Fietsendrager met lift kopen? Bekijk de top 3 beste!

Last updated by Franziska on

fietsendrager_met_lift

Heb je moeite om de fietsen op je fietsendrager te tillen? Dan ben je niet de enige. Meer en meer mensen hebben hier moeite mee, onder meer doordat de fietsen steeds zwaarder worden.

Dat is onder meer bij de elektrische fietsen het geval. Om dit probleem op te lossen, zou je voor een fietsendrager met lift kunnen kiezen.

Wat een fietsendrager met lift is? Dat is een drager die over een liftsysteem beschikt, waarmee je de drager omlaag kunt laten zakken.

Nadat je dat gedaan hebt, zet je de fietsen een stuk makkelijker op de fietsendrager vast. Met name als je ouder bent, als je weinig kracht hebt of als je last van je rug hebt, is dit een ideale oplossing.

Dit zijn de beste fietsendragers met lift (ook voor e-bikes)

Spreekt het principe van een fietsendrager met lift je aan? Dan hebben we goed nieuws voor je: meer en meer merken hebben besloten om dergelijke fietsendragers te ontwikkelen.

Met dank aan die ontwikkelingen kun je tegenwoordig uit meerdere fietsendragers met lift kiezen.

Maar, wat is nou de beste elektrische fietsendrager met lift? En waar moet je op letten bij een fietsendrager voor elektrische fietsen met lift?

De antwoorden op deze vragen geven wij je in dit artikel.

We laten je eerst kennismaken met de drie beste fietsendrager met lift, waarna we inzoomen op de belangrijkste criteria. Als je goed op díe criteria let, kies je snel de beste fietsendrager voor je elektrische fiets met lift uit.

Beste fietsendrager met lift voor 2 fietsen – Pro-User Bike Lift Diamant Fietsendrager

bike_lift_fietsendrager
Gewicht25 kilogram
Geschikt voor aantal fietsen2 fietsen
Maximaal laadvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Wil je graag 2 zwarte fietsen makkelijk vervoeren? Dan is de Pro-User Bike Lift Diamant fietsendrager verreweg de beste optie voor je.

Deze fietsendrager zelf is behoorlijk zwaar, maar dit komt vooral door de ingebouwde lift. Met dank aan deze lift zet je makkelijk de fietsen op deze fietsendrager.

Hoe dit systeem precies werkt? Heel simpel. Je laat de fietsendrager zakken, waardoor de fietsendrager net boven de grond komt.

Je rijdt nu je fiets naar de fietsendrager toe, waarna je ‘m vanaf de zijkant zo op de drager kunt rijden. Zet je fiets vast, zet ook de andere fiets vast en laat de fietsendrager weer naar boven klimmen.

Nadat je dit hebt gedaan, kun je direct op pad gaan. De fietsen staan stevig op de fietsendrager, de drager zelf is ook stevig genoeg en je hoeft zelf geen enkele inspanning te leveren.

Opvallend is dat deze fietsendrager nog veel meer voordelen biedt. Zo geniet je van een handig kantelmechanisme, geniet je van wieltjes onder de fietsendrager en is deze drager ook voor e-bikes geschikt.

Wat je aan de wieltjes onder de fietsendrager hebt? Met dank aan deze wieltjes rijd je de drager gemakkelijk naar je auto toe.

Vanaf dat moment hoef je ‘m alleen nog maar op de trekhaak te tillen. Dat is dan ook direct de enige inspanning die je zelf hoeft te leveren!
Beste lichte fietsendrager met lift – Tilly Light fietsendrager

fietsendrager_fietslift
Gewicht20,7 kilogram
Geschikt voor aantal fietsen2 fietsen
Maximaal laadvermogen55 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Voldoet de Pro-User Bike Lift Diamant niet helemaal aan je wensen? Als we naar het gewicht van die fietsendrager kijken, kunnen we ons dat goed voorstellen.

Die fietsendrager weegt namelijk 25 kilogram, terwijl deze Tilly Light fietsendrager slechts 20,7 kilogram weegt. Dit verschil van 4,3 kilogram ga je maar al te goed merken.

Deze Tilly fietsendrager biedt veel gemak. De drager kun je helemaal naar de grond laten zakken, waarna je de fietsen gemakkelijk op de drager rijdt.

Zet de fietsen vast, laat de lift weer naar boven gaan en je kunt direct vertrekken.

Opvallend is dus dat deze fietsendrager slechts 20,7 kilogram weegt. Door dit minieme gewicht til je de fietsendrager relatief makkelijk op je trekhaak.

Nadat je dit hebt gedaan, heb je nergens meer omkijken naar. Het liftsysteem maakt het meenemen van je fietsen onwijs makkelijk.

Wil je twee zware fietsen meenemen? Let dan even goed op het totaalgewicht van deze fietsen.

Deze fietsendrager heeft namelijk een maximaal draagvermogen van 55 kilogram. Ten opzichte van de Pro-User variant scheelt dit toch 5 kilogram.
Beste ANWB fietsendrager met lift – ANWB Travel & Co Fietsendrager Lift

fietsendrager_lift_anwb
Gewicht25 kilogram
Geschikt voor aantal fietsen2 fietsen
Maximaal laadvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Ben je op zoek naar de beste fietsendrager met lift? Dan kun je bij onze partner Bol.com kijken, maar je kunt ook bij onze partner ANWB terecht. Onze partner ANWB biedt namelijk deze Travel & Co fietsendrager aan.

Deze drager beschikt over een handig liftsysteem, waardoor deze fietsendrager absoluut een plekje in deze top 3 verdient.

Met dank aan deze fietsendrager neem je probleemloos je fietsen mee. Je laat de fietsendrager zakken, rijdt je fietsen op de drager en laat de drager weer omhoog gaan.

Hierbij geniet je van veel gemak, van een handig bedieningspaneel en van relatieve snelheid. Toen wij deze fietsendrager uit mochten proberen, viel ons op dat de lift relatief snel omhoog gaat.

Wat ideaal is, is dat deze drager ook voor elektrische fietsen geschikt is. Het laadvermogen is immers 60 kilogram, waardoor je 2 zware elektrische fietsen probleemloos mee kunt nemen.

Je geniet bovendien van veilige verlichting, van handige wieltjes onder de fietsendrager en van een prima kwaliteit.

Wel willen we twee opmerkingen bij deze fietsendrager plaatsen. Ten eerste is de fietsendrager met een eigen gewicht van 25 kilogram vrij zwaar. Als je deze drager op de trekhaak wilt tillen, heb je dus alsnog enige kracht nodig.

Ten tweede moet je rekening houden met het prijskaartje. Voor deze fietsendrager betaal je relatief veel geld. Mocht je lid van de ANWB zijn, krijg je overigens wel 70 euro korting en geniet je van gratis verzending.
Fietsendrager met lift kopen: Belangrijke tips

Heb jij je pijlen op een fietsendrager met lift gericht? Dan raden wij je aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Uit onze test is gebleken dat dit (verreweg) de beste fietsendragers met lift zijn.

Maar, wat is nou voor jou de beste keuze? Om je hier een extra handje bij te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld.

In deze koopgids bespreken wij hoe je de beste variant voor jezelf vindt.

Tip 1: ga goed na of een fietsendrager met lift wel iets voor jou is

Ten eerste moet je goed nagaan of dit wel dé fietsendrager is waar je naar op zoek bent. Heb je een camper? Dan is dit om meerdere redenen een interessante fietsendrager.

Heb je 3 fietsen die je wilt kunnen vervoeren? Dan is een fietsendrager met lift een minder interessante optie.

Met andere woorden: zet je wensen goed op een rijtje. Aan de hand van je wensen kun je bepalen of dit de beste fietsendrager met lift is.

Let wel op dat je een dergelijke drager alleen op de trekhaak kunt gebruiken. Dit klinkt wellicht logisch, aangezien een fietsendrager op het dak met lift weinig zin heeft.

Tip 2: bepaal welke fietsen je wilt vervoeren

Ten tweede zou je goed moeten bepalen welke fietsen je wilt vervoeren. Gaat het hierbij om twee racefietsen of om twee stadsfietsen?

Dan hoef je niet al te goed naar het maximale draagvermogen van de fietsendrager te kijken.

Wil je twee elektrische fietsen vervoeren? Dan moet je heel goed naar het maximale draagvermogen kijken.

Indien je twee e-bikes wilt vervoeren, moet het draagvermogen minimaal 55 kilogram gaan. Onze voorkeur gaat zelfs uit naar een draagvermogen van 60 kilogram.

Tip 3: bepaal hoeveel geld je uit wilt geven

De prijzen voor de fietsendragers met lift lopen behoorlijk uiteen. Voor sommige varianten betaal je 500 euro, terwijl je voor andere varianten bijna 800 euro moet betalen.

Wat voor jou de beste optie op dit gebied is, hangt vooral van je budget af. Wij willen je graag het volgende aanraden:

  • Bespaar niet onnodig. Als je nu in de beste fietsendrager met lift investeert, geniet je hier jarenlang van. Dát zet het prijskaartje opeens in een ander (interessanter) perspectief.
  • Kies altijd voor een A-merk. Wij adviseren je ook om altijd voor een fietsendrager van een A-merk te kiezen, zoals Thule. De merken die we in dit artikel hebben besproken, zijn stuk voor stuk van de beste merken!

Tip 4: kijk goed naar de eigenschappen van de fietsendrager

Bij een fietsendrager met lift moet je niet alleen naar de lift kijken. Ga bijvoorbeeld ook na of de fietsendrager voor je auto/trekhaak geschikt is.

Ga goed na of de fietsendrager kantelbaar is. Ga goed na of de fietsendrager over wieltjes beschikt. En ga goed na of de fietsendrager eventueel inklapbaar is.

Dit zijn enkele voorbeelden van eigenschappen waar je goed naar moet kijken. Ook hierbij is het weer zaak dat je deze eigenschappen en wensen op elkaar afstemt.

Al met al is het duidelijk: je moet heel goed over je wensen nadenken. Op basis dáárvan vind je snel de beste fietsendrager met lift!

Ook interessant:


Categorieën: Fietsendrager

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

2 reacties

Teddy Montenarie · op

Kan een fietsdrager met lift ook vanaf de grond als hij is aangesloten omhoog gebracht worden?
Of moeten we de zware drager toch handmatig omhoog op de trekhaak tillen ,Dit is voor ons onvrij zwaar
In af wachting met vriendelijke groet
TEDDY Montenarie

    Ronald · op

    Hey Teddy, voor de meeste modellen geldt dat deze handmatig op de trekhaak getild moeten worden bij het monteren. Dit zou je dan eventueel met 2 man kunnen doen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *