Pro-User Diamant Bike Lift: Review & Test

Last updated by Franziska on

Pro-User Diamant bike lift fietsendrager

Een unieke fietsendrager. Dat is toch wel de manier waarop we de Pro-User Diamant Bike Lift kunnen omschrijven. Dit is niet zomaar een fietsendrager, maar is een fietsendrager met ingebouwde lift.

Door deze lift is deze fietsendrager ideaal voor senioren. En voor mensen die zware e-bikes willen vervoeren.

Onze ervaringen met de Pro-User Diamant Bike Lift

bike lift Pro-User Diamant

In de afgelopen periode hebben wij veel Pro-User fietsendragers uit mogen proberen. Eén van de fietsendragers die wij heel graag uit wilden proberen, was de Bike Lift.

Lange tijd leek dit niet haalbaar, totdat wij opeens bericht kregen. We mochten de Pro-User Diamant Bike Lift voor maar liefst 2 weken uitproberen. Dit hebben wij dan ook met veel plezier gedaan.

Toen wij deze Pro-User fietsendrager uit de doos haalden, werden we enthousiast.

Het klopt dat de fietsendrager nogal zwaar is, maar dat waren we al snel vergeten. De fietsendrager ziet er namelijk gelikt uit en was makkelijk te monteren.

Nadat deze fietsendragers gemonteerd was, begon het echte genieten. Hoogtepunt hierbij is uiteraard de lift, waarover later meer in deze Pro-User Diamant Bike Lift review.

Al met al kunnen we het volgende stellen: onze testbevindingen zijn erg positief. We vertellen je hieronder graag meer over deze fietsendrager!

👍 Voordelen:

  • Ideaal voor senioren dankzij de lift
  • Ideaal voor e-bikes dankzij de lift
  • Maximaal draaggewicht van 60 kilogram
  • Voor alle soorten fietsen geschikt
  • Beschikt over kantel- en inklapfunctie
  • Met 7- en 13-polige stekker geleverd

👎 Nadelen:

  • Vrij duur
  • Weegt maar liefst 25 kilogram

De belangrijkste specificaties van de Pro-User Diamant Bike Lift

Aantal fietsen2
Draagvermogen60 kilogram
Max. fietsbandbreedte65 mm
Max. wielbasis fiets1250 mm
Afmetingen135 x 74 x 74 centimeter
Afmetingen ingeklapt30 x 74 x 74 centimeter
Stekker7- en 13 polige
Gewicht25 kilogram

Wat kost de Pro-User Diamant Bike Lift?

Ben je op zoek naar een fietsendrager met lift? Dan kom je al snel bij deze Diamant Bike Lift uit.

Deze fietsendrager beschikt over een handige lift, maar is daardoor wel behoorlijk prijzig. Bij onze partner Bol.com betaal je hier een bedrag van 829,95 euro voor.

Staat dit bedrag in verhouding tot de kwaliteit? Ja, absoluut. De kwaliteit is dik in orde, terwijl de fietsendrager door de lift erg uniek is.

Over de fietsendrager zijn wij enthousiast, maar je moet hier dus wel 830 euro voor betalen. Het is goed voor te stellen dat je dit niet kunt of wilt betalen.

Tip: wacht een interessante aanbieding af. Meerdere van onze partners stunten wel eens met aanbiedingen op de Pro-User fietsendragers!


Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Pro-User Diamant bike lift

Is de Pro-User Diamant Bike Lift een populaire fietsendrager? Als we puur naar de aantallen kijken, valt dat reuze mee.

Dit komt vooral doordat dit een nogal specialistische fietsendrager is. En doordat deze fietsendrager vrij duur is.

Als we naar de ervaringen van andere gebruikers kijken, zien we louter positieve woorden voorbijkomen. De gebruikers zijn tevreden over de mogelijkheden, over het gemak en over de veelzijdigheid.

Uiteraard komt in alle reviews de lift naar voren. Deze lift kan op veel lovende woorden rekenen; dit is voor veel mensen dé reden om deze fietsendrager te kopen.

Pro-User Diamant Bike Lift review

Zijn wij ook zo te spreken over de Pro-User Diamant Bike Lift? Ja, in onze ogen is dit één van de beste en handigste fietsendragers van het moment.

De belangrijkste plus- en minpunten bespreken we hieronder graag in het kort.

Ideaal voor e-bikes en senioren

Meer en meer mensen kiezen voor de aanschaf van een e-bike. Logisch, maar dit zorgt tegelijkertijd ook voor een uitdaging.

Doordat een e-bike vrij zwaar is, til je deze niet al te makkelijk op de fietsendrager.

Bij de Pro-User Diamant Bike Lift is dit gelukkig geen probleem. Met de lift kun je deze fietsendrager naar beneden laten zakken.

Je kunt vervolgens de elektrische fiets makkelijk op deze fietsendrager rijden. Nadat je dat hebt gedaan, kun je de fietsendrager weer omhoog laten schuiven met de lift.

Al met al werkt deze lift echt subliem. De lift is subliem als je e-bikes hebt, maar ook als je al wat op leeftijd bent.

Dankzij deze fietsendrager kun je alsnog op een fijne manier met je fietsen op pad!

Geschikt voor alle soorten fietsen

Sowieso is het een groot voordeel dat deze fietsendrager voor alle soorten fietsen geschikt is.

Dit is te danken aan de maximale fietsbandbreedte (65 mm), de maximale wielbasis (1250 mm) en het maximale draaggewicht (60 kilogram).

Kantelbaar en inklapbaar

pro-user_diamant_bike_lift_kantelbaar

Dat de Pro-User Diamant Bike Lift veel gemak met zich mee brengt, blijkt niet alleen uit de lift.

Ook over de kantel- en inklapfunctie zijn wij te spreken:

  • Kantelfunctie: dankzij de kantelfunctie behoud je toegang tot de kofferbak. Ook als de fietsen al op de fietsendrager gemonteerd zijn.
  • Inklapfunctie: deze fietsendrager kun je gemakkelijk inklappen. Nadat je dit gedaan hebt, neemt ‘ie 105 centimeter minder ruimte in beslag!
Pro-User Diamant bike lift ingeklapt

7- en 13-polige stekker

Pro-User heeft ervoor gekozen om deze fietsendrager van een 7-polige en 13-polige stekker te voorzien. Hierdoor kun je deze fietsendrager op echt alle auto’s aansluiten.

Vrij prijzig

Wil je de Pro-User Diamant Bike Life kopen? Houd dan rekening met de behoorlijke investering.

Het prijskaartje van 830 euro is vrij fors, maar je krijgt dus wel veel waar voor je geld. Daar kunnen we nog het volgende aan toevoegen: dit is echt een unieke fietsendrager.

Vrij zwaar

Houd er rekening mee dat deze fietsendrager 25 kilogram weegt. Dit nadeel weet Pro-User echter deels op te lossen.

De fietsendrager beschikt namelijk over wieltjes; dankzij deze wieltjes kun je ‘m bijvoorbeeld naar je garage of auto rollen.

Onze eindconclusie over de Pro-User Diamant Bike Lift

Dit is een sublieme, handige en unieke fietsendrager. Alleen al vanwege de aanwezigheid van de lift kunnen wij de aanschaf van de Bike Lift van harte aanraden.

Houd alleen rekening met het prijskaartje van rond de 800 euro. Mocht dit geen probleem voor je zijn, kun je deze fietsendrager het beste zo snel mogelijk bestellen.

Des te eerder je van deze fietsendrager gebruik kunt maken, des te beter.

Check de prijzen bij onze partners en schaf deze unieke fietsendrager direct aan!


Meer van Pro-User:


Categorieën: Reviews

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

1 reactie

Fred Wallast · op

Zwaar? Hoezo? Je hoeft de lift niet te dragen en zelfs niet op de trekhaak te tillen. Als groot fietsliefhebber ben ik er erg blij mee. Ben hartpatiënt en kan dus niet meer zo zwaar tillen. We kunnen nu echter toch onze fietstochtjes blijven maken en ik ben bang dat dit er met de oude fietsdrager niet meer van gekomen was.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *