Pro-User Diamant TG: Review & Laagste prijs

Last updated by Franziska on

pro-user diamant TG review

Ben je op zoek naar een stevige fietsendrager voor 2 fietsen? Dan is de Pro-User Diamant TG wellicht de beste optie voor je.

Deze fietsendrager is stevig, is voor 2 fietsen geschikt én kan ook nog uitgebreid worden naar 3 fietsen. Uiteraard ben je bij deze fietsendrager van de gekende Pro-User kwaliteit verzekerd.

Onze ervaringen met de Pro-User Diamant TG

fietsendrager-Pro-User Diamant TG

Deze Pro-User Diamant TG review hebben wij op basis van onze bevindingen geschreven. Recent hebben wij namelijk zelf de beschikking over deze drager gekregen.

We hebben de drager uitgebreid kunnen testen, waardoor we een duidelijk beeld van de Pro-User Diamant TG hebben gekregen.

Zijn onze ervaringen met deze fietsendrager van Pro-User positief? Ja, zonder enige twijfel.

In onze ogen is dit één van de beste fietsendragers voor 2 fietsen van dit moment. Dit bleek alleen al toen we deze fietsendrager uit de doos haalden.

Alles voelde stevig aan. De afwerking van de fietsendrager is subliem. En aan alles is terug te zien dat Pro-User één van de betere merken is.

Toen wij de fietsendrager op onze trekhaak wilden monteren, vielen we van verbazing in verbazing. Dit ging bijzonder gemakkelijk; iets wat ook geldt voor het vastzetten van de fietsen op deze drager.

Toen wij met deze fietsendrager op pad gingen, werd ons enthousiasme verder versterkt. De drager staat stevig, de drager is veilig en de drager biedt veel fijne extra functies.

In deze Pro-User Diamant TG review komen we daar graag uitgebreid op terug.

Onder aan de streep zijn wij erg positief over deze Pro-User fietsendrager. Wij raden je daarom graag aan om deze review op je gemakje door te nemen.

In het restant van deze review vind je namelijk nog veel meer handige informatie.

👍 Voordelen:

  • Uit te breiden tot 3 fietsen
  • De fietsen staan erg stabiel op deze fietsendrager
  • Deze fietsendrager is zowel kantelbaar als opklapbaar
  • Maximaal draaggewicht van 60 kilogram
  • Deze fietsendrager is voor alle fietsen geschikt

👎 Nadelen:

  • Deze fietsendrager is relatief zwaar (17 KG)

Verschil Pro-User Diamant TG en SG2

Ben je op zoek naar een geschikte Pro-User fietsendrager? En heb je zowel de Pro-User Diamant TG2 als de SG2 op je lijstje staan?

Dan is het goed om te weten dat er een belangrijk verschil bestaat.

Dit verschil heeft betrekking op het kantelmechanisme:

  • Pro-User Diamant TG: hierbij beginnen de fietsen direct te kantelen, zodra je kracht zet op het kantelpedaal.
  • Pro-User Diamant SG2: hierbij kantelen de fietsen niet direct, maar pas als je de fietsen naar je toe trekt.

Op dit gebied is de SG2 fietsendrager een stuk handiger. Neemt niet weg dat de Diamant TG op veel andere punten de betere fietsendrager is.

Alleen daarom al raden wij je aan om deze Pro-User Diamant TG2 review op je gemakje door te nemen.

De belangrijkste specificaties van de Pro-User Diamant TG

Aantal fietsen2, maar uit te breiden naar 3
Draagvermogen60 kilogram
Max. fietsbandbreedte60 mm
Max. wielbasis fiets1350 mm
Afmetingen140 x 69 x 60 centimeter
Afmetingen ingeklapt30 x 71 x 60 centimeter
Stekker7- en 13- polige
Gewicht17 kilogram

Wat kost de Pro-User Diamant TG?

Fietsendrager pro-user Diamant TG

Ben je op zoek naar de beste goedkoopste fietsendrager voor 2 fietsen? Dan valt de Pro-User Diamant TG direct af.

Dit is namelijk geen hele goedkope fietsendrager, maar wel een hele goede fietsendrager.

Bij onze partner Bol.com kun je uitgaan van een prijskaartje van 429 euro. Dat is goedkoper dan de prijs die Pro-User zelf hanteert. Pro-User hanteert voor deze fietsendrager namelijk een adviesprijs van 459,95 euro.

Dit is wat ons betreft niet de goedkoopste fietsendrager. Andere fietsendragers, van Pro-User en andere merken, zijn simpelweg voordeliger.

Feit is echter wel dat déze fietsendrager de nodige pluspunten met zich mee brengt. Dit zijn veelal unieke pluspunten, waardoor de aanschaf van deze Pro-User Diamant TG wél aan te raden is.


Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Door de jaren heen is de Pro-User Diamant TG een populaire fietsendrager gebleken. Dit blijkt onder meer uit de beoordelingen bij Bol.com, bij de ANWB en op andere plekken op het internet.

Opvallend is het volgende: veel van deze beoordelingen zijn héél positief.

Dit blijkt onder meer uit de beoordelingen bij Bol.com. Bij die webshop is de gemiddelde score een 4,8. Uitgaande van de schaal van 1 tot 5 is dat een bijna perfecte score!

Pro-User Diamant TG review

pro-user_diamant_tg2

Zoals we eerder in deze Pro-User Diamant TG al zeiden, zijn wij erg enthousiast over deze fietsendrager. Dat is onder meer te danken aan onderstaande voordelen.

Geschikt voor alle fietsen

Wil je 2 normale fietsen op deze fietsendrager vervoeren? Geen probleem. Wil je twee elektrische fietsen op deze fietsendrager vervoeren? Ook dat is geen probleem.

Deze fietsendrager is ideaal voor 2 fietsen, is ideaal voor e-bikes en is ideaal voor alle andere soorten fietsen.

Hoe dit komt? Dit komt onder meer door de maximale wielbasis van de fiets.

Doordat deze wielbasis vrij lang is, kun je alle soorten fietsen vervoeren. Daar helpt het maximale draaggewicht van 60 kilogram ook een handje bij.

Wil je graag 3 fietsen op deze drager kunnen vervoeren? Ook dat is nog mogelijk. Met een handige uitbreidingsset kun je deze fietsendrager geschikt maken voor 3 fietsen.

Veilig en stabiel

Toen wij deze fietsendrager uit mochten proberen, viel de stabiliteit ons direct op. Deze fietsendrager staat stevig op de trekhaak, terwijl de fietsen ook erg stevig op deze drager staan.

Uiteraard heeft Pro-User ook voor de gewenste veiligheid gezorgd. Zo beschikt deze fietsendrager over een 7-polige én 13-polige stekker.

Ongeacht wat voor auto je hebt, kun je deze fietsendrager hierop aansluiten. Mocht je een 13-polige aansluiting hebben, beschikt deze fietsendrager zelfs over achteruitrijverlichting.

Inklapbaar en kantelbaar

pro-user diamant tg Fietsendrager

Het feit dat je deze fietsendrager in kunt klappen, spreekt ons erg aan.

Nadat je deze fietsendrager ingeklapt hebt, neemt ‘ie echt een fors stuk minder ruimte in beslag. Dit is bijzonder handig wat ons betreft.

Dat je deze fietsendrager ook kunt kantelen, is subliem. Door deze kantelfunctie behoud je altijd toegang tot de kofferbak. Ideaal als je bijvoorbeeld op reis bent naar je vakantiebestemming.

Makkelijk te monteren

Net zoals alle andere Pro-User fietsendragers is ook deze fietsendrager makkelijk te monteren. Zelfs als je hier (nog) geen ervaring mee hebt, spreekt eigenlijk alles voor zich.

Relatief prijzig

We gaven het eerder al aan; deze fietsendrager is vrij prijzig. Mocht je bereid zijn om een bedrag van 429 euro uit te geven, raden wij je dit echter van harte aan.

In onze ogen is dit één van de beste fietsendragers van dit moment. Ondanks het iets forsere prijskaartje.

Relatief zwaar

Je moet even goed rekening houden met het gewicht van de fietsendrager. Deze drager weegt 17 kilogram en is daarmee geen lichtgewicht.

Met name als je zelf over niet al te veel kracht beschikt, is dit een belangrijk aandachtspunt.

Onze eindconclusie over de Pro-User Diamant TG

De Pro-User Diamant TG is één van de beste fietsendragers van dit moment. De drager is stevig, is stabiel, is veilig, is een krachtpatser en biedt veel handige extra’s.

Hierbij is het ook ideaal dat je de fietsendrager uit kunt breiden. In basis is ‘ie geschikt voor 2 fietsen, maar je kunt ‘m dus uitbreiden tot 3 fietsen.

Ben je bereid om het bedrag van 429 euro neer te tellen? En wil je simpelweg de beste fietsendrager van dit moment aanschaffen?

Dan is de Pro-User Diamant TG een ware aanrader. Check de prijzen bij onze partners en schaf deze prima fietsendrager direct aan.


Meer van Pro-User:


Categorieën: Reviews

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *