Fietsendrager voor op de dissel kopen? Bekijk de Top 3!

Last updated by Kaz on

fietsendrager dissel

Trek je er graag met de caravan op uit? Wil je ook graag je fietsen meenemen? Dan is het aan te raden om voor een fietsendrager voor op de dissel te kiezen.

Zo’n fietsendrager monteer je op de dissel, waarna je hier stevig je fietsen op vast kunt zetten. Door deze plaatsing geniet je van meerdere voordelen. Lees snel verder!

Beste dissel fietsendragers uitgelicht

Is een dissel fietsendrager aan te raden? Ja, zeker. Je zet deze fietsendrager op de dissel van je vouwwagen of caravan vast. Ideaal, aangezien de trekhaak dus al bezet is door de caravan.

Bovendien is de dissel van een vouwwagen of caravan stevig genoeg voor een stevige fietsendrager.

Mocht je graag een dissel fietsendrager aan willen schaffen, raden wij je onderstaande varianten aan. Dit vinden wij de beste fietsendragers voor op een dissel.

1. Thule Caravan Smart

De Thule Caravan Smart vinden wij de beste fietsendrager voor op de dissel. Dit is een fietsendrager die je makkelijk op het A-frame van je caravan monteert.

Heb je dat gedaan? Dan kun je eenvoudig 2 fietsen op de fietsendrager vastzetten. Het maximale laadvermogen is hierbij 50 kilogram. De fietsen zet je in ieder geval makkelijk en stevig vast.

Deze dissel fietsendrager is van het Tilt-stop systeem voorzien. Dit is systeem waarmee je de fietsendrager kunt kantelen, waardoor je ook nog bij de spullen in het bagageruim van je caravan kunt komen.

Deze fietsendrager van Thule past in principe op elke caravan.2. Thule Caravan Light

Gaat je voorkeur uit naar een lichtgewicht fietsendrager voor op de dissel? Kies dan voor de Thule Caravan Light. Zoals de naam al aangeeft, is dit een super lichte fietsendrager.

Hij weegt slechts 4,7 kilogram, waardoor je ‘m makkelijk overal mee naar toe neemt.

Op deze fietsendrager kun je in totaal 2 fietsen vervoeren. Let wel op dat het maximale laadvermogen ‘slechts’ 40 kilogram is. Het is hierdoor niet mogelijk om twee zware fietsen, zoals e-bikes, op deze fietsendrager te vervoeren.

De fietsen zet je in ieder geval stevig vast, mede door de bindriempjes. Deze dissel fietsendrager past op alle AL-KO chassis vanaf bouwjaar 1999.3. Thule Superb short V16

Deze top 3 sluiten we af met de Thule Superb short V16. Deze fietsendrager is ideaal voor op normale- en korte dissels. Dit komt onder meer door de samenstelling en de manier van bevestigen. Op deze fietsendrager kun je in totaal 2 fietsen bevestigen.

Het gaat hierbij ook om 2 zware fietsen. Deze fietsendrager voor op de dissel heeft namelijk een maximaal laadvermogen van 60 kilogram. Doordat je deze fietsendrager makkelijk kunt kantelen, behoud je toegang tot de opbergruimte van je caravan.

Dit is ten opzichte van bovenstaande varianten wel een vrij prijzige dissel fietsendrager. Houd daar goed rekening mee.Waarom voor een fietsendrager op de dissel kiezen?

Een fietsendrager op een dissel brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Je fietsen staan stevig en veilig. Dit komt puur doordat een dissel een vlakke ondergrond is waarop een fietsendrager stevig vastgezet kan worden. Heeft je vouwwagen een enkele dissel? Zelfs dan geldt dit voordeel. Je kunt immers prima een fietsendrager op een enkele dissel stevig vastzetten.
  • Hoog laadvermogen. Niet alle fietsendragers zonder trekhaak hebben een hoog laadvermogen, maar dat zit bij de dissel fietsendragers anders. Juist doordat deze fietsendragers op een stevige ondergrond vastgezet worden, is het laadvermogen opvallend hoog.
  • Je hebt geen trekhaak meer ‘over’. Koppel je je caravan of vouwwagen aan je auto? Dan heb je uiteraard geen trekhaak meer over. Je moet daarom op zoek naar een geschikt alternatief gaan. Je kunt voor een normale fietsendrager voor op de caravan/camper kiezen, maar mogelijk nog beter voor een dissel fietsendrager.

Waar moet je op letten bij een fietsendrager op de dissel?

Het is sowieso belangrijk om naar de dissel te kijken. Betreft het een enkele- of een dubbele dissel? Dit is bepalend voor het soort fietsendrager waar je voor kunt kiezen.

Verder moet je goed naar je fietsen kijken. De meeste dissel fietsendragers zijn voor maximaal 2 of 3 fietsen geschikt. Daarbij heb je ook nog met het laadvermogen te maken.

Niet alle fietsendragers voor op de dissel zijn voor e-bikes geschikt. Stem daarom het gewicht van je fietsen en het laadvermogen goed op elkaar af.

Ook moet je naar de manier van bevestigen kijken. Hoe zet je de fietsendrager precies op de dissel vast? Kijk verder ook goed naar de manier van bevestigen van de fietsen.

Verder raden wij je aan om goed naar de samenstelling te kijken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de fietsendrager op de dissel te kantelen? Dat is zéér wenselijk. Je hebt in dat geval namelijk gewoon toegang tot de opbergruimte van je caravan.

Waar koop je een goede fietsendrager voor op de dissel?

Een goede fietsendrager voor op de dissel koop je bijvoorbeeld bij Bol.com of een specialist. Een goed voorbeeld van een dergelijke specialist is Obelink. Bij deze caravanwinkel koop je alle mogelijke spullen voor je caravan, inclusief dus fietsendragers voor op de dissel.

Kun je ‘m ook bij één van de vele fietsendragers winkels kiezen? Ja, als het om een gespecialiseerde winkel gaat, is dat in veel gevallen inderdaad zo.

Overweeg overigens ook eens de aanschaf van een tweedehands dissel fietsendrager. Dat is prijstechnisch een stuk interessanter.

Wat kost een goede dissel fietsendrager?

Voor een goede dissel fietsendrager moet je diep in de buidel tasten. Dat is zeker het geval als je een fietsendrager voor een e-bike wilt kopen.

Die varianten hebben een hoger laadvermogen, waardoor ze een stuk steviger moeten zijn. Dat gaat gepaard met een hogere kostprijs en daarmee een hogere aanschafprijs.

Let wel op: de prijzen lopen behoorlijk uiteen. Ons advies is daarom om bovenstaande 3 varianten op je gemak te bekijken en te vergelijken. Wat inmiddels duidelijk mag zijn, is dat je voor een goede dissel fietsendrager bij het merk Thule goed zit.

Dit merk biedt de beste fietsendragers voor op de dissel aan.


Categorieën: Fietsendrager