Pro-User Amber 2 Fietsendrager

Last updated by Franziska on

Pro User Amber 2

Ben je op zoek naar een nieuwe fietsendrager voor 2 fietsen? En ben je tijdens je zoektocht op de Pro-User Amber 2 gestuit?

Dat is goed voor te stellen. Dit merk staat goed aangeschreven, deze fietsendrager staat goed aangeschreven en het prijskaartje is interessant.

Voordat je de knoop door gaat hakken, kun je het beste even deze Pro-User Amber II review doornemen. In deze review vertellen wij je namelijk alles over deze fietsendrager van Pro-User.

Onze ervaringen met de Pro-User Amber 2

Deze review hebben wij op onze eigen bevindingen gebaseerd. Wij hebben namelijk enige tijd gebruik van deze fietsendrager mogen maken.

Tijdens de fietsendrager test van deze drager werden wij direct enthousiast. Iets wat we bij andere Pro-User fietsendragers ook direct hadden.

Bij deze fietsendrager viel de stevigheid direct op. Zodra we deze fietsendrager uit de doos haalden, hadden we het idee dat dit een ware krachtpatser is. En die gedachte bleek uit te komen.

Het draagvermogen van deze fietsendrager spreekt ons erg aan, evenals de makkelijke montage. Zowel de drager zelf als de fietsen zijn erg makkelijk (en stevig) vast te zetten.

Zoals de benaming al doet vermoeden, is deze fietsendrager voor 2 fietsen geschikt.

Deze fietsen kunnen beide behoorlijk zwaar zijn; het maximale draagvermogen bedraagt maar liefst 50 kilogram. Niet genoeg voor 2 elektrische fietsen, maar wel genoeg voor 1 e-bike en 1 stadsfiets.

Toen we met deze fietsendrager op pad waren, werden we nog enthousiaster. Tijdens het autorijden merk je de aanwezigheid van deze fietsendrager namelijk helemáál niet op.

Al met al zijn onze bevindingen erg positief. In deze Pro-User Amber II review vertellen we je hier graag meer over.

👍 Voordelen:

  • Geschikt voor 2 fietsen – draagvermogen van 50 kilogram
  • Lichtgewicht trekhaak en daardoor (erg) makkelijk te gebruiken
  • Beschikt over een 7- én 13-polige stekker
  • Is kantelbaar en inklapbaar
  • Flexibele frameklemmen voor perfecte bevestiging van de fiets(en)

👎 Nadelen:

  • Mistachterlicht en achteruitrijverlichting werkt alleen bij 13-polige stekker
  • Geen oprijgoot meegeleverd
  • Niet geschikt voor 2 elektrische fietsen

Specificaties van de Pro-User Amber 2

Aantal fietsen2
Draagvermogen50 kilogram
Max. fietsbandbreedte60 mm
Max. wielbasis fiets1200 mm
Afmetingen102 x 69 x 54 centimeter
Afmetingen ingeklapt102 x 19 x 55 centimeter
Stekker7- en 13 polige
Gewicht15 kilogram

Wat kost de Pro-User Amber 2?

Spreekt deze fietsendrager voor 2 fietsen je nu al aan? Dan hebben we direct goed nieuws voor je; deze fietsendrager is erg betaalbaar.

Bij bijvoorbeeld de ANWB betaal je een bedrag van 239,99 euro voor deze fietsendrager. Een meer dan prima prijskaartje wat ons betreft.

Als je voor de Pro-User Amber 2 kiest, kies je voor gemak en kwaliteit. Dat je hier slechts 240 euro voor hoeft te betalen, vinden wij verrassend en ideaal tegelijkertijd.

Handige tip: check de prijzen bij meerdere aanbieders. Wij hebben namelijk opgemerkt dat meerdere van onze partners wel eens met een aanbieding stunten.


Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

pro_user_amber_2_fietsendrager

De Pro-User fietsendragers zijn behoorlijk populair te noemen. Dit geldt voor eigenlijk alle fietsendragers van dit merk, waaronder voor de Amber II.

Over deze fietsendrager zijn bij Heuts bijvoorbeeld 19 beoordelingen achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score maar liefst een 4,8. Veelzeggend voor de tevredenheid van de gebruikers van deze drager.

Ook bij de ANWB is men erg enthousiast over deze fietsendrager.

Veel gebruikers roemen het gewicht (15 kilogram), de makkelijke montage en de prijs-kwaliteitsverhouding. Dit zijn stuk voor stuk voordelen die wij zelf ook opgemerkt hebben.

Pro-User Amber 2 review

Kunnen wij de aanschaf van de Pro-User Amber 2 aanraden? Ja, zeker. Iets wat onder meer aan onderstaande voordelen te danken is.

Inklapbaar en kantelbaar

pro_user_amber_2_kantelbaar

Wil je na gebruik je fietsendrager makkelijk op kunnen bergen?

Dan is dit een geschikte fietsendrager voor je. Je kunt deze fietsendrager namelijk moeiteloos inklappen, waardoor de drager opeens een stuk minder ruimte in beslag neemt.

Het feit dat je deze fietsendrager ook kunt kantelen, spreekt ons erg aan. Met dank aan de kantelfunctie blijft de kofferbak van je auto altijd toegankelijk.

Makkelijk te monteren

Dat de Pro-User Amber 2 makkelijk te monteren is, is volgens ons een understatement. Wij zijn namelijk van mening dat je deze fietsendrager heel makkelijk kunt monteren.

Zodra de fietsendrager op je trekhaak vast zit, geniet je ook direct van de gewenste stevigheid. Zowel de drager als de fietsen staan stevig en stabiel.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Zoals je eerder in deze review al hebt kunnen lezen, is deze fietsendrager scherp geprijsd. Dat vinden wij opvallend, aangezien de kwaliteit van deze fietsendrager dik in orde is.

Al met al kunnen we het volgende stellen: weinig andere fietsendragers voor 2 fietsen hebben een dergelijke prijs-kwaliteitsverhouding!

Stevige bevestiging van de fietsen

Heb je deze fietsendrager op de trekhaak gezet? Dan staat de drager erg stevig.

Je kunt vervolgens relatief makkelijk je fiets(en) op deze fietsendrager bevestigen. Met dank aan onder andere de frameklemmen gaat dit erg makkelijk. Nadien staan de fietsen ook echt heel stevig vast.

Ideaal wat ons betreft.

Niet ideaal voor 2 elektrische fietsen

Wil je twee zware elektrische fietsen meenemen?

Dan is de Pro-User Amber 2 niet ideaal. Door het draagvermogen van 50 kilogram is deze fietsendrager nét iets te licht voor twee e-bikes.

Wil je 1 e-bike en 1 stadsfiets vervoeren? Dat is wel mogelijk. In dat geval kom je namelijk wel onder de 50 kilogram uit.

Bijzondere werking van de stekker

Bij de Pro-User Amber 2 zit standaard een dubbele stekker; deze stekker heeft een 7-polige en 13-polige stekker. Als je van de 7-polige stekker gebruik maakt, weren de achteruitrijverlichting en het mistachterlicht echter niet.

Onze eindconclusie over de Pro-User Amber 2

De Pro-User Amber 2 is volgens ons één van de beste fietsendragers voor 2 fietsen.

Deze fietsendrager is stevig, is veilig, biedt veel handige functies en heeft een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. In onze ogen is deze fietsendrager de aanschaf méér dan waard is.

Zo min mogelijk voor de Pro-User Amber 2 betalen? Check dan goed de prijzen bij onze partners.


Meer van Pro-User:


Categorieën: Reviews

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *