Fietsendrager voor 2 fietsen kopen? Bekijk de top 5 beste!
Voor het vervoeren van twee fietsen heb je de nodige mogelijkheden. Je kunt voor een trekhaakdrager kiezen of voor een achterklepdrager.
Maar, wat is nou voor jou de beste keuze? Wij zetten in dit artikel de beste fietsendragers voor 2 fietsen voor je op een rijtje.
- Dit zijn de beste fietsendragers voor 2 fietsen (ook voor e-bikes)
- Beste trekhaakdrager voor 2 fietsen – Pro-User Diamant Sg2
- Beste achterklepdrager voor 2 fietsen – Menabo Stand Up 2 Fietsendrager
- Beste lichtgewicht fietsendrager voor 2 fietsen – MovaNext Lux
- Beste Thule fietsendrager voor 2 fietsen – Thule EasyFold XT 2 933
- Beste goedkope fietsendrager voor 2 fietsen – Twinny Load e – Carrier
- Fietsendragers voor 2 fietsen kopen: waar op letten?
Dit zijn de beste fietsendragers voor 2 fietsen (ook voor e-bikes)
Heb je interesse om een fietsendrager voor 2 fietsen te kopen? Denk dan op voorhand goed na over de verschillende soorten fietsendragers.
Ga je voor een trekhaakdrager of ga je voor een fietsenrek op de achterkant van je auto voor 2 fietsen? Je hebt legio mogelijkheden, dus bieden wij graag een helpende hand toe.
Hieronder bespreken we wat de beste fietsendragers voor 2 fietsen zijn.
Beste trekhaakdrager voor 2 fietsen – Pro-User Diamant Sg2
Gewicht fietsendrager | 25 kilogram |
Maximaal draagvermogen | 60 kilogram |
Geschikt voor e-bikes | Ja |
De Pro-User Diamant SG2 is naar onze mening de beste fietsendrager voor 2 fietsen.
Deze fietsendrager is fijn te gebruiken, van een prima kwaliteit en bijzonder stevig. Dat laatste blijkt duidelijk uit het maximale draagvermogen van 60 kilogram.
Door dit maximale draagvermogen is deze fietsendrager ook voor een elektrische fiets geschikt. Of beter gezegd: voor 2 stuks zelfs.
Je vervoert probleemloos twee zware e-bikes op deze stevige fietsendrager.
Een ander fijn voordeel is de kantelfunctie. Dankzij de kantelfunctie blijf je toegang tot de kofferbak behouden, zelfs nog nadat je de fietsen op de drager vast hebt gezet.
Met dank aan het voetpedaal heb je bovendien de perfecte controle over deze kantelfunctie.
Wat ons ook aanspreekt, is de dubbele stekker. De Pro-User Diamant SG2 is van een 7- én 13-polige stekker voorzien.
Door deze dubbele stekker is deze fietsendrager in principe voor alle trekhaken geschikt.
Tot slot zijn wij over het handige inklapsysteem te spreken. Door dit systeem ben je in staat om de fietsendrager in te klappen en daarmee makkelijk op te bergen.
Houd wel goed rekening met het totaalgewicht van 25 kilogram. Je tilt de fietsendrager hierdoor niet al te makkelijk op de trekhaak.
Beste achterklepdrager voor 2 fietsen – Menabo Stand Up 2 Fietsendrager
Gewicht fietsendrager | 12,1 kilogram |
Maximaal draagvermogen | 30 kilogram |
Geschikt voor e-bikes | Nee |
Wil je twee stadsfietsen, racefietsen of andere lichte fietsen vervoeren? Dan kun je prima voor deze achterklepdrager van het merk Menabo kiezen.
Deze fietsendrager monteer je op de achterkant van je auto, waarbij je een beroep doet op een ingenieus systeem.
Veel van deze achterklepdragers zijn alleen geschikt voor bijvoorbeeld een busje of caravan.
Bij de Menabo Stand Up 2 Fietsendrager is dat echter niet het geval. Deze fietsendrager kun je óók op een normale auto monteren.
Houd hierbij wel rekening met het maximale draagvermogen van slechts 30 kilogram. Concreet betekent dit dat deze fietsendrager alleen voor lichte fietsen geschikt is.
Ben je van plan om elektrische fietsen te vervoeren? Kies dan zéker voor een trekhaakdrager.
Deze drager is voorzien van een TÜV keuring, van stevige materialen vervaardigd en wordt met bevestigingsklemmen geleverd. Deze bevestigingsklemmen zorgen voor een robuuste constructie, maar dit vergt mogelijk wel enige gewenning.
Beste lichtgewicht fietsendrager voor 2 fietsen – MovaNext Lux
Gewicht fietsendrager | 12 kilogram |
Maximaal draagvermogen | 60 kilogram |
Geschikt voor e-bikes | Ja |
Spreekt de eerder besproken Pro-User Diamant SG2 je grotendeels aan? Vind je het alleen jammer dat die fietsendrager maar liefst 25 kilogram weegt? Dat kunnen we ons goed voorstellen.
Wij vinden dat zelf ook (veel) te zwaar, waardoor wij op zoek zijn gegaan naar de beste lichtgewicht fietsendrager voor 2 fietsen.
Hierbij stuitten wij al snel op de MovaNext Lux. Wat ons betreft is dit de beste lichtgewicht fietsendrager voor 2 fietsen.
Deze fietsendrager weegt slechts 12 kilogram. Tijdens het tillen, monteren en verplaatsen van deze drager komt dit lage gewicht perfect van pas.
Je monteert deze drager bovendien heel makkelijk op je trekhaak; met slechts twee bewegingen zit de drager muurvast.
Vervolgens kun je 2 fietsen op deze trekhaakdrager vervoeren. Dit kunnen ook twee e-bikes zijn, aangezien deze fietsendrager een maximaal draagvermogen van 60 kilogram heeft.
De MovaNext Lux beschikt over nog veel meer handige extra’s. Zo is deze fietsendrager compact uitgevoerd; mocht je ‘m in je garage op willen bergen, komen de compacte afmetingen maar al te goed van pas.
Daarbovenop komt ook nog dat de fietsendrager makkelijk opklapbaar is.
Houd wel rekening met het prijskaartje; dit is één van de duurdere fietsendragers voor 2 fietsen. Bovendien beschikt deze drager niet over een kantelfunctie.
Dat vinden wij vrij opmerkelijk, zeker gezien het prijskaartje. Over alle andere elementen zijn we echter wél enthousiast!
Beste Thule fietsendrager voor 2 fietsen – Thule EasyFold XT 2 933
Gewicht fietsendrager | 21 kilogram |
Maximaal draagvermogen | 60 kilogram |
Geschikt voor e-bikes | Ja |
Gaat je voorkeur uit naar een fietsendrager van het merk Thule? Dan raden wij je van harte de Thule EasyFold XT 2 933 aan.
Deze fietsendrager beschikt over een 13-polige stekker, is van een geweldige kwaliteit en biedt veel handige extra’s.
Zo is het erg fijn dat deze trekhaakdrager alle soorten fietsen kan vervoeren. Wil je twee zware e-bikes vervoeren? Dankzij het maximale draagvermogen van 60 kilogram is dit geen enkel probleem.
Deze fietsendrager is makkelijk inklapbaar, zoals de naam al doet vermoeden. Door de fietsendrager in te klappen, bespaar je de nodige ruimte.
Je neemt ‘m hierdoor mee in de kofferbak van je auto of je bergt ‘m makkelijk in je garage op.
Verder is deze trekhaakdrager kantelbaar, makkelijk in gebruik en voorzien van brede wielgoten. Mocht je bijvoorbeeld een mountainbike of fatbike willen vervoeren, is dat met déze fietsendrager ook mogelijk.
Dat deze fietsendrager van het merk Thule is, blijkt wel uit het prijskaartje.
Voor deze beste fietsendrager voor 2 fietsen betaal je 679 euro. Behoorlijk aan de prijs, zéker in vergelijking met bovenstaande varianten.
Beste goedkope fietsendrager voor 2 fietsen – Twinny Load e – Carrier
Gewicht fietsendrager | 16 kilogram |
Maximaal draagvermogen | 60 kilogram |
Geschikt voor e-bikes | Ja |
Dat een goede fietsendrager voor 2 fietsen niet duur hoeft te zijn, bewijst de Twinny Load e-Carrier.
Deze fietsendrager kost slechts 274 euro. Een indrukwekkend prijskaartje, zeker met het oog op de vele voordelen.
Voor dit bedrag krijg je een veelzijdige en stevige drager tot je beschikking. Deze drager beschikt over een handige kantelfunctie, is geschikt voor e-bikes en kent een makkelijke montage.
Met slechts enkele bewegingen zet je de fietsendrager stevig vast op de trekhaak van je auto.
De Twinny Load e-Carrier is ook voor e-bikes geschikt. Dit is te danken aan het maximale draagvermogen van 16 kilogram. Het eigen gewicht van de drager, 16 kilogram, valt ons ook reuze mee.
Dat je voor deze fietsendrager zo weinig geld hoeft te betalen, is nergens aan te merken. De drager is makkelijk in gebruik, onwijs stevig en beschikt over de nodige extra’s.
Ondertussen ben je ook van een prima kwaliteit verzekerd; dat kun je altijd wel overlaten aan het merk Twinny Load.
Fietsendragers voor 2 fietsen kopen: waar op letten?
In het huidige aanbod vind je héél veel fietsendragers voor 2 fietsen. Niet geheel verwonderlijk, aangezien de vraag naar deze fietsendragers erg groot is.
Dat het aanbod zo divers is, brengt voor- en nadelen met zich mee. Een nadeel is bijvoorbeeld dat het lastig is om tot de juiste keuze te komen.
Om je hier een handje bij te helpen, bespreken we hieronder de belangrijkste aandachtspunten. Door extra goed op deze punten te letten, kies je gemakkelijk de beste fietsendrager voor 2 fietsen uit.
Soort fietsendrager
Ten eerste zou je goed naar het soort fietsendrager moeten kijken. Je kunt tussen een trekhaakdrager, dakdrager, en een achterklepdrager kiezen.
Wat voor jou de beste keuze is, hangt volledig van je voorkeuren af.
Persoonlijk gaat onze voorkeur naar een trekhaakdrager uit. Het klopt dat je hiervoor eventueel in een trekhaak moet investeren, maar het gemak is onbetaalbaar.
Mocht je e-bikes willen vervoeren, kom je overigens sowieso bij een trekhaakdrager uit.
Kun je twee fietsen ook op het dak van je auto vervoeren? Het is in principe mogelijk, maar wij raden het je niet aan. Twee fietsen op het dak verstoren de luchtstroom ernstig, waardoor je auto veel meer brandstof gaat verbruiken.
Mocht je dit geen probleem vinden, kun je op zoek naar twee losse dakdragers. Op elke dakdrager kun je vervolgens 1 fiets vervoeren.
Soort fietsen
Je moet niet alleen naar het soort fietsendrager kijken, maar ook naar het soort fietsen.
Heb je twee e-bikes die je wilt vervoeren? Kies dan voor een trekhaakdrager met een maximaal draagvermogen van 60 kilogram.
Heb je twee mountainbikes of fatbikes die je wilt vervoeren? Kies dan voor een stevige trekhaakdrager met brede wielgoten.
Aangezien deze fietsen brede banden hebben, heb je de brede wielgoten absoluut nodig.
Heb je twee normale fietsen, racefietsen of kinderfietsen die je wilt vervoeren? Dan kun je uit meer soorten fietsendragers kiezen.
Wij adviseren je sowieso om altijd voor een hoog maximaal draagvermogen te gaan, waarover later meer.
Kantelfunctie en inklapbaarheid
Een ideale fietsendrager is – wat ons betreft – kantelbaar en inklapbaar:
- Kantelfunctie: dankzij de kantelfunctie behoud je altijd toegang tot de kofferbak van je auto. Mocht de kantelfunctie op de drager ontbreken, komt dit in bepaalde gevallen niet goed uit.
- Inklapbaar: een fietsendrager gebruik je ongetwijfeld niet non-stop. Op de momenten dat je de fietsendrager niet gebruikt, is het wel zo prettig om deze makkelijk op te kunnen bergen. Kies daarom voor een inklapbare fietsendrager.
Maximaal draagvermogen
Kijk bij elke fietsendrager goed naar het maximale draagvermogen. Wij geven zelf de voorkeur aan een fietsendrager van 60 kilogram.
Waarom? Om twee redenen:
- Dan zit je altijd goed. Ongeacht welke fietsen je wilt vervoeren, is dit op een dergelijke fietsendrager mogelijk.
- Je kunt hiermee ook e-bikes vervoeren. E-bikes zijn over het algemeen vrij zwaar, waardoor je dit maximale draagvermogen echt nodig hebt.
Gewicht & montage
Ga goed na wat het gewicht van de fietsendrager voor 2 fietsen is.
Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, lopen de gewichten nogal uiteen. Wij geven zelf de voorkeur aan een iets lichtere variant.
Waarom? Omdat dit het monteren van de drager een stuk makkelijker maakt. Ga sowieso goed na op welke manier je de drager kunt monteren.
Ga hierbij óók goed na hoe je de fietsen op de drager kunt monteren. Mocht je niet al te veel kracht in je armen hebben, kun je altijd voor een passende oprijgoot kiezen.
Kwaliteit
Wij adviseren je om altijd voor een fietsendrager van een A-merk te kiezen. Pro-User, Thule, Twinny Load en Menabo zijn voorbeelden van dergelijke merken.
Door voor een fietsendrager van één van deze merken te kiezen, ben je verzekerd van een lange(re) levensduur.
Prijskaartje
Bepaal goed hoeveel geld je maximaal aan de fietsendrager uit wilt geven. Voor elk budget kun je wel een geschikte fietsendrager vinden, maar voor kwaliteit moet je wel betalen.
Als je de luxe hebt om net iets meer geld uit te geven, raden wij je dit graag aan.
Meer varianten:
Geef een reactie