Pro-User Diamant SG2: Beste koop voor 2 fietsen?

Last updated by Franziska on

Pro-User Diamant SG2 review

Een veelzijdige, handige en betaalbare fietsendrager. Dat is één van de vele manieren waarop de Pro-User Diamant SG2 omschreven kan worden.

Deze fietsendrager is door de jaren heen behoorlijk populair geworden; deze populariteit komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen.

In deze Pro-User Diamant SG2 review vertellen we je hier graag meer over!

Onze ervaringen met de Pro-User Diamant SG2

In de afgelopen jaren hebben wij veel fietsendragers uit mogen proberen. Doordat wij zoveel fietsendrager hebben getest, weten wij precies waar een goede fietsendrager aan moet voldoen.

Gelukkig kregen wij recent ook de beschikking over de Pro-User Diamant 2.

Toen wij deze fietsendrager uit de doos haalden, werden we direct enthousiast. De fietsendrager voelt robuust aan, ziet er netjes uit en beschikt over prima specificaties.

We waren dan ook erg benieuwd naar onze verdere bevindingen.

Ook onze verdere bevindingen zijn super positief. In onze ogen is dit één van de beste fietsendragers voor als je 2 fietsen wilt vervoeren.

De fietsendrager is stabiel, beschikt over veel handige extra’s en is relatief betaalbaar.

Uiteraard hebben wij deze fietsendrager tot in detail uitgeprobeerd. We hebben de drager op onze trekhaak geplaatst, de fietsen bevestigd en de fietsen weer van de drager afgehaald.

Bij alle handelingen die we verricht hebben, konden we bouwen op deze fietsendrager. Deze fietsendrager doet gewoonweg heel goed waar ‘ie voor bestemd is.

Al met al zijn onze bevindingen over de Pro-User Diamant SG2 er positief. Wat ons betreft is het niet nodig om voor de Pro-User Diamant SG2 Plus te kiezen.

Déze fietsendrager voldoet hoogstwaarschijnlijk aan al je wensen!

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor alle soorten fietsen, inclusief e-bikes
 • Inclusief een 7-polige én 13-polige stekker
 • Makkelijk te kantelen en in te klappen
 • Deze fietsendrager is makkelijk te (de)monteren
 • Draaggewicht van 60 kilogram
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Relatief zwaar
 • Oprijgoot niet standaard meegeleverd
 • Niet uit te breiden voor 3 fietsen

Verschil Pro-User Diamant en SG2

Ben je tijdens je zoektocht ook op de Pro-User Diamant gestuit? Dan wil je ongetwijfeld een goede vergelijking maken tussen deze twee fietsendragers. Daar helpen wij je graag een handje bij.

Wij hebben beide fietsendragers uit mogen proberen. Beide fietsendragers lijken op elkaar, maar verschillen op één belangrijk gebied: de kantelfunctie.

Als je bij de Pro-User Diamant kracht op het kantelpedaal zet, kantelen de fietsen direct. Als je bij de Pro-User Diamant SG2 kracht op het kantelpedaal zet, gebeurt er nog niks met de fietsen.

De fietsen komen pas in beweging als je ze naar je toe trekt. Op die manier behoud je de absolute controle over de fietsen en de kantelfunctie.

De belangrijkste specificaties van de Pro-user Diamant SG2

fietsendrager_pro-user_diamant_sg2

Aantal fietsen2
Draagvermogen60 kilogram
Max. fietsbandbreedte55 mm
Max. wielbasis fiets1250 mm
Afmetingen115 x 67 x 54 centimeter
Afmetingen ingeklapt30 x 67 x 55,5 centimeter
Stekker7- en 13 polige
Gewicht17 kilogram

Wat kost de Pro-User Diamant SG2?

Ben je op zoek naar de beste fietsendrager voor 2 fietsen? Dan kom je wellicht al snel bij de Pro-User Diamant SG2 uit.

Dit is te danken aan de kwaliteit, maar ook aan de populariteit. Op het internet vind je véél beoordelingen over deze fietsendrager.

Mocht je interesse in deze fietsendrager hebben, hoef je hier slechts 399 euro voor te betalen. Dat is althans het prijskaartje dat door onze partner Bol gehanteerd wordt.

Dit prijskaartje spreekt ons erg aan. Het klopt dat andere varianten voordeliger zijn, maar die kunnen qua kwaliteit niet tippen aan de Pro-User Diamant 2.

Al met al zijn wij erg te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding.


Ervaringen van andere gebruikers

Hebben veel andere gebruikers ook positieve ervaringen met deze fietsendrager? Ja, absoluut.

Bij onze partner Bol.com zijn bijvoorbeeld 42 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,7 (schaal van 1 tot 5).

Bij aanbieder Bol.com zijn maar liefst 70 reviews achtergelaten. Ook bij die webshop is het merendeel van deze beoordelingen erg positief. Gebruikers roemen de kracht, het gemak en de vele mogelijkheden.

Handige functies zoals de inklapfunctie en kantelfunctie komen ook veelvuldig in de reviews naar voren. Ook bij de ANWB spreekt men vol lof over deze fietsendrager.

Pro-User Diamant SG2 review

Is de Pro-User Diamant SG2 de beste koop van dit moment? Daar komt het wat ons betreft wel op neer.

In onze ogen brengt deze fietsendrager héél veel voordelen met zich mee.

Ideaal voor allerlei soorten fietsen

Wij zijn van mening dat je op deze fietsendrager allerlei soorten fietsen kunt vervoeren. Je kunt normale stadsfietsen vervoeren, zware mountainbikes, zware e-bikes en racefietsen.

Dit alles met dank aan het draagvermogen van 60 kilogram. Hierdoor kun je zelfs twee zware e-bikes vervoeren.

Erg fijne kantelfunctie

Pro-User Diamant SG2 fietsendrager

De kantelfunctie van de Pro-User Diamant SG2 is niet zomaar een kantelfunctie. Zoals we eerder in deze review al stelden, is deze kantelfunctie bijzonder handig.

Door een slimme werking behoud je te allen tijde de optimale controle over je fietsen. Hierdoor behoud je ook te allen tijde toegang tot de kofferbak van je auto.

Makkelijk in te klappen

Pro-User Diamant SG2 ingeklapt

Het feit dat je deze fietsendrager in kunt klappen, spreekt ons persoonlijk erg aan. Het feit dat je dit op een makkelijke manier kunt doen, spreekt ons nóg meer aan.

Daarbij zijn wij ook erg te spreken over de ingeklapte afmetingen. Door deze drager in te klappen, neemt ‘ie echt fors minder ruimte in beslag.

Handig als je ‘m in bijvoorbeeld de winterperiode in je garage op wilt bergen.

Dubbele stekker

Pro-User kiest er bij veel fietsendragers voor om deze van twee stekkers te voorzien. Dat is ook bij de Diamant SG2 fietsendrager het geval.

Deze drager beschikt over zowel een 7-polige als een 13-polige stekker. Je kunt deze fietsendrager hierdoor op elke auto aansluiten.

Veilig en stabiel

Graag willen we de veiligheid en stabiliteit benoemen. Deze trekhaakdrager voldoet aan alle veiligheidseisen en is van de juiste materialen vervaardigd. Die combinatie zorgt ervoor dat je:

 • … jarenlang van deze fietsendrager gebruikt kunt maken
 • … niet in hoeft te zitten over de kwaliteit, veiligheid of stabiliteit

Geen oprijgoot

Wil je de fietsen op een gemakkelijke manier op de fietsendrager kunnen zetten?

Dan is dit wellicht niet de meest handige fietsendrager. Deze drager beschikt namelijk niet standaard over een oprijgoot.

Wil je wel per sé een oprijgoot tot je beschikking hebben? Je kunt deze gelukkig los bestellen. Daarmee weet je dit nadeel direct teniet te doen.

Relatief zwaar

De Pro-User Diamant SG2 weegt in totaliteit 17 kilogram. Dat vinden wij behoorlijk zwaar.

Zeker als je wat ouder bent of niet al te veel kracht in je armen hebt, is dit gewicht een nadeel.

Onze eindconclusie over de Pro-User Diamant SG2

Over deze fietsendrager van Pro-User zijn wij heel enthousiast. Deze trekhaakdrager is stevig, is veilig, beschikt over tal van functies en is bijzonder krachtig.

Veel mensen hebben in de afgelopen periode al voor deze fietsendrager gekozen. Ga jij de volgende worden?

Check de prijzen bij onze partners goed, zodat je mogelijk ook nog van een interessante aanbieding kunt genieten. Wij raden je de aanschaf van deze Pro-User trekhaakdrager hoe dan ook aan!


Meer van Pro-User:


Categorieën: Reviews

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *