Thule VeloCompact 925 – Test review

Last updated by Ronald on

thule velocompact 925

De Thule VeloCompact 925 zou – volgens Thule – één van de pareltjes in het aanbod moeten worden. Dit zou namelijk de beste lichtgewicht fietsendrager voor 2 fietsen moeten zijn.

Is Thule in dat doel geslaagd? En zijn wij te spreken over de Thule VeloCompact 925?

Je ontdekt het allemaal in de Thule VeloCompact 925 review. In deze review kijken wij naar de belangrijkste pluspunten, opvallende minpunten én het prijskaartje.

Overigens hebben wij deze review op basis van onze eigen test geschreven. Wij weten hierdoor als geen ander wat de voor- en nadelen van de Thule 925 zijn.

Thule VeloCompact 925 getest

Toen wij de Thule VeloCompact 925 voor het eerst zagen, werden wij direct enthousiast. Dit had niet met de waarneming van onze ogen te maken, maar vooral met de waarneming van onze handen.

Als je deze fietsendrager optilt, merk je namelijk direct dat dit een lichtgewicht fietsendrager betreft. Ideaal!

Ook het monteren van de fietsendrager gaat daardoor behoorlijk makkelijk. Je kunt ‘m moeiteloos op jouw trekhaak vastmaken; dit is een fluitje van een cent dankzij de koppeling.

Als je vervolgens de 2 fietsen op de fietsendrager wilt bevestigen, kost ook dit niet al te veel moeite.

De afneembare fietsarmen zorgen – met dank aan de vergrendelbare knoppen – namelijk voor de gewenste stevigheid.

Deze stevigheid wordt verder versterkt dankzij de snelspanners!

Ook op het gebied van veiligheid scoort de Thule VeloCompact 925 hoge punten. Zo is deze fietsendrager van perfecte verlichting voorzien.

Bij aanschaf krijg je overigens standaard een 7-polige stekker geleverd. Een verloopstukje voor een 13-polige stekker is gelukkig ook als accessoire verkrijgbaar.

👍 Voordelen:

  1. De Thule VeloCompact 925 is een compacte en lichtgewicht fietsendrager
  2. Het monteren van deze fietsendrager gaat snel
  3. Voor het monteren heb je bovendien géén gereedschap nodig
  4. Het maximale draaggewicht is maar liefst 46 kilogram
  5. Deze fietsendrager is zowel kantelbaar als inklapbaar
  6. Deze fietsendrager kent een interessante prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

  1. Deze fietsendrager wordt met alleen een 7-polige stekker geleverd
  2. Deze fietsendrager is níet voor elektrische fietsen geschikt

Belangrijkste specificaties

Aantal fietsen2
Belastbaar tot 46 kilogram (max. 25 kg per fiets)
BevestigingspuntTrekhaak
Geschikt voor e-bikesNee
Stekkeraansluiting7-polig (13-polig mogelijk met verloopstukje)
PrijsBekijk laagste prijs

Waar kopen voor de laagste prijs? Vind de beste aanbieding

Heb je nu al interesse in de Thule VeloCompact 925? Als we puur naar onze eigen bevindingen kijken, kunnen wij ons dat goed voorstellen. Weinig andere fietsendragers zijn zo handig, compact en voordelig als deze variant van Thule.

De adviesprijs voor de Thule 925 is op zich al interessant te noemen. Iets wat nog veel interessanter is, is een Thule VeloCompact 925 aanbieding. Door van zo’n aanbieding te profiteren, betaal je nóg minder.

Speciaal voor jou hebben we alvast de laagste prijzen op een rijtje gezet:

Ervaringen en reviews

fietsendrager thule 925

Zoals we eerder aangegeven hebben, hebben we deze review op basis van onze eigen ervaringen geschreven. Zoals je mogelijk al opgemerkt hebt, zijn onze ervaringen behoorlijk positief te noemen. Dat geldt niet alleen voor onze ervaringen, maar ook voor de ervaringen van andere kopers.

Bij Bol.com hebben bijvoorbeeld 13 kopers een beoordeling achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 4,7 op een schaal van 1 tot 5. Een uitmuntende score dus.

Veel van de kopers loven het de compacte afmetingen, de inklapmogelijkheden en de stevigheid. Hierbij wordt opgemerkt dat de fietsendrager stevig op de trekhaak rust, terwijl de fietsen óók stevig op de fietsendrager rusten.

In de beoordelingen valt eigenlijk maar één negatief aspect op: de meegeleverde stekker. Als jouw auto een 13-polige aansluiting heeft, moet je hier een speciaal verloopstukje voor kopen.

Overigens wordt de Thule VeloCompact 925 ook door de ANWB aangeraden. Bij de ANWB hebben 9 kopers een beoordeling achtergelaten; gemiddelde score vaan 4,1 op een schaal van 1 tot 5.

Thule VeloCompact 925 review

Hieronder zetten we graag de belangrijkste voor- en nadelen van de Thule VeloCompact 925 voor je op een rijtje.

Geschikt voor 2 fietsen

thule 925 trekhaak kantelbaar

In onze ogen is dit een ideale fietsendrager als je samen met een ander persoon wilt fietsen. Deze fiets is namelijk geschikt voor 2 fietsen en heeft een aardig draaggewicht. Het draaggewicht van 46 kilogram is wat ons betreft méér dan voldoende.

Inklapbaar én kantelbaar

opgevouwen thule 925

Het doel van Thule was om een compacte fietsendrager te ontwerpen. Nou, in dat doel is dit merk bijzonder goed geslaagd.

De fietsendrager is compact en weegt ook niet al te veel. Het feit dat je de fietsendrager na gebruik ook volledig in kunt klappen, levert bij ons alleen maar meer pluspunten op.

Ook is het ideaal dat je deze fietsendrager kunt kantelen. Middels een voetpedaal kun je de drager kantelen, waarna je toegang tot de kofferbak van jouw auto hebt. Erg handig, praktisch en aangenaam.

Stevig en robuust

Ondanks het lage gewicht is de Thule VeloCompact 925 wel bijzonder stevig. Dit is te danken aan de slimme constructie, het slimme ontwerp en de gebruikte materialen.

Zoals we eerder in deze Thule VeloCompact 925 review al zeiden, uit deze stevigheid zich op twee punten:

  • De fietsendrager rust erg stabiel op de trekhaak
  • De fietsen staan erg stevig op de fietsendrager

Makkelijk te monteren

2 fietsen thule 925

Haal je de Thule VeloCompact 925 uit de doos? Dan valt het lage gewicht direct op. Dit lage gewicht is ook één van de redenen waarom deze fietsendrager zo makkelijk te monteren is.

Dat is ook te danken aan het slimme ontwerp en het feit dat je hier géén gereedschap voor nodig hebt. Binnen de kortste keren staat de Thule VeloCompact 925 stevig op jouw trekhaak vast.

Niet voor e-bikes geschikt

Wil je graag twee e-bikes vervoeren? Dan komt de Thule VeloCompact 925 helaas niet in aanmerking. Deze fietsendrager is namelijk niet voor elektrische fietsen geschikt

Geen 13-polige stekker

De Thule VeloCompact 925 beschikt standaard over een 7-polige stekker. Indien jouw auto een 13-polige stekker heeft, kun je dit verloopstukje aanschaffen.

Overigens is een Thule VeloCompact 925 vs. VeloCompact 924 vergelijking op dit gebied erg interessant. De 924 variant wordt namelijk wél met een 13-polige stekker geleverd. Lees er meer over in onze Thule VeloCompact 924 review.

Eindoordeel van de Thule VeloCompact 925

Onder aan de streep is de Thule VeloCompact 925 een prima fietsendrager. De drager is licht van gewicht, is stevig en is bijzonder makkelijk te monteren. Ook het feit dat je deze fietsendrager scherp geprijsd is, spreekt ons erg aan.

Ben je op zoek naar een betrouwbare, veilige en betaalbare dragen voor 2 fietsen? Dan hoef je wat ons betreft niet meer verder te kijken. Iets waar je wel nog even goed naar moet/kunt kijken, is het prijskaartje.

Bekijk de prijzen bij onderstaande winkels en schaf de Thule VeloCompact 925 direct tegen de meest gunstige prijs aan:
Meer fietsendragers:


Categorieën: Reviews

Ronald

Ronald is onze ervaren fietsendrager expert. Al meer dan 20 jaar test en beoordeelt hij fietsendragers. Hij heeft daardoor alle ontwikkelingen binnen de branche meegekregen en weet als geen ander waarop je een fietsendrager moet testen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *