Thule EuroRide 940: Review & Ervaringen

Last updated by Joni on

Review Thule EuroRide 940

Heb je je oog laten vallen op de Thule EuroRide 940? En wil je graag meer weten over deze fietsendrager van het A-merk Thule?

Dan raden wij je aan om deze Thule EuroRide 940 review door te nemen. In deze review bespreken wij deze fietsendrager namelijk van A tot Z.

Onze persoonlijke bevindingen over de Thule EuroRide 940

Thule EuroRide 940 fietsendrager

Voordat wij deze review konden schrijven, hebben wij deze fietsendrager eerst uitgeprobeerd. We hebben hierdoor een duidelijk beeld van alle (on)mogelijkheden, voordelen en nadelen gekregen.

Onder aan de streep kwamen we op een duidelijke conclusie uit: dit is een prima fietsendrager.

Toen wij deze fietsendrager uit de doos haalden, werden we direct enthousiast.

De Thule EuroRide 940 voelt namelijk robuust aan, is stevig en is keurig afgewerkt. Ook de verplaatsbare wielhouders vielen ons direct op.

De volgende stap was het monteren van de fietsendrager. Dit ging zeer makkelijk. Het monteren van de Thule EuroRide 940 op de trekhaak gaat probleemloos, waarna je de fietsen ook makkelijk op de fietsendrager vastzet.

Je moet er alleen rekening mee houden dat deze fietsendrager niet voor alle fietsen geschikt is, waarover later meer.

Al met al zijn onze persoonlijke bevindingen erg positief. Aan alles is gewoonweg te merken dat dit een fietsendrager van het merk Thule is.

Als één fietsendragermerk weet wat kwaliteit is, is het Thule wel. Dit blijkt overduidelijk bij de Thule EuroRide 940.

Fietsendrager thule euroride 940

👍 Voordelen Thule EuroRide 940

 • Stevig en robuust vormgegeven
 • Slimme kantelfunctie
 • Neerklapbare beugel maakt opbergen makkelijk
 • Makkelijk te monteren
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Interessant geprijsd

👎 Nadelen Thule EuroRide 940

 • Niet voor e-bikes geschikt
 • Alleen met 13-polige stekker

De belangrijkste specificaties op een rijtje

Aantal fietsen2
Draagvermogen36 kilogram
Afmetingen75 x 105 x 75 centimeter
Afmetingen ingeklapt75 x 105 x 25 centimeter
Stekker13-polig
Gewicht15 kilogram

Wat kost de Thule EuroRide 940?

De Thule EuroRide 940 is een uitermate populaire fietsendrager. Dit komt door de algehele samenstelling, maar ook door het prijskaartje.

De adviesprijs van deze fietsendrager ligt namelijk rond de 475 euro.

Check echter goed de prijzen bij verschillende aanbieders. De meeste van onze partners hanteren een fors lager prijskaartje voor deze fietsendrager.

Dit stelt je in staat om deze fietsendrager voor nog geen +/- 380 euro aan te schaffen. De prijs-kwaliteitverhouding is daarmee subliem te noemen.

Check ook altijd even de aanbiedingen. Als je van een aanbieding op de Thule EuroRide 940 kunt profiteren, ben je spekkoper. 

Wat ons overigens nog opvalt, is de algehele prijsstelling van Thule. De Thule EuroRide 941 en Thule EuroRide 943 zijn namelijk ongeveer net zo duur als de 940, terwijl die fietsendragers toch echt anders samengesteld zijn.


Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Thule euroride 940 auto fietsendrager

Voordat je een nieuwe fietsendrager koopt, moet je goed naar ervaringen van andere kopers kijken. Voor de Thule EuroRide 940 hebben wij dit alvast voor je gedaan.

Wat hierbij sowieso opviel, was de hoeveelheid reviews. Bij meerdere webshops zijn tientallen reviews achtergelaten. Dát geeft duidelijk aan dat dit een populaire fietsendrager is.

Toen we deze reviews analyseerden, vielen meerdere zaken ons op. Nagenoeg elke koper die een review achtergelaten heeft, is super enthousiast.

Sommige kopers roemen bijvoorbeeld de kwaliteit van de Thule EuroRide 940. Andere kopers geven aan dat de makkelijke montage het grootste voordeel is. En andere kopers geven weer aan dat het prijskaartje interessant is.

De meningen zijn dus niet zozeer verdeeld, maar zijn wel erg divers. Feit is dat de meeste reviews positief tot heel positief zijn. 

Thule EuroRide 940 review

Wil je graag nog meer weten over deze fietsendrager? Hieronder geven we aan wat onze belangrijkste bevindingen zijn.

Makkelijk te gebruiken

Het grootste voordeel van de Thule EuroRide 940 vinden wij het gebruiksgemak.

Dit gebruiksgemak is onder te verdelen in drie belangrijke kenmerken:

 • Voorgemonteerd geleverd. Kies je voor de aanschaf van deze fietsendrager? Dan krijg je ‘m voorgemonteerd geleverd. Dit betekent dat je ‘m binnen mum van tijd kunt monteren op je trekhaak.
 • Makkelijk en stevig vast te zetten. Het vastzetten van deze fietsendrager is een fluitje van een cent. Dankzij een handig systeem doe je dit echt binnen een paar minuten.
 • Fietsen stevig vast te zetten. Heb je de fietsendrager stevig op je trekhaak vastgezet? Dan is het vervolgens ook een fluitje van een cent om je fietsen stevig vast te zetten. Dit doe je binnen een mum van tijd, mede door de verstelbare wielhouders.

Handige kantelfunctie

Thule euroride 940 kantelbaar

Heb je de Thule EuroRide 940 op je trekhaak vastgezet? En heb je ook alvast je fietsen op de fietsendrager vastgezet?

Grote kans dat je dan toch nog even in de kofferbak van je auto moet zijn. Dankzij de kantelfunctie is dit bij de Thule EuroRide 940 gelukkig mogelijk.

Licht van gewicht

Fietsendrager thule 940 montage

Wat ons bij de Thule EuroRide 940 in eerste opviel, was de robuustheid. De fietsendrager voelt stevig, robuust en kwalitatief hoogwaardig aan.

Des te opmerkelijker is het dan de fietsendrager slechts 15 kilogram weegt. Dit stelt je in staat om de drager makkelijk naar je auto te tillen.

Dit komt uiteraard de algehele montage ook alleen maar ten goede.

Makkelijk op te bergen

Het gewicht van 15 kilogram brengt nog een voordeel met zich mee: je kunt deze fietsendrager makkelijk opbergen. Dit komt niet alleen door het gewicht, maar ook door de neerklapbare beugel.

Doordat je deze beugel neer kunt klappen, neemt de Thule EuroRide 940 een halve meter minder ruimte in beslag. Ook dit komt het algehele gebruiksgemak ten goede.

Gekende Thule kwaliteit

Maak je van de Thule EuroRide 940 gebruik? Dan merk je overduidelijk dat dit een product van Thule is. De fietsendrager voelt stevig en robuust aan, terwijl ‘ie ook subliem afgewerkt is.

Je geniet hierdoor van een jarenlange levensduur. Dat het prijskaartje ook nog interessant is, maakt het plaatje voor ons compleet.

Niet voor alle fietsen geschikt

Thule fietsendrager 940 2 fietsen

De Thule EuroRide 940 is voor 2 fietsen geschikt. Als je echter twee zwaardere fietsen wilt vervoeren, is dat spijtig genoeg niet mogelijk.

Het maximale draagvermogen is met 36 kilogram enigszins beperkt te noemen.

Wil je graag e-bikes vervoeren? Dan heb je toch echt een andere fietsendrager nodig. Gelukkig biedt Thule voldoende fietsendragers aan die wél voor een e-bike geschikt zijn.

Slechts één stekker

De Thule EuroRide 940 is alleen van een 13-polige stekker voorzien. Als je nog een oudere auto of trekhaak hebt, heb je echter een 7-polige stekker nodig. In dat geval heb je dus een adapter nodig.

Onze conclusie over de Thule EuroRide 940

De EuroRide 940 is wat ons betreft een prima fietsendrager van Thule. Deze fietsendrager is ideaal vormgegeven, biedt veel gebruiksgemak en is van een uitmuntende kwaliteit.

Wel moet je goed beseffen dat deze fietsendrager niet voor alle fietsen geschikt is. Zodra je e-bikes wilt vervoeren, valt de Thule EuroRide 940 direct af.

Wil je andere – lichtere – fietsen vervoeren? Dan is dit echt een hele goede fietsendrager.

Wil je graag deze fietsendrager voor 2 (lichte) fietsen aanschaffen? Check de prijzen bij onderstaande aanbieders. Daarmee ben je in staat om deze fietsendrager zo goedkoop mogelijk aan te schaffen.

Het prijskaartje is zonder aanbieding gelukkig al interessant.
Meer reviews:


Categorieën: Reviews