden wij je graag de Thule FreeRide 532 aan. Naar onze mening is dit de beste dak fietsdrager.

De fietsdrager is stevig, makkelijk te monteren en biedt tal van andere voordelen.

Zo is het prettig dat deze fietsendrager een maximaal draaggewicht van 17 kilogram heeft. Met dank aan dit draaggewicht kun je nagenoeg elke fiets vervoeren, met uitzondering van elektrische fietsen.

Prijstechnisch is dit ook een hele interessante fietsendrager voor je auto zonder trekhaak.
2. Beste achterklep fietsendrager – Nordrive Radius

Nordrive radius fietsendrager achterklep
Geschikt voor aantal fietsen2
Maximaal draaggewicht45 kilogram
Prijs299 euro

Heb je een auto met een relatief grote achterklep? Dan raden wij je de aanschaf van de Nordrive Radius aan.

Dit is volgens onze test de beste achterklep fietsendrager, onder meer vanwege het draaggewicht. Deze fietsendrager kan een gewicht van maar liefst 45 kilogram dragen.

Mede hierdoor is deze fietsendrager voor 2 fietsen geschikt. Wil je slechts 1 fiets vervoeren? Ook dat is mogelijk; in dat geval kan het zelfs een elektrische fiets zijn.

Helaas is het niet mogelijk om 2 elektrische fietsen op deze drager te vervoeren.
3. Beste goedkope fietsendrager zonder trekhaak – Twinny Load Dakdrager

twinny load fietsendrager dakdrager
Geschikt voor aantal fietsen1
Maximaal draaggewicht30 kilogram
Prijs64,99 euro

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe fietsendrager uit? Kies dan voor de Twinny Load Dakdrager.

Deze dakdrager kost slechts 64,99 euro. En voor dit lage bedrag krijg je oprecht veel waar voor je geld.

Zo is het uniek dat deze fietsendrager een maximaal draaggewicht van 30 kilogram heeft. Als je een elektrische fiets wilt vervoeren, is dat met déze fietsendrager dus mogelijk.

Toch raden wij je aan om voor een elektrische fiets altijd voor een trekhaakdrager te gaan. Deze dakdrager spreekt ons in ieder geval erg aan.

Makkelijk in gebruik, erg stevig én voordelig.
Fietsendrager zonder trekhaak kopen: waar op letten?

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe fietsendrager? En wil je geen fietsendrager voor op je trekhaak hebben? Dan kun je het beste voor één van bovenstaande varianten kiezen.

Een terechte vraag is wel wat voor jóu de beste keuze is. Om het antwoord op deze vraag te vinden, zou je goed op meerdere punten moeten letten.

Om welke punten dit precies gaat, bespreken we graag hieronder.

Soort fietsendrager

dakdrager fietsendrager auto

Allereerst is het belangrijk om goed naar het soort fietsendrager te kijken. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kun je hierbij uit twee soorten fietsendragers kiezen.

Ten eerste kun je voor een dakdrager kiezen. Zoals de naam al aangeeft, is dit een drager die je op het dak van je auto moet bevestigen.

Nadat je dit hebt gedaan, kun je je fiets stevig in deze dakdrager vastzetten. Het lastige is alleen dat dit vrij veel kracht kost; je moet immers de fiets op het dak tillen.

Ten tweede kun je voor een achterklepdrager kiezen. Deze soort fietsendrager bevestig je op de achterklep/achterruit van je auto. Nadat je dit gedaan hebt, kun je vrij gemakkelijk de fiets(en) op deze fietsendrager bevestigen.

Feit is wel dat niet alle auto’s voor een achterklepdrager geschikt zijn. Auto’s met een te kleine achterklep zijn hier bijvoorbeeld niet geschikt voor.

Aantal fietsen

Ten tweede moet je goed naar je situatie kijken. Hoeveel fietsen wil je op de fietsendrager vervoeren? En om wat voor soort fietsen gaat dit?

Indien je twee racefietsen wilt vervoeren, heb je meer mogelijkheden dan als je twee elektrische fietsen zou willen vervoeren.

Op een fietsendrager zonder trekhaak kun je maximaal 2 fietsen vervoeren. Wil je méér dan 2 fietsen vervoeren? Dan heb je maar één keuze: een trekhaakdrager.

Voor zo’n fietsendrager heb je dus wel een (stevige) trekhaak nodig.

Draaggewicht

Ten derde moet je naar het draaggewicht van de fietsendrager kijken. Je moet dit gewicht heel goed afstemmen op bovenstaand punt; het aantal fietsen en het soort fiets.

In een ideale wereld heeft een fietsendrager zonder trekhaak een hoog draaggewicht. In de werkelijkheid valt dit ietwat tegen.

De meeste van deze dragers hebben een maximum draaggewicht van 45 kilogram. Dit is voldoende voor twee normale fietsen, maar is niet toereikend voor twee elektrische fietsen.

Stevigheid

stevigheid dakdrager fietsendrager

Ten vierde moet je bij elke fietsendrager goed naar de stevigheid kijken. Deze stevigheid slaat op twee verschillende dingen:

  • Hoe stevig staat of hangt de fietsendrager? Je wilt uiteraard niet dat de fietsendrager tijdens het rijden los van je auto komt. Dit levert levensgevaarlijke situaties op de weg op.
  • Hoe stevig staat/staan de fiets(en)? Uiteraard wil je ook dat de fietsen erg stevig op de fietsendrager staan. Deze stevigheid verschilt uiteraard van fietsendrager tot fietsendrager.

Ervaringen van andere kopers

Ten vijfde is het aan te raden om naar de ervaringen van andere kopers te kijken. Zijn deze ervaringen (heel) positief? Dan is dit een duidelijk teken.

Een duidelijk teken dat veel kopers tevreden met hun aankoop zijn. Bij negatieve beoordelingen kun je het beste even verder kijken.

De fietsendragers die we in dit artikel besproken hebben, zijn allemaal goed beoordeeld. Deze dragers kun je dan ook met een gerust hart direct bestellen.

Aanbieder

fietsendrager zonder trekhaak aanbiedingen

Tot slot wijzen wij je graag op de aanbieder van de fietsendrager. Wij adviseren je hierbij om de fietsendrager altijd bij een specialist of gerenommeerde partij aan te bieden.

Partijen als Decathlon, ANWB en Bol.com zijn hier prima voorbeelden van.

Kom je een interessante korting bij een discountketen tegen? Dan is het zaak om heel kritisch te zijn. Kijk hierbij niet alleen kritisch naar de fietsendrager, maar ook naar de keten.

Is de discountketen überhaupt in staat om de gewenste kwaliteit te leveren? Indien dit niet het geval is, kun je de aanbieding beter laten lopen.

Koop je fietsendrager zonder trekhaak áltijd bij een gerenommeerde partij!Veelgestelde vragen

Bestaat er een universele fietsendrager voor zowel op de achterklep als het dak?

Nee, alle fietsendragers hebben 1 bevestigingspunt als mogelijkheid. Dit is ofwel de trekhaak, het dak, of de achterklep.

Kan ik 2 elektrische fietsen vervoeren zonder trekhaak?

Nee, de draaglast van 2 e-bikes is te groot voor een fietsendrager die niet op de trekhaak bevestigd zit.


Categorieën: Fietsendrager