Fietsendrager ANWB: aanbod & testresultaten (2024)

Last updated by Desteney on

ANWB aanbod fietsendragers

Ben je op zoek naar een nieuwe fietsendrager? Ons advies is om deze fietsendrager alleen bij een specialist aan te schaffen, zoals de ANWB.

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is er voor iedereen, geeft persoonlijk advies én biedt verschillende soorten fietsendragers aan.

Wat bij de ANWB uniek is, is de combinatie van het aanbod en het advies. Men biedt namelijk veel fietsendragers aan en test een groot deel van deze fietsendragers ook zelf.

De testresultaten die door de ANWB gedeeld worden, zijn 100% eerlijk en onafhankelijk.

Wat voor fietsendragers verkoopt de ANWB?

Als je een goede fietsendrager aan wilt schaffen, zit je bij de ANWB goed. Deze firma heeft door de jaren heen namelijk een divers aanbod van fietsendragers verzameld.

Zo heb je de keuze uit meerdere merken, waaronder Thule, Twinny Load, Hapro en Pro-User.

Fietsendrager zonder trekhaak

fietsendrager zonder trekhaak aanbiedingen

Heb je geen trekhaak op/onder je auto zitten? Dan vind je in deze categorie enkele interessante fietsendragers.

Dit zijn fietsendragers die je bijvoorbeeld aan de achterklep van je auto moet bevestigen of op het dak.Trekhaakdrager

Het grootste aanbod van de ANWB zijn zogeheten trekhaakdragers. Deze dragers moet je op je trekhaak monteren, waarna je je fiets(en) stevig op de drager vast kunt zetten.

Binnen dit aanbod biedt de ANWB allerlei soorten trekhaakdragers aan; variërend van voordelige varianten tot aan behoorlijk prijzige varianten.Dakdrager

dak_fietsendrager_racefiets

Als je je fiets het liefste op het dak wilt vervoeren, kun je hiervoor ook terecht bij de ANWB.

Op het moment van schrijven biedt de ANWB wel slechts één dakdrager aan.Fietsendrager voor E-bike

Wil je je e-bike vervoeren? Dan is het sowieso van belang dat je voor een stevige fietsendrager kiest.

Deze fietsendragers zijn onder de categorie ‘fietsendrager voor e-bike’ op de website van de ANWB te vinden. Dit aanbod is behoorlijk divers en is ook nog onderverdeeld in trekhaak- en achterklepdragers.Onderdelen & accessoires

Ben je voor je fietsendrager op zoek naar bijvoorbeeld een oprijgoot? Dan kun je ook terecht in de webshop van de ANWB.

Deze firma biedt namelijk allerlei onderdelen en accessoires voor fietsendragers aan. Deze onderdelen en accessoires zijn voor talloze fietsendragers geschikt.

ANWB fietsendragers

anwb_fietsendrager_touring_2

Binnen het aanbod van de ANWB is een belangrijke rol weggelegd voor de ANWB fietsendragers.

Dit zijn fietsendragers die door de ANWB zelf ontworpen zijn. Deze fietsendragers zijn dan ook van een prima kwaliteit en zijn relatief scherp geprijsd.

Binnen dit aanbod valt ook de diversiteit op. Zo kun je voor de Touring 2 fietsendrager kiezen; dit is een fietsendrager die voor 2 fietsen geschikt is.

Op deze fietsendrager vervoer je probleemloos twee elektrische fietsen. Ook is deze fietsendrager inklapbaar én kantelbaar. En dit allemaal voor slechts 319,99 euro.

Een andere interessante optie is de ANWB Touring Flex Plus 2 fietsendrager. Deze fietsendrager is vergelijkbaar met de Touring 2 variant, maar is nog veelzijdiger.

Zo beschikt deze fietsendrager bijvoorbeeld over een gecombineerde Jaeger stekker. Voor deze fietsendrager betaal je op het moment van schrijven 459,99 euro.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de ANWB fietsendragers. Check gerust de webshop van ANWB voor de overige, interessante varianten van dit merk!

ANWB fietsendrager testresultaten

Voordat je een fietsendrager koopt, is het verstandig om naar de website van de ANWB te gaan. Check vervolgens op de website of je een review over de betreffende fietsendrager kunt vinden.

De testresultaten die de ANWB deelt, zijn stuk voor stuk betrouwbaar te noemen. Men probeert de fietsendragers namelijk helemaal zelf uit.

Dit doet men 100% onafhankelijk, waardoor de testresultaat 100% eerlijk zijn.

Wat hierbij erg sterk is, is dat de ANWB onderscheid maakt tussen de soorten fietsendragers. Zo heeft men recent de testresultaten uitgebracht van de zoektocht naar de beste fietsendrager voor elektrische fietsen.

Als je de eigenaar van e-bikes bent, is een dergelijke test uiteraard erg interessant.

Hoe test de ANWB fietsendragers?

fietsendrager test ANWB

De ANWB test de fietsendragers op een onafhankelijke manier. De testen zijn hierdoor volledig eerlijk en zijn dus 100% betrouwbaar.

Dit wordt nog verder versterkt door de manier waarop de ANWB deze fietsendragers test. De ANWB kijkt hierbij naar allerlei criteria en laat de tests door specialisten uitvoeren.

Dit zijn specialisten die veel ervaring met fietsendragers hebben. Zij gebruiken de drager tijdelijk zelf, waardoor ze een goede indruk van de drager krijgen.

Die indruk vertalen ze vervolgens in een begrijpbare test. Een test waarin alle plus- en minpunten van de fietsendrager uitgebreid besproken worden.

De ANWB velt vervolgens een oordeel, maar geeft geen adviezen. Het is volledig aan jezelf om te bepalen of je de betreffende fietsendrager wel of niet aanschaft.

Gaat het om een fietsendrager van een A-merk? Check dan goed bij andere webshops of de fietsendragers door kopers goed beoordeeld worden. Als dat het geval is, weet je dat het een goede aankoop is.

Zijn de fietsendrager tests van de ANWB onafhankelijk?

Ja, de fietsendrager tests van de ANWB zijn zeker onafhankelijk. Men richt zich bijvoorbeeld niet op één merk of op één soort fietsendrager, maar juist op allerlei soorten fietsendragers.

Daarnaast zegt de ANWB nooit dat je fietsendrager X of Y moet kopen. De ANWB voorziet je van alle benodigde informatie, waarmee je zelf de juiste keuze kunt maken.

ANWB vs. andere fietsendrager winkels

aanbieders fietsendragers bol anwb decathlon

Een fietsendrager aanschaffen doe je bij voorkeur bij een fietsendrager winkel. Goede fietsendrager winkels zijn onder meer de ANWB, Bol.com en Heuts.

Ook bij bijvoorbeeld Decathlon en Halfords kun je prima een fietsendrager aanschaffen.

Zit er een groot verschil tussen een fietsendrager van Decathlon en de ANWB? Of tussen een fietsendrager van Halfords en de ANWB? Ja, daar komt het wel op neer.

Ten opzichte van Decathlon is het aanbod van de ANWB gemiddeld genomen een stuk(je) duurder. En ten opzichte van het aanbod van Halfords is het aanbod van de ANWB een stuk diverser.

Als je uit zoveel mogelijk fietsendragers wilt kiezen, zit je bij Bol.com het beste. Voor het beste advies kun je echter beter bij de ANWB terecht. Hier zijn echte specialisten werkzaam, getuige de betrouwbare testresultaten.

Moraal van het verhaal: elke fietsendrager winkel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij raden je in ieder geval aan om je fietsendrager bij één van de zes onderstaande winkels te bestellen:


Categorieën: Merken

Desteney

Desteney is al van jongs af aan een fietsliefhebber. Als klein meisje bevestigde zij al de fietsen op de fietsendrager, voor vertrek op vakantie. Ze versterkt ons redactionele team met het schrijven van koopgidsen en reviews over fietsendragers.