Fietsendrager voor je racefiets kopen? Bekijk de top 5 beste

Last updated by Franziska on

beste_fietsendrager_racefiets

Vind je het heerlijk om lange fietstochten op je racefiets te maken?

Grote kans dat je dan niet elke keer in dezelfde omgeving wilt fietsen. Om ook in andere regio’s te kunnen fietsen, komt een fietsendrager voor je racefiets goed van pas.

In dit artikel laten wij je kennismaken met de 5 beste fietsendragers voor een wielrenfiets.

Dit zijn de beste fietsendragers voor je racefiets

Ben je op zoek naar een fietsendrager voor je racefiets? Dan zijn er twee facetten waar je goed op moet letten:

  • Bevestiging van de fiets: bij de fietsendrager moet je je fiets op een veilige manier kunnen bevestigen. Concreet betekent dit dat bijvoorbeeld de framehouder géén schade aan het frame aan mag richten.

Aan de hand van deze criteria zijn wij op zoek gegaan naar de 5 beste varianten. Onze bevindingen delen we graag hieronder met je!

1. Beste fietsendrager voor 1 of 2 racefietsen – Pro-User Diamant

pro-user_fietsendrager_racefiets
Gewicht fietsendrager18 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Afstand tussen fietsen22 centimeter

Wil je 1 of 2 racefietsen vervoeren? Dan kun je niet om deze fietsendrager van Pro-User heen.

Deze fietsendrager voldoet aan alle verwachtingen en is ideaal voor je racefiets. Dit is onder meer te danken aan de afstand van maar liefst 22 centimeter tussen de fietsen.

Wil je slechts 1 racefiets vervoeren? Dan is dit ook echt een prima fietsendrager. De drager is bijzonder stevig, is van een uitmuntende kwaliteit en heeft een maximaal draagvermogen van 60 kilogram.

Mocht je de fietsendrager ook voor andere fietsen willen gebruiken, is dit dus ook mogelijk.

Bijkomend voordeel: deze fietsendrager is kantelbaar en inklapbaar. Met dank aan deze functies geniet je van nog meer gemak en nog meer plezier.

Onder aan de streep zijn wij dan ook heel erg enthousiast over de Pro-User Diamant.
2. Beste fietsendrager voor 3 racefietsen – Thule EasyFold XT 3B 934

thule_fietsendrager_racefiets
Gewicht fietsendrager23,1 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Afstand tussen fietsen22 centimeter

Ga je graag samen met 2 andere personen een mooie fietstocht maken? Dan is de Thule EasyFold XT 3B 934 de beste optie voor je.

Op deze hoogwaardige Thule fietsendrager vervoer je moeiteloos 3 fietsen. Dit is onder meer te danken aan de afstand tussen de fietsen van 22 centimeter.

Daarnaast spreekt de algehele constructie ons aan. De fietsendrager heeft bijvoorbeeld afneembare frameklauwen, is extra beveiligd, is kantelbaar en is volledig inklapbaar.

Nadat je met veel plezier gefietst hebt, berg je deze fietsendrager dus weer makkelijk op.

Je monteert deze fietsendrager erg makkelijk op je trekhaak. Nadat je dit gedaan hebt, zet je de racefietsen makkelijk en stevig vast op de drager.

Een kind kan de was doen. Houd wel rekening met een vrij forse investering.
3. Beste fietsendrager voor racefiets op het dak – Thule ProRide 598

dak_fietsendrager_racefiets
Gewicht fietsendrager5,5 kilogram
Maximaal draagvermogen20 kilogram
Afstand tussen fietsenNiet van toepassing

Wil je graag je racefiets op het dak van je auto vervoeren? Dan is de Thule ProRide 598 de beste optie.

Je monteert deze drager makkelijk op het dak van je auto, waarna je je racefiets op het dak van je auto moet tillen. Aangezien de moderne racefietsen vrij weinig wegen, is dit geen al te grote moeite.

Vervolgens zet je je racefiets stevig vast in deze drager. Opvallend hierbij zijn de rubberen kussens; deze kussens voorkomen dat er beschadigingen aan het frame van je racefiets ontstaat.

De koppelbegrenzer zorgt er bovendien voor dat het frame met de juiste kracht vastgezet wordt.

Wat ons ook erg aanspreekt, is het prijskaartje. Voor slechts 144 euro ben je al in staat om je racefiets op een handige manier te vervoeren.

Uiteraard brengt een fietsendrager op het dak wel enkele nadelen met zich mee. Je moet rekening houden met een hoger brandstofverbruik en met de harde wind die tegen je fiets aankomt.

Zorg er daarom voor dat alle accessoires op je fiets héél stevig vastzitten.
4. XLC Azura LED

XLC Azura LED fietsendrager
Gewicht fietsendrager12 kilogram
Maximaal draagvermogen60
Afstand tussen fietsen22 centimeter

De XLC Azura LED is een uitmuntende fietsendrager voor racefietsen. Op deze fietsendrager vervoer je op een stevige, veilige, handige en snelle manier maximaal 2 racefietsen.

Wil je slechts 1 racefiets vervoeren? Ook dat is uiteraard mogelijk. Daarbij geniet je van onder meer de frameklemmen, waarmee je de racefietsen veilig en stevig vastzet.

Over beschadigingen aan je racefiets hoef je je zeker geen zorgen te maken!

Het gebruiksgemak is bij de XLC Azura LED ongekend. Je kunt de fietsendrager makkelijk stevig vastzetten, waarna je hier ook je racefiets(en) stevig op vastzet.

Deze fietsendrager is opvallend licht van gewicht en is van een uitmuntende kwaliteit. Door de LED verlichting valt de fietsendrager nog beter op.
5. Hapro Atlas 2 Premium Blue

fietsendrager_hapro_atlas
Gewicht fietsendrager16 kilogram
Maximaal draagvermogen60
Afstand tussen fietsen25 centimeter

Ben je uitermate zuinig op je racefiets? Of racefietsen? In beide gevallen is de Hapro Atlas 2 Premium Blue een heuse aanrader.

Bij deze fietsendrager valt direct de afstand van 25 centimeter tussen de fietsen op. Tijdens het autorijden hoef je hierdoor niet bang te zijn dat de twee racefietsen met elkaar in botsing komen.

Deze fietsendrager is sowieso naar onze wens. Dit is te danken aan het relatief beperkte gewicht, de kantelfunctie, de stevige samenstelling en de algehele kwaliteit.

Ook is het ideaal dat ‘ie met een dubbele stekker geleverd wordt. Je kunt de Hapro Atlas 2 Premium Blue hierdoor op elke trekhaak bevestigen!
Fietsendrager voor je racefiets kopen: waar op letten?

Meer en meer mensen hebben voor de aanschaf van een racefiets gekozen. Dát zorgt ervoor dat er ook meer en meer vraag komt naar de fietsendragers voor een racefiets.

Ben je zelf op dit moment op zoek naar een fietsendrager voor je racefiets? Dan raden wij je aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Trekhaakdrager of dakdrager?

Ten eerste zou je een keuze tussen deze twee opties moeten maken. Ga je voor een dakdrager of ga je voor een normale trekhaakdrager?

Wij geven zelf de voorkeur aan een drager op de trekhaak.

Waarom? Omdat je zo’n fietsendrager veelzijdig in kunt zetten. Ook als je andere soorten fietsen wilt vervoeren, is dat met zo’n fietsendrager mogelijk.

Verder is het ook een feit dat zo’n drager toch wel makkelijker in gebruik is.

Aantal racefietsen

Wil je alleen je eigen racefiets vervoeren? Of wil je ook racefietsen van je fietsmaatjes kunnen vervoeren?

Denk goed na over de hoeveelheid racefietsen die je op de fietsendrager wilt kunnen vervoeren.

Bevestiging van de fietsen

Ga heel goed na op welke manier je de fietsen moet bevestigen.

Gaat dit met een veilige framehouder en spanbanden? Of bestaat er een kans dat de fietsendrager voor beschadigingen aan je fiets zorgt?

Dat laatste is uiteraard absoluut onwenselijk. Zorg er daarom voor dat je heel kritisch op dit punt bent.

Afstand tussen de fietsen

Iets waar je ook kritisch naar moet kijken, is naar de afstand tussen de fietsen. Des te groter deze afstand is, des te beter wat ons betreft.

Met een afstand van bijvoorbeeld 22 centimeter is de kans heel klein dat de fietsen tegen elkaar aan komen. Wel zo prettig, aangezien de meeste racefietsen kwetsbaar én niet al te goedkoop zijn.

Handige eigenschappen

Verder is het belangrijk om goed naar handige eigenschappen van de fietsendrager te kijken:

  • Draagvermogen: normaal gesproken is dit criteria héél belangrijk, maar bij een fietsendrager voor je racefiets valt het wel mee. Aangezien de meeste racefietsen erg licht zijn, doet het draagvermogen er minder toe.
  • Inklapbaar: in een ideale wereld kun je een fietsendrager na gebruik inklappen. Dit maakt het opbergen in ieder geval een stuk makkelijker.
  • Kantelfunctie: in een ideale wereld heeft een fietsendrager een kantelfunctie. Ga goed na of dit ook geldt voor de fietsendragers waar jij mogelijke interesse in hebt.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot doe je er verstandig aan om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken.

Wij adviseren je sowieso om te investeren in de beste fietsendrager voor je racefiets. De beste dragers zijn stevig, zijn veilig en voorkomen beschadigingen.

Kies bovendien altijd voor een fietsendrager van een A-merk. Je betaalt hier iets meer voor, maar je bent wel van een prima kwaliteit verzekerd.
Ook interessant:


Categorieën: Fietsendrager

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *