Fietsendragers bij Obelink: Blik op het aanbod

Last updated by Joni on

Obelink Aanbod Fietsendragers

Ben je op zoek naar een nieuwe fietsendrager? Goede kans dat je de gewenste fietsendrager bij Obelink gaat vinden.

Deze aanbieder biedt namelijk een divers aanbod van fietsendragers aan. Maar, is het aan te raden om een fietsendrager bij Obelink te kopen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel.

Over Obelink

obelink outdoor winkel

Obelink is één van de grootste kampeerwinkels van ons land. In eerste instantie richtte deze firma zich uitsluitend op kampeerproducten, maar daar is verandering ingekomen.

Men biedt nu ook fietsendragers en andere outdoor producten aan. Zolang het maar om een outdoor product gaat, is de kans groot dat je hiervoor bij Obelink terechtkunt.

Het aanbod van fietsendragers bij Obelink

obelink fietsendragers

Ook voor fietsendragers kun je prima terecht bij Obelink. Deze aanbieder biedt, op het moment van schrijven, meer dan 160 verschillende fietsendragers aan.

Alleen dit getal geeft aan dat Obelink een specialist op het gebied van fietsendragers lijkt te zijn. Dat wordt nog verder versterkt als we nader inzoomen op het assortiment.

We zien namelijk dat je bij Obelink tussen meerdere soorten fietsendragers kunt kiezen:

  • Fietsendrager caravan. Dat Obelink een kampeerwinkel is, blijkt uit het aanbod van fietsendragers voor op een caravan. Deze fietsendragers zet je op de dissel van de caravan stevig vast, waardoor je moeiteloos één of meerdere fietsen mee op vakantie neemt.
  • Fietsendrager camper/bus. Ook als je een camper of bus hebt, kun je bij Obelink terecht. Deze aanbieder biedt tientallen fietsendragers voor op een camper of bus aan.
  • Fietsendrager auto. Voor de normale fietsendragers kun je eveneens bij Obelink terecht. Als je op de categorie ‘Fietsendrager auto’ klikt, krijg je ongeveer 10 verschillende fietsendragers te zien. Dit zijn zowel trekhaak fietsendragers als fietsendragers voor op het dak of de achterklep.

Welke merken fietsendragers vind je bij Obelink?

fietsendrager_achterklep_camper

Het aanbod van fietsendragers bij Obelink is vrij divers. Dit komt alleen al door de bovenstaande categorieën fietsendragers. Per categorie vind je ook nog eens veel varianten. Hoe dat komt? Dat komt doordat Obelink met meerdere merken samenwerkt.

Eén van de merken die goed vertegenwoordigd is, is het merk Pro-User. Dit merk biedt prima fietsendragers tegen prima prijzen aan. Dat past dus volledig in het straatje van Obelink.

Een ander merk dat goed vertegenwoordigd is, is Thule. Dit merk biedt meerdere fietsendragers aan die speciaal voor caravans of campers ontwikkeld zijn.

Het is dan ook logisch dat juist dergelijke fietsendragers onderdeel van het aanbod van Obelink uitmaken.

Tot slot biedt Obelink ook erg veel fietsendragers van het merk Fiamma aan. Dit is een behoorlijk onbekend merk, maar de prijsstelling valt direct in positieve zin op.

Over de kwaliteit durven wij echter geen uitspraken te doen. Daarvoor hebben we simpelweg te weinig ervaring met dit merk.

Is het aanbod fietsendragers bij Obelink uitgebreid?

Ja, het aanbod bij Obelink is uitgebreid. Maar, het is niet zo uitgebreid als bij andere aanbieders het geval is. Dit heeft twee redenen:

  • Obelink werkt niet met alle merken samen. Als je een nieuwe fietsendrager wil kopen, heb je de keuze uit veel modellen van veel merken. Jammer genoeg werkt Obelink met slechts een handjevol merken samen. Dat zorgt ervoor dat het aanbod toch ietwat beperkt is.
  • Obelink richt zich vooral op campers en caravans. Ben je voor je auto op zoek naar een goede fietsendrager? Dan kun je beter naar bijvoorbeeld Bol.com of Heuts uitwijken. Bij deze fietsendrager winkels vind je véél meer fietsendragers voor auto’s. Wil je een fietsendrager voor je caravan/camper kopen? Dan zit je wel bij Obelink goed.

Wat zijn de Obelink ervaringen van andere mensen?

dissel_fietsendrager_caravan

Als we op Trustpilot kijken, zien we duizenden reviews over Obelink naar voren komen. Het lastige is alleen dat we deze reviews niet kunnen filteren op alleen de meningen over fietsendragers.

De algehele tendens van deze reviews is in ieder geval positief. Men roemt het aanbod van Obelink, de service die verleend wordt en de prijsstelling.

Obelink stunt namelijk regelmatig met forse kortingen. Jammer genoeg lijkt deze aanbieder nagenoeg nooit een hoge korting op fietsendragers te geven.

Obelink leveringsvoorwaarden

Heb je een interessante fietsendrager bij Obelink gevonden? Dan wil je deze wellicht zo snel mogelijk online bestellen. Voordat je dat doet, moet je even goed naar de leveringsvoorwaarden kijken.

Daarbij valt één ding direct op: Obelink werkt met meerdere partnerbedrijven samen. De meeste fietsendragers die je bij Obelink kunt kopen, koop je in feite niet bij Obelink.

Je koopt deze via de webshop van Obelink bij een partnerbedrijf. In sommige gevallen is de communicatie hier erg summier over. Dat hadden wij liever anders gezien.

De leveringsvoorwaarden zijn in zijn algemeenheid wel prima. Dat geldt onder meer door de verzendkosten. Indien je voor meer dan €50 een bestelling plaatst, hoef je geen verzendkosten te betalen.

Mocht je nou een grote bestelling plaatsen, kan deze mogelijk niet met de normale pakketpost meegegeven worden. In dat geval moet je wel verzendkosten betalen.

Is het kopen van een fietsendrager bij Obelink aan te raden?

Wij zijn niet voor de volle 100% over Obelink te spreken. Dit komt onder meer doordat het aanbod van fietsendragers zich vooral op campers en caravans richt.

Als je op zoek naar de beste fietsendrager voor op de trekhaak bent, heb je bijvoorbeeld niks bij Obelink te zoeken.

Daarbij vinden wij het ook jammer dat Obelink met zo weinig merken samenwerkt. Het zou beter zijn – ook voor de diversiteit binnen het aanbod – als Obelink met meer (A-)merken zou gaan werken!


Categorieën: Fietsendrager