Fietsendrager voor 1 fiets kopen? Bekijk de top 4 beste!

Last updated by Franziska on

beste_fietsendrager_voor_1_fiets

Wil je op je auto slechts 1 fiets vervoeren? Dan kun je uit de nodige fietsendragers kiezen. Je kunt kiezen voor een zogeheten trekhaakdrager, maar je kunt ook kiezen voor een dakdrager.

Wat is voor jou de beste optie? En wat zijn volgens ons de beste fietsendragers voor 1 fiets waar je uit kunt kiezen?

De antwoorden op die vragen geven wij je graag in dit artikel.

Dit zijn de beste fietsendragers voor 1 fiets

Als je een nieuwe fietsendrager aan wilt schaffen, zou je goed over je wensen na moeten denken. Is het al snel duidelijk dat je op de fietsendrager 1 fiets wilt vervoeren?

Dan kun je het beste voor onderstaande varianten kiezen. Uit onze test is gebleken dat dit de beste enkele fietsendragers zijn.

Beste trekhaakdrager voor 1 fiets – Pro-User Diamant

pro-user_diamant_fietsendrager_1_fiets
Gewicht fietsendrager11,6 kilogram
Maximaal draagvermogen30 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Gaat je voorkeur uit naar een fietsendrager op de trekhaak? Dan kies je het beste voor de Pro-User Diamant 1.

Dit is naar onze mening – om meerdere redenen – de beste trekhaakdrager voor 1 fiets.

Dit is ten eerste aan de prijs-kwaliteitsverhouding te danken. Pro-User biedt prima fietsendragers aan, maar vraagt daar niet de absolute hoofdprijs voor.

Voor deze fietsendrager betaal je bijvoorbeeld slechts 200 euro.

Voor dit bedrag krijg je een hele stevige fietsendrager. De drager heeft namelijk een draagvermogen van 30 kilogram; dit is dan ook een ideale fietsendrager voor 1 elektrische fiets. Je zet de fiets bovendien gemakkelijk én stevig vast op de drager.

Verder beschikt deze fietsendrager over alle gewenste extra’s. Het enige wat in onze ogen ontbreekt, is een kantelfunctie.

Desalniettemin zijn wij erg te spreken over deze fietsendrager van Pro-User!
Beste dakdrager voor 1 fiets – Thule FreeRide 532

thule_freeride_532_dak_fietsdrager
Gewicht fietsendrager4,5 kilogram
Maximaal draagvermogen17 kilogram
Geschikt voor e-bikesNee

Vervoer je het liefste een fiets op het dak van je auto? Dan is de Thule FreeRide 532 de beste optie voor je.

Deze fietsendrager monteer je makkelijk op het dak van je auto, waarna je je fiets stevig vastzet.

Dit is echter niet met alle fietsen mogelijk. Heb je bijvoorbeeld een e-bike, een fatbike of een zware mountainbike?

Dan is het advies om je fiets vooral níet op het dak te vervoeren. Voor dergelijke zware fietsen kies je beter voor een trekhaakdrager.

Neemt niet weg dat deze fietsendrager erg handig is voor de lichtere fietsen. De drager is makkelijk te monteren, waarna je de fiets stevig en makkelijk vastzet.

Belangrijk voordeel is ook het prijskaartje; deze fietsendrager kost ongeveer 80 euro. Voor dit bedrag geniet je ook nog van de uitmuntende kwaliteit van Thule!
Beste achterklepdrager voor 1 fiets – Thule Elite G2 One Bike

thule_achterklep_fietsendrager
Gewicht fietsendrager6,7 kilogram
Maximaal draagvermogen30 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Geef je de voorkeur aan een achterklepdrager? Dan kun je niet om de Thule Elite G2 One Bike heen.

Dit is géén goedkope fietsdrager voor 1 fiets, maar het is wel een ideale drager. Je monteert ‘m stevig aan de achterklep van je auto, waarna je een fiets makkelijk op deze drager kunt bevestigen.

Het fijne is dat je alle fietsen op deze fietsendrager mee kunt nemen. Dankzij het draagvermogen van 30 kilogram is deze fietsendrager geschikt voor e-bikes.

Houd wel goed rekening met de bevestiging van de drager; je moet ‘m uiteraard heel stevig vastmaken aan de achterzijde van je auto, camper of caravan.

