Thule Epos: Review, Ervaringen & Aanbieding

Last updated by Kaz on

thule epos review

Thule is een merk dat voortdurend aan het innoveren is. Regelmatig worden nieuwe fietsendragers uitgebracht, zoals ook in april 2023 het geval was.

Thule kwam met de Thule Epos op de proppen. Een nieuwe fietsendrager die volgens het merk innovatief op verschillende manieren is.

Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral deze Thule Epos review door!

Onze bevindingen met de Thule Epos

Deze Thule Epos review hebben wij uiteraard niet zomaar kunnen schrijven. Nee, voordat wij deze review schreven, hebben wij deze fietsendrager volledig uitgeprobeerd. Met dank aan het feit dat wij deze fietsendrager te leen kregen.

Meteen toen wij de fietsendrager uit de doos haalden, maakte de Thule Epos indruk op ons. Dit was te danken aan de afwerking, stevigheid en het innovatieve bevestigingssysteem.

Dit is een zogeheten telescopisch systeem, waardoor deze review voor elk soort fiets geschikt is. Dat is toch wel vrij uniek te noemen.

Al snel bleek voor ons dat deze fietsendrager uniek in zijn soort is. Deze Thule fietsendrager doet andere fietsendragers eigenlijk verbleken.

Onze ervaringen zijn in ieder geval uiterst positief, maar geldt dit ook voor andere gebruikers? Dat is één van de onderwerpen die in deze Thule Epos review uitgebreid aan bod komt.


De belangrijkste specificaties van de Thule Epos

Wil je voor maximaal 2 fietsen een nieuwe fietsendrager kopen? Dan heb je ongekend veel keuze. Je hebt uit veel merken, modellen en varianten de keuze. Dit maakt het maken van een goede vergelijking niet makkelijk.

Wil je voor jezelf juist wel een complete vergelijking maken? Let dan goed op de specificaties van de fietsendragers. Wij hebben de specificaties van de Thule Epos alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Maximaal aantal fietsen: 2 stuks
  • Laadvermogen: 60 kilogram
  • Afmetingen: 69 x 126 x 22 cm
  • Afmetingen opgevouwen: 69 x 27 x 73 cm
  • Gewicht van de fietsendrager: 17,3 kilogram
  • Geschikt voor framematen: 22 tot 90 mm
  • Maximale wielmaat: 29 inch
  • Maximale wielbasis: 1350 mm
  • Max. bandbreedte: 3 inch
  • Afstand tussen fietsen: 25 cm

Uit deze specificaties blijkt één ding: we hebben niet met zomaar een fietsendrager te maken. Nee, de Thule Epos heeft heel veel te bieden.

2 varianten te verkrijgen

Goed om te weten: de Thule Epos wordt in twee varianten aangeboden. Je kunt voor de variant kiezen die voor 2 fietsen geschikt is, maar je kunt ook voor een variant kiezen die voor 3 fietsen geschikt is.

In deze Thule Epos review ligt de focus op de variant die voor 2 fietsen geschikt is.

👍 De belangrijkste voordelen van de Thule Epos

Kies je voor de Thule Epos? Dan kies je voor een geweldige fietsendrager voor 2 fietsen. Dat is iets wat we nu alvast in deze review kunnen verklappen. Om dit te verduidelijken, bespreken we hieronder graag de belangrijkste voordelen van deze Thule fietsendrager.

Voor alle soorten fietsen geschikt

Hoogtepunt van deze fietsendrager is het innovatieve bevestigingssysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om alle soorten fietsen op de fietsendrager vast te zetten.

Deze fietsendrager beschikt namelijk over telescopische fietsarmen. Deze armen kun je in- en uitschuiven, waarna je je fiets stevig vast kunt zetten.

Je kunt dit aan het frame doen, maar je kunt de fietsen ook aan het achterwiel vastzetten op de Thule Epos. Dit is te danken aan de met staal versterkte banden.

Door dit innovatieve systeem zet je elke mogelijke fiets op deze fietsendrager vast. Hij is uiterst geschikt voor racefietsen, mountainbikes, stadsfietsen en zelfs voor elektrische fietsen.

Dit heeft uiteraard ook met het laadvermogen van 60 kilogram te maken. Dit stelt je in staat om ook 2 zwarte e-bikes op deze fietsendrager te vervoeren.

Stevig

De Thule Epos is een ontzettend stevige fietsendrager. Dit is te danken aan de gebruikte materialen en te zien aan het gewicht.

Dat deze fietsendrager zelf 17,3 kilogram weegt, is volgens ons niet zozeer een voordeel. Het is echter wel een voordeel dat deze fietsendrager zo stevig als een huis staat.

Dit geldt voor zowel de fietsendrager als voor de fietsen zelf. De fietsen zet je met het innovatieve bevestigingssysteem niet alleen makkelijk vast, maar ook nog eens heel stevig.

Wat hierbij ook een groot voordeel is, is de afstand tussen de fietsen. Deze afstand is maar liefst 25 centimeter, waardoor de kans klein is dat de fietsen tegen elkaar aan komen op de fietsendrager.

Wel zo prettig, bijvoorbeeld als je 2 dure racefietsen op de Thule Epos vervoert.

Opvouwbaar

Heb je goed naar bovenstaande specificaties gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat de fietsendrager opvouwbaar is.

Nadat je ‘m gebruikt hebt, haal je ‘m makkelijk van de trekhaak af. Vervolgens kun je ‘m in slechts een paar handelingen compact opvouwen.

Je kunt ‘m vervolgens moeiteloos opbergen. Ook is het hierdoor mogelijk om ‘m in de kofferbak van je auto mee te nemen. Wil je ‘m bijvoorbeeld van je auto naar de schuur tillen? Dan komen de geïntegreerde handgrepen maar al te goed van pas.

Kantelfunctie

Heb je de Thule Epos op je trekhaak vastgezet? En staan de fietsen ook al op de fietsendrager vast? Dan komt de kantelfunctie goed van pas. Met een handige beweging laat je de fietsendrager kantelen, waarna je ‘gewoon’ toegang tot de kofferbak hebt.

Met name als je op reis gaat, is dit bijzonder handig. Staan er nog geen fietsen op de Thule Epos? Dan hoef je de kantelfunctie niet eens te gebruiken. In dat geval kun je gewoon de kofferbak van je auto opendoen.

Uitmuntende kwaliteit

Kies je voor een Thule fietsendrager? Dan kies je voor kwaliteit. Dit is bij de Thule Epos al helemaal het geval.

Deze fietsendrager is onwijs stevig, is van de beste materialen vervaardigd en keurig afgewerkt. Die combinatie zorgt ervoor dat je jarenlang geniet van deze geweldige fietsendrager.

Onwijs veelzijdig

Wij zijn onder aan de streep van mening dat dit één van de meest veelzijdige fietsendragers is. Uit onze test is gebleken dat ‘ie voor elk soort fiets geschikt is.

Wil je bijvoorbeeld fietsen met een lange wielbasis op de fietsendrager vastzetten? Dat is mogelijk dankzij de extra lange wielhouders.

Of wil je fietsen met dikke banden stevig vastzetten? Dat is te danken aan de pompgespen met ratelmechanismen en lange wielbanden.

👎 De belangrijkste nadelen van de Thule Epos

Is de Thule Epos de beste fietsendrager van dit moment? Nee, dat is niet het geval. Het is echt een geweldige fietsendrager, maar je moet ook goed met 2 nadelen rekening houden. Over deze nadelen informeren wij je ook graag in deze Thule Epos review.

Erg duur

Hebben wij je met de Thule Epos review overtuigd? Dan wil je ‘m mogelijk direct bestellen. Op dat moment loop je tegen het eerste nadeel aan: het forse prijskaartje.

Voor de Thule Epos voor 2 fietsen ligt de adviesprijs op €1019,95. Dat je zóveel geld voor een fietsendrager moet betalen, was een paar jaar geleden eigenlijk niet voor te stellen. Met dit prijskaartje is ‘ie in ieder geval veel duurder dan vergelijkbare modellen.

Voor de Thule Epos voor 3 fietsen betaal je zelfs nog meer geld. Van die variant ligt de adviesprijs op €1119,95.

Zwaar

De Thule Epos is absoluut geen lichtgewicht fietsendrager te noemen. Als je voor de variant voor 2 fietsen kiest, weegt deze ruim 17 kilogram. Dit maakt het toch minder makkelijk om deze fietsendrager op te tillen. En te verplaatsen.

Ook bij het monteren moet je hier goed rekening mee houden. Om ‘m op de trekhaak vast te zetten, moet je ‘m toch tot een bepaalde hoogte optillen. Dat is door dit gewicht makkelijker gezegd dan gedaan.

Kies je voor de variant die voor 3 fietsen geschikt is? Dan moet je rekening met een nog zwaardere fietsendrager houden. Die variant weegt maar liefst 23 kilogram.

Wat zijn de Thule Epos ervaringen van andere gebruikers?

Toen wij deze Thule Epos review schreven, was de fietsendrager nog gloednieuw. Dat zorgde ervoor dat er nog weinig reviews online te vinden waren. Gelukkig kwamen we toch een paar veelzeggende reviews tegen.

Uit deze reviews bleek het volgende: de gebruikers zijn uiterst te spreken over de Thule Epos. Men roemt het hoge maximale laadvermogen, het innovatieve bevestigingssysteem en de algehele afwerking.

Ook de handige functies, zoals de kantelfunctie, komen in de nodige reviews positief naar voren.

Waar kun je de Thule Epos kopen?

De Thule Epos is tot nu toe verkrijgbaar bij fietsendrager winkels en Bol.com. Bij deze winkels vind je vaak een divers aanbod, waardoor je een prima vergelijking kunt maken. Daarvoor komt deze Thule Epos review uiteraard ook goed van pas.

Onze eindconclusie over de Thule Epos

Wij vinden de Thule Epos simpelweg een geweldige fietsendrager. De veelzijdigheid, de stabiliteit, het gemak en de algehele kwaliteit zijn volledig naar onze wens.

Het doet ons ook goed om te zien dat Thule voortdurend aan het innoveren is. Dat men uiteindelijk op het innovatieve bevestigingssysteem uitgekomen is, verdient een compliment.

Dit maakt de Thule Epos in ieder geval tot één van de beste fietsendragers (voor 2 of 3 fietsen) van dit moment!


Categorieën: Reviews