Wat is een RMC trekhaak? Belangrijk om te weten

Last updated by Ronald on

wat is een rmc trekhaak

In de afgelopen jaren zijn elektrische auto’s steeds populairder geworden. De behoefte van mensen is echter niet veranderd: veel mensen willen nog steeds hun fietsen op de auto kunnen vervoeren.

Dat is mogelijk met een fietsendrager voor op een elektrische auto. Het beste voorbeeld daarvan is een RMC trekhaak.

In dit artikel kom je te weten wat een RMC trekhaak precies is, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Kort samengevat

Een RMC trekhaak is een speciale trekhaak voor elektrische- en hybride auto’s en kleinere voertuigen. Zo’n trekhaak kan geen aanhanger of caravan trekken, maar kan wel fietsen dragen.

Met andere woorden: het is een trekhaak die wél kan dragen maar niet kan trekken.

Wat is een RMC trekhaak? De unieke kenmerken

Een RMC trekhaak is dus in staat om te dragen, maar niet om te trekken.

Dit komt puur door de vormgeving van de trekhaak. Je kunt hier geen caravan of aanhangwagen aan koppelen, maar je kunt hier wel je fietsendrager op vastzetten.

Wat opvalt is dat de maximale kogeldruk vrij beperkt is. Logisch ook, aangezien zo’n trekhaak geen zware caravans hoeft te kunnen trekken.

Het is wel zo dat de maximale kogeldruk per RMC trekhaak verschillend is. Dat is dan ook iets dat je even goed per RMC trekhaak na moet gaan.

Voor welke auto’s is de RMC trekhaak geschikt?

De RMC trekhaak is, door het merk Brink, speciaal voor elektrische auto’s ontwikkeld. Het is echter ook duidelijk geworden dat een RMC trekhaak ideaal is voor hybride auto’s.

Verder is duidelijk geworden dat je een RMC trekhaak ook onder kleinere voertuigen kunt gebruiken. Deze voertuigen zijn, door hun minieme eigen gewicht, niet in staat om een caravan te trekken.

Wil je echter op zo’n auto wél je fietsen kunnen vervoeren? Dan heb je dus een goede RMC trekhaak nodig.

Hoe plaats je een RMC trekhaak?

Voordat je een RMC trekhaak kunt plaatsen, heb je een speciaal frame nodig. Dit frame moet onder je elektrische auto gebouwd worden. Pas nadat dat gedaan is, kun je hier je RMC trekhaak aan vastmaken.

Dat doe je vrij eenvoudig: je moet de haak van de RMC trekhaak vastklikken in de huls van het frame.

Indien je hard genoeg drukt, hoor je vanzelf een klik. Verder verschijnt op de trekhaak een groene indicator.

Hoe zet je vervolgens de fietsendrager vast?

Zit je RMC trekhaak aan je elektrische auto vast? Dan is het een fluitje van een cent om de fietsendrager vast te zetten.

Zet de fietsendrager stevig vast op de trekhaak, net zoals je dit bij een ‘normale’ trekhaak zou doen.

Vervolgens zou je de stekker op de aansluiting aan moeten sluiten. Heb je óók dat gedaan? Dan kun je voorzichtig controleren of de fietsendrager stevig vaststaat op de RMC trekhaak.

Als ook dat het geval is, zet je veilig de fietsen vast op de fietsendrager.

Voor elke fietsendrager geschikt?

In principe is een RMC trekhaak voor zo’n beetje elke fietsendrager geschikt. Voordat je een RMC trekhaak koopt, moet je dit uiteraard wel even goed nagaan.

Check welk type fietsendrager je precies hebt en Google even of die fietsendrager geschikt is voor een RMC trekhaak. Grote kans van wel.

Wat zijn de voordelen van een RMC trekhaak?

Het grootste voordeel van een RMC trekhaak is het speciale karakter. Voor op een hybride- of elektrische auto is dit eigenlijk de enige soort trekhaak.

Verder is het ideaal dat je zo’n trekhaak makkelijk kunt plaatsen en vast kunt zetten.

Haal je de fietsendrager van de RMC trekhaak af? In de meeste gevallen is de RMC trekhaak dan niet meer zichtbaar.

Niemand ziet dus dat je auto over zo’n trekhaak beschikt. Wel zo prettig als je veel waarde hecht aan de uitstraling van je auto!

Ook hoef je je geen zorgen te maken over de garantie van je auto. Indien je een RMC trekhaak laat plaatsen, blijft de garantie op je auto gewoon behouden.

Uiteraard heb je ook nog garantie op de RMC trekhaak zelf. In veel gevallen krijg je van de betreffende leverancier zelfs een levenslange garantie op de RMC trekhaak.

Tot slot is het opbergen van de trekhaak erg eenvoudig. Je ziet ‘m in principe niet zitten en je kunt ‘m ook weer makkelijk ‘uitklappen’.

Wil je hier meer over weten? Check dan vooral deze informatie video over een RMC trekhaak:Ook interessant:


Categorieën: Fietsendrager

Ronald

Ronald is onze ervaren fietsendrager expert. Al meer dan 20 jaar test en beoordeelt hij fietsendragers. Hij heeft daardoor alle ontwikkelingen binnen de branche meegekregen en weet als geen ander waarop je een fietsendrager moet testen.