Tip: wil je nou 2 fietsen meenemen naar de camping? Dan is dit is de beste fietsendrager voor 1 fiets voor op de dissel van je caravan.

Je doet één fietsendrager op de dissel van je caravan en de andere fietsendrager op de achterzijde van je camper of caravan. Op die manier kun je alsnog twee fietsen mee naar de camping toenemen.
Beste lichtgewicht fietsendrager voor 1 fiets – Uebler F14

lichte_fietsendrager_1_fiets
Gewicht fietsendrager9,9 kilogram
Maximaal draagvermogen30 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Als je een trekhaakdrager voor 1 fiets aanschaft, krijg je al snel met een vrij fors gewicht te maken. De eerder besproken Pro-User Diamant is daar één van de uitzonderingen op; die trekhaak weegt slechts 11,6 kilogram.

Maar, het kan nóg lichter. Als je de beste lichtgewicht fietsendrager voor 1 fiets aan wilt schaffen, kom je direct bij de Uebler F14 uit.

Deze drager weegt slechts 9,9 kilogram, maar heeft wel een draagvermogen van 30 kilogram. Je kunt de drager hierdoor makkelijk monteren, makkelijk tillen en stevig op de trekhaak vastzetten.

Vervolgens zet je je fiets gemakkelijk en stevig op de drager vast. Met dank aan het draagvermogen van 30 kilogram kun je ook een e-bike op deze drager vervoeren.

De kwaliteit, de stevigheid en de vele handige eigenschappen zijn volledig naar onze wens. Houd alleen rekening met het forse prijskaartje en het ontbreken van de kantelfunctie.
Fietsendragers voor 1 fiets kopen: waar op letten?

Heb je interesse om een fietsendrager voor 1 fiets te kopen? Zoals je aan bovenstaande varianten kunt zien, heb je nogal veel keuze.

Om de keuze voor jezelf zo makkelijk mogelijk te maken, wijzen wij je graag op onderstaande aandachtspunten. Door goed op deze punten te letten, kies je snel de beste fietsendrager voor 1 fiets uit.

Soort fietsendrager

Ten eerste zou je goed moeten kijken naar het soort fietsendrager. Ga je voor een achterklepdrager? Ga je voor een dakdrager?

Of ga je voor een stevige trekhaakdrager? Onze voorkeur gaat uit naar een trekhaakdrager.

Een trekhaakdrager is in onze ogen de handigste soort fietsendrager. Je monteert ‘m makkelijk op je trekhaak, waarna je ook je fiets makkelijk op de drager tilt.

Mocht dit laatste te zwaar voor je zijn, kun je altijd nog voor een oprijgoot kiezen.

Draagvermogen

Bij elke fietsendrager moet je goed naar het draagvermogen kijken. Dit draagvermogen moet je vervolgens afstemmen op het gewicht van je fiets.

Heb je een elektrische fiets? Kies dan altijd voor een fietsendrager met een maximaal draagvermogen van 30 kilogram.

Heb je een stadsfiets of racefiets? Dan kun je prima voor een fietsendrager met een lager maximaal draagvermogen kiezen.

Handige eigenschappen

Wij raden je graag aan om goed op enkele handige eigenschappen te letten:

  • Manier van bevestigen: op welke manier kun je de fiets op de fietsendrager bevestigen? Ga goed na welk systeem de fabrikant hiervoor bedacht heeft.
  • Inklapbaar: kies je voor een grote trekhaakdrager? Dan zou het zeer wenselijk zijn dat je deze in kunt klappen.
  • Kantelfunctie: let goed op of je de fietsendrager kunt kantelen. De ervaring leert dat weinig fabrikanten ervoor kiezen om een fietsendrager voor 1 fiets van een kantelfunctie te voorzien.

Kwaliteit

Kies altijd voor een fietsendrager van een A-merk. De merken Thule, Pro-User en Hapro leveren prima fietsendragers.

Mocht je voor één van deze merken kiezen, ben je van een prima kwaliteit verzekerd. Dit merk je aan zowel het gebruiksgemak als aan de levensduur van de fietsendrager.

Prijskaartje

Tot slot zou je goed naar het prijskaartje moeten kijken. Bovenstaande varianten laten immers duidelijk blijken dat de prijskaartjes nogal uiteenlopen.

Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders goed met elkaar en de schaf beste fietsendrager voor 1 fiets zo goedkoop mogelijk aan.

Ook interessant:


Categorieën: Fietsendrager

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *