Thule VeloCompact 926: Review

Last updated by Ronald on

thule_926_op_trekhaak

De Thule VeloCompact 926 staat te boek als een stevige en vrij ruime fietsendrager. Deze drager is namelijk voor 3 fietsen geschikt, terwijl je ‘m ook nog uit kunt bouwen voor een 4e fiets (!).

In deze Thule VeloCompact 926 review vertellen wij je graag alles over deze fiets. We delen onze testuitslagen, de belangrijkste voordelen en enkele opvallende nadelen.

Tevens benoemen we wat de beste prijs is en geven we je een tip met betrekking tot een aanbieding. Tot slot maken we in het kort ook nog een 926 vs. 927 vergelijking.

Thule VeloCompact 926 getest

Recentelijk kregen wij de beschikking over deze fietsendrager van Thule. Al snel begrepen we waarom deze fietsendrager goed aangeschreven staat.

Zodra je de fietsendrager uit de doos haalt, begint het genieten eigenlijk al.

De fietsendrager ziet er ten eerste geweldig uit. Is dat überhaupt mogelijk voor een fietsendrager? Ja, volgens ons wel. Zo is de VeloCompact 926 echt waanzinnig afgewerkt. Ook bijvoorbeeld de verlichting ziet er wat ons betreft erg fraai uit.

Ook met het gebruiksgemak van deze fietsendrager zit ’t goed. Je bevestigt ‘m makkelijk op de trekhaak, waarna de fietsendrager ook direct stevig staat.

Vanaf dat moment geniet je ook van aanvullende functies, zoals de afneembare fietsarmen en het handige voetpedaal.

Tevens merkten wij direct op dat deze fietsendrager voor veel soorten fietsen geschikt is. Je kunt 3 of 4 fietsen op de drager bevestigen; Thule geeft hierbij aan dat het maximale gewicht per fiets 25 kilogram mag zijn.

Het totale draagvermogen van de Thule VeloCompact 926 ligt op de 60 kilogram.

👍 Voordelen:

 1. De fietsendrager is van een hoge kwaliteit, getuige o.a. de afwerking
 2. Voor 3 of 4 fietsen geschikt
 3. De fietsendrager beschikt over een handig voetpedaal met kantelfunctie
 4. Ook voor fietsen met bredere banden geschikt
 5. De fietsendrager is makkelijk op te vouwen
 6. Je krijgt de fietsendrager voorgemonteerd geleverd

👎 Nadelen:

 1. Voor de 4e fiets heb je een uitbreidingsset nodig
 2. Deze fietsendrager wordt alleen met een 13-polige stekker geleverd

Belangrijkste specificaties

Aantal fietsen3 of 4
Belastbaar tot 60 kilogram (max. 25 kg per fiets)
BevestigingspuntTrekhaak
Geschikt voor e-bikesNee
Stekkeraansluiting13-polig (7-polig mogelijk met verloopstukje)
PrijsBekijk laagste prijs


Waar kopen voor de laagste prijs? Vind de beste aanbieding

Spreekt de Thule VeloCompact 926 jou wel aan? En wil je deze fietsendrager het liefste zo snel mogelijk aanschaffen? Dan kun je je voorbereiden op een aardige investering. De adviesprijs van Thule ligt namelijk rond de 700 euro.

Wij adviseren je daarom graag om op zoek naar een aanbieding te gaan. Hier helpen wij je ook nog een handje bij; je vindt hieronder namelijk de beste prijzen bij onderstaande winkels.

Bekijk de prijzen van de verschillende winkels en geniet daarmee van een besparing:


Ervaringen en reviews

thule_926

Zoals we eerder benoemd hebben, is de Thule VeloCompact 926 vrij populair. Dat blijkt ook uit de ervaringen/beoordelingen die wij bij verschillende webshops gevonden hebben.

Zo hebben 16 kopers hun beoordeling bij Decathlon achtergelaten; de gemiddelde score van deze beoordelingen is een 4,6 op een schaal van 1 tot 5.

Bij Coolblue zijn maar liefst 55 beoordelingen achtergelaten. De gemiddelde score hiervan is een 9,1; ook dat is dus een behoorlijk hoge score.

Tevens vind je bij Bol.com ook nog 3 beoordelingen, waarvan de gemiddelde score een 5 is. Uitgaande van de schaal van 1 tot 5 betekent dat dus een maximale score voor de Thule VeloCompact 926!

In de beoordelingen valt ook veelvuldig hetzelfde te lezen. Zo roemen veel mensen de stabiliteit, de mogelijkheden en de handige functies. Wel worden er her en der vraagtekens bij het prijskaartje gezet.

Thule VeloCompact 926 review

Doordat wij de Thule 926 uit hebben mogen proberen, kennen wij deze fietsendrager door en door.

Dat stelt ons in staat om je uitgebreid te informeren over de voor- en nadelen.

Opvouwbaar én kantelbaar

In onze ogen moet elke fietsendrager opvouwbaar en kantelbaar zijn. Het doet ons dan ook goed om te zien dat de Thule VeloCompact 926 dat beide is:

 • Opvouwbaar: je kunt deze fietsendrager snel en makkelijk opvouwen. Vervolgens neemt de drager nagenoeg geen ruimte meer in beslag. Je kunt ‘m hierdoor makkelijk opbergen of in de kofferbak van jouw auto neerleggen.
 • Kantelbaar: met dank aan deze functie behoud je toegang tot de kofferbak van de auto. Mochten de fietsen al op de fietsendrager staan, kun je de drager met het voetpedaal bedienen. Je kantelt de drager daarmee, waarna je toegang tot de kofferbak van jouw auto hebt.

Voor 3 tot 4 fietsen geschikt

thule_velocompact_926_3_fietsen

Wil jij graag met meerdere mensen en fietsen op pad? Dat is mogelijk met de Thule VeloCompact 926. In de basis is deze fietsendrager namelijk voor 3 fietsen geschikt.

Als je een speciale uitbreidingsset koopt, kun je deze fietsendrager zelfs voor 4 fietsen geschikt maken. Onwijs handig en praktisch wat ons betreft.

Zeer stevig en veilig

Ook zijn wij van mening dat de Thule VeloCompact 926 erg stevig en veilig is. Deze stevigheid is te danken aan verschillende bevestigingsmogelijkheden; niet alleen de trekhaak zit hierdoor stevig, maar ook de fietsen óp de drager.

Verder voldoet de Thule VeloCompact 926 aan alle veiligheidsnormen. Je kunt hierbij denken aan onder andere een mistachterlicht en achteruitrijverlichting.

Niet voor elke e-bike geschikt

Trek jij er graag met jouw e-bike op uit? Dan moet je goed naar het gewicht van de e-bike kijken.

Deze fietsendrager is namelijk alleen geschikt voor fietsen met een maximaal gewicht van 25 kilogram.

Makkelijk te monteren

bevestiging_thule_velocompact_926

Tot slot willen wij de montage van deze fietsendrager loven. Je haalt de fietsendrager al voorgemonteerd uit de doos; je hoeft dus zelf niet deze drager in elkaar te zetten.

Vervolgens plaats je ‘m makkelijk op de trekhaak, maak je ‘m aan de trekhaak vast en geniet je direct van de gewenste stabiliteit.

Vervolgens is het ook nog een fluitje van een cent om de fietsen op de drager te bevestigen!

Thule VeloCompact 926 vs. 927

In het aanbod van Thule is ook de 927 variant te vinden. Deze twee fietsendragers kennen eigenlijk maar één verschil:

 • 926: deze wordt met een 13-polige stekker geleverd
 • 927: deze wordt met een 7-polige stekker geleverd

Eindoordeel van de Thule VeloCompact 926 review

Zijn wij te spreken over de Thule VeloCompact 926? Ja, dat zijn we zeker. Deze fietsendrager is van een geweldige kwaliteit, is zeer stevig en voldoet aan alle veiligheidsnormen.

Daarnaast geniet je ook van veel gemak bij deze drager. Dit gemak blijkt onder meer uit de makkelijke montage, uit de kantelfunctie en uit de opvouwbaarheid.

Tot slot is het subliem dat je tot 4 fietsen op deze fietsendrager kunt vervoeren.

Let wel goed op het prijskaartje. Dit is niet per definitie een goedkope fietsendrager, dus vergelijk de prijzen hieronder direct.

Van het kopen van de Thule VeloCompact 926 ga je in ieder geval géén spijt krijgen!

Bekijk ook:

Categorieën: Reviews

Ronald

Ronald is onze ervaren fietsendrager expert. Al meer dan 20 jaar test en beoordeelt hij fietsendragers. Hij heeft daardoor alle ontwikkelingen binnen de branche meegekregen en weet als geen ander waarop je een fietsendrager moet testen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *