Thule Easyfold XT 933 – Review, specs & beste prijs

Last updated by Ronald on

thule_easyfold_xt_2_933_black

Een stevige fietsendrager voor 2 fietsen én geschikt voor elektrische fietsen. Als we de Thule Easyfold XT 933 in 1 zin zouden moeten typeren, zouden we het op deze manier doen.

Feit is dat deze fietsendrager behoorlijk veel te bieden heeft, waarover je in deze Thule Easyfold XT 933 review alles gaat lezen.

Let op: de Thule Easyfold XT 933 wordt ook aangeduid als de Thule Easyfold XT 2, de Thule Easyfold XT2 933 of de Thule XT 2. Voor het overzicht houden wij het in deze review ‘gewoon’ op de Thule Easyfold XT 933.

Onze ervaringen met de Thule Easyfold XT 933

banden_in_wielgoten_thule_easyfold_933

Voordat wij deze review konden schrijven, hebben wij de Thule Easyfold XT 933 uitgebreid uit mogen proberen. Toen wij deze fietsendrager voor het eerst in onze handen hadden, kregen wij direct een glimlach.

De fietsendrager ziet er netjes uit, is keurig afgewerkt en voelt bovenal robuust aan. Je hebt echt direct het idee dat je met een goede fietsendrager te maken hebt.

Die gedachte kwam eigenlijk al snel uit. Het monteren gaat gemakkelijk, evenals het vastmaken van de fietsen op deze drager. Dit gaat overigens om twee fietsen, waarbij het ook mogelijk is dat dit e-bikes zijn.

De Thule XT 933 heeft een behoorlijk draagvermogen; handig als je met twee e-bikes op pad wilt gaan.

Qua veiligheid, kwaliteit en mogelijkheden komen wij superlatieven tekort. We kunnen in ieder geval goed begrijpen waarom veel mensen voor de Thule XT 2 kiezen!

👍 Voordelen:

 • Voor twee fietsen geschikt (ook voor e-bikes)
 • Deze fietsendrager in opvouwbaar
 • De fietsendrager is makkelijk te monteren
 • Dankzij de kantelfunctie behoud je toegang tot de kofferbak
 • Relatief gunstig geprijsd ten opzichte van alternatieven
 • Staat veilig, stevig en stabiel op de trekhaak

👎 Nadelen:

 • Bij aanschaf krijg je uitsluitend een 13-polige stekker geleverd
 • Geen oprijt meegeleverd


Specificaties van de Thule Easyfold XT 933

Twijfel je tussen de Thule XT 933 en andere fietsendragers? Dan is het aan te raden om goed naar de specs te kijken.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij de specs van de Thule Easyfold XT 933 voor je op een rijtje gezet:

 • Aantal fietsen: 2
 • Geschikt voor framematen: 22 tot 80 centimeter
 • Afstand tussen fietsen: 22 centimeter
 • Stekker: 13-polige stekker
 • Gewicht: 17,9 kilogram
 • Maximaal laadvermogen: 60 kilogram
 • Afmetingen uitgeklapt: 123 bij 63 bij 68 centimeter
 • Afmetingen ingeklapt: 31 bij 63 bij 68 centimeter

Wat kost de Thule Easyfold XT 933?

thule_933_easyfold

Ben je benieuwd wat de Thule Easyfold XT 933 kost? Wij kunnen je het volgende aangeven; je betaalt een bedrag van ongeveer 749 euro.

Het is daarmee niet per definitie de goedkoopste variant, maar het is wel een hele goede variant. Wij vinden het prijskaartje overigens wel volledig marktconform. Je krijgt namelijk veel waar voor je geld bij deze Thule fietsendrager.

Daarnaast is het volgende aan te raden: bekijk het prijskaartje bij meerdere webshops. Mogelijk kun je op die manier van een interessante aanbieding genieten.

De Thule Easyfold XT 933 kopen doe je sowieso het beste via het internet; dan krijg je de fietsendrager makkelijk thuis geleverd!

Veel mensen gaan in Duitsland op zoek naar aanbiedingen. Echter is dit niet altijd nodig. Ook bij Nederlandse winkels zijn namelijk vaak kortingen. Daarover later meer.

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Vrij veel mensen kiezen voor de aanschaf van een Thule fietsendrager. Als we naar de online beoordelingen kijken, zien we dat veel mensen hierbij specifiek voor de Thule Easyfold XT 933 kiezen.

Een logische keuze op zich; wij zijn immers ook te spreken over deze fietsendrager.

In de beoordelingen valt te lezen dat men echt heel positief is. Positief over de kwaliteit, over het gebruiksgemak, over de vele mogelijkheden en over de stevigheid.

Ook het laadvermogen van 60 kilogram kan op veel lovende woorden rekenen. De meeste ervaringen van andere gebruikers zijn al met al positief.

Thule Easyfold XT 933 review

Toen wij deze fietsendrager uit mochten proberen, waren wij vanaf het allereerste moment enthousiast. Dit is te danken aan het feit dat dit gewoon één van de beste fietsendragers in zijn soort is.

Om je hier een indruk van te geven, bespreken we hieronder de belangrijkste voor- en nadelen.

Geschikt voor 2 (zware) fietsen

Thule heeft de Thule Easyfold XT 933 specifiek voor 2 fietsen ontwikkeld. Het meest opvallende hierbij is toch wel dat deze fietsendrager een laadvermogen van maar liefst 60 kilogram heeft.

Dankzij dit forse laadvermogen kun je ook twee zware fietsen meenemen. Ideaal als je bijvoorbeeld de eigenaar van e-bikes bent.

Neemt vrij weinig ruimte in

Zet je deze Thule Easyfold XT 933 op jouw trekhaak? Dan valt op dat er vrij veel ruimte tussen de fietsen aanwezig is.

De tussenruimte van 22 centimeter is meer dan voldoende; hierdoor kan de fietsendrager ook relatief compact gehouden worden.

Dat is zéker het geval als je deze fietsendrager inklapt. Met dank aan de inklapfunctie kun je ‘m echt overal moeiteloos opbergen!

Biedt veel gebruiksgemak

thule_xt2-933_gekanteld

Wij zijn ook van mening dat de Thule XT 933 echt veel gebruiksgemak met zich mee brengt. Dit blijkt onder meer uit de montage; je kunt ‘m echt heel gemakkelijk op jouw trekhaak vastmaken. Met dank aan de 13-polige stekker geniet je ook direct van sublieme verlichting.

Het gebruiksgemak blijkt ook uit de kantelfunctie. Door tegen het voetpedaal aan te drukken, kantelt de fietsendrager. Je bent daardoor in staat om ‘gewoon’ spullen uit jouw kofferbak te pakken.

Wel zo handig. Ook de afneembare fietsarmen, verstelbare pompgespen en AcuTight-knoppen zorgen voor veel gebruiksgemak.

Niet met al te veel accessoires geleverd

Besluit je om de Thule Easyfold XT 933 te kopen? Verwacht dan niet dat je veel accessoires meegeleverd krijgt. Zo missen we onder meer een oprijtgoot.

Ook wordt de fietsendrager met alleen een 13-polige stekker geleverd. Zowel een oprijgoot als een verloopstuk voor een 7-polige stekker kun je gelukkig wel nog los aanschaffen.

Onze eindconclusie over de Thule Easyfold XT 933

De Thule Easyfold XT 933 is één van de beste fietsendragers voor 2 fietsen. Die stelling durven wij wel aan te gaan. De fietsendrager is prettig in gebruik, is bijzonder sterk, biedt veel handige extra’s en is veilig.

Check direct de prijzen bij onze partners en schaf de Thule Easyfold XT 933 ook nog eens relatief voordelig aan!
Meer fietsendragers:


Categorieën: Reviews

Ronald

Ronald is onze ervaren fietsendrager expert. Al meer dan 20 jaar test en beoordeelt hij fietsendragers. Hij heeft daardoor alle ontwikkelingen binnen de branche meegekregen en weet als geen ander waarop je een fietsendrager moet testen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *