Thule VeloCompact 927: Review & Prijsvergelijking

Last updated by Ronald on

thule_velocompact_927

Jarenlang is de Thule EuroWay G2 923 één van de populairste fietsendragers geweest. Recentelijk is die variant opgevolgd door de Thule VeloCompact 927.

Deze fietsendrager heeft reeds een flinke naam op weten te bouwen. Zo staat deze fietsendrager nú al bekend als de beste compacte fietsendrager voor 3 fietsen.

Kan een fietsendrager 3 fietsen tillen én compact zijn? Lange tijd leek dit ondenkbaar, maar de Thule VeloCompact 927 laat zien dat dit inderdaad kan.

Deze fietsendrager is zijn tijd ver voor, zoals je in deze Thule VeloCompact 927 review gaat lezen.

Thule VeloCompact 927 getest

Recent hadden wij het genoegen om de Thule VeloCompact 927 uit te mogen proberen. Zodra wij deze fietsendrager uit de doos haalden, werden we enthousiast.

De fietsendrager straalt namelijk klasse uit, onder meer door het stabiele ontwerp en de prima afwerking.

Dat de Thule VeloCompact 927 stabiel is, bleek zeker toen wij deze drager op de trekhaak monteerden. Dit ging gemakkelijk, waarbij de stabiliteit direct op viel.

Toen wij de fietsen óp de trekhaak vast zetten, viel ook de stabiliteit van de fietsen op. We kunnen gerust stellen dat dit echt een stevige fietsendrager is.

Een fietsendrager waarbij je over de veiligheid ook niet in hoeft te zitten. De fietsendrager beschikt eigenlijk over alle gewenste veiligheidsfeatures.

Tevens is de Thule VeloCompact 3 uitgevoerd met goede verlichting én een achteruitrijlicht.

Tijdens onze test viel ook het volgende op: de Thule VeloCompact 927 is bijzonder makkelijk in gebruik.

Je kunt maar liefst 3 fietsen op deze fietsendrager neerzetten, maar toch weegt de drager niet al te veel.

Doordat de Thule VeloCompact 3 zowel kantelbaar als opvouwbaar is, geniet je van veel gemak!

👍 Voordelen:

  1. Opvallend compact, zeker omdat de drager voor drie fietsen geschikt is.
  2. Je kunt deze fietsendrager makkelijk opvouwen
  3. Dankzij de kantelfunctie behoud je toegang tot de kofferbak van je auto
  4. Prima kwaliteit, bijzonder stabiel en makkelijk te monteren
  5. Scherp geprijsd en met enige regelmaat in de aanbieding
  6. Eventueel geschikt voor het vervoeren van 4 fietsen

👎 Nadelen:

  1. Niet geschikt voor elektrische fietsen
  2. Bij aanschaf krijg je alleen een 7-polige stekker meegeleverd

Belangrijkste specificaties

Aantal fietsen3 of 4
Belastbaar tot 60 kilogram (max. 25 kg per fiets)
BevestigingspuntTrekhaak
Geschikt voor e-bikesNee
Stekkeraansluiting7-polig (13-polig mogelijk met verloopstukje)
PrijsBekijk laagste prijs


Waar kopen voor de laagste prijs? Vind de aanbieding

Ben je nu al overtuigd van de Thule VeloCompact 927? En wil je deze stabiele, handige en veilige fietsendrager zo snel mogelijk kopen?

Ons advies is om de prijzen bij verschillende webshops goed te vergelijken. De ervaring leert namelijk dat je de Thule VeloCompact 927 regelmatig in de aanbieding kunt kopen.

Van onze partners hebben wij alvast de beste prijzen voor je geselecteerd. Bekijk de prijzen bij onderstaande webshop, maak een goede vergelijking en voorkom hiermee dat je onnodig veel geld uit gaat geven!


Ervaringen en reviews

thule_velocompact_927_oprijgoot

Eerder in deze Thule VeloCompact 927 review gaven we het al aan: deze fietsendrager is populair. Dit blijkt onder meer uit de beoordelingen die wij bij onze partners gevonden hebben.

Zo is de gemiddelde score bij Bol.com een 4,8 op een schaal van 1 tot 5. Echt een waanzinnig hoge score dus.

In deze beoordelingen valt regelmatig het woordje ‘stabiliteit’. De fietsendrager is bijzonder stabiel, ondanks dat je tot 4 fietsen op de drager kunt vervoeren.

Ook de kantelfunctie, de montagemogelijkheden en de prijs-kwaliteitsverhouding kunnen op veel lovende woorden reken.

Al met al zijn de ervaringen van kopers erg positief. Iets wat wij kunnen begrijpen, aangezien wij óók over deze Thule fietsendrager enthousiast zijn.

Thule VeloCompact 927 review

Tijdens onze test zijn wij op meerdere voor- en nadelen gestuit. Over deze voor- en nadelen vertellen wij je hieronder graag iets meer.

Voor 3 of 4 fietsen geschikt

thule_927_3_fietsen

Wil jij graag met meerdere fietsen op pad gaan? En heb je een grotere auto waar moeiteloos 3 of 4 personen in kunnen?

Dan is het toch wel erg handig als je de 3 of 4 fietsen op de auto kunt vervoeren. Indien je voor de Thule VeloCompact 927 kiest, behoort dát tot de mogelijkheden.

Deze fietsendrager is namelijk voor maximaal 4 fietsen geschikt.

In de basis is de fietsendrager voor drie fietsen geschikt. Dat is onder meer te danken aan het maximaal belastbaar gewicht van 60 kilogram.

Je kunt echter voor een speciale accessoire kiezen, waarmee je ook nog een vierde fiets op deze dragen kunt monteren. Erg handig!

Eenvoudig opbergen

thule_927_opgevouwen

Gebruik jij een fietsendrager niet al te vaak? Op de momenten dat je de drager niet gebruikt, is het wel zo handig als je de drager makkelijk op kunt bergen.

Nou, dat lukt zéker als je voor de Thule VeloCompact 927 kiest. Deze fietsendrager is namelijk bijzonder eenvoudig op te bergen.

Dit is met name te danken aan de compacte afmetingen. Ook het feit dat je ‘m echt heel compact op kunt vouwen, zorgt voor de makkelijke opbergmogelijkheden.

Bijzonder handig in gebruik

Tevens zijn wij van mening dat de Thule VeloCompact 927 bijzonder handig in gebruik is. Dit is onder meer te danken aan de kantelfunctie inclusief voetpedaal.

Door jouw voet op het voetpedaal te zetten, kun je de fietsendrager laten kantelen. Daardoor krijg je ‘gewoon’ toegang tot de kofferbak van jouw auto.

Makkelijk te monteren

Wil jij jouw fietsendrager zo snel mogelijk kunnen monteren? Dan de Thule VeloCompact 927 eigenlijk voor je weggelegd. Wij hebben namelijk goede ervaringen met het monteren; dit gaat gemakkelijk, snel en kost eigenlijk geen moeite.

Wil je vervolgens de drie of vier fietsen op de drager monteren? Ook dat gaat erg makkelijk; je kunt deze fietsen namelijk dankzij de fietsarmen met vergrendelbare knoppen makkelijk vast zetten.

Dankzij de meegeleverde sloten geniet je vervolgens van de gewenste (extra) veiligheid.

Niet voor alle auto’s geschikt

Let wel goed op: bij aanschaf van de Thule VeloCompact 927 krijg je alleen een 7-polige stekker geleverd. Mocht je een 13-polige aansluiting op jouw auto hebben, moet je hier een verloopstukje voor kopen.

Je kunt er ook voor kiezen om de Thule VeloCompact 926 te kopen. Die variant is vergelijkbaar, maar heeft wél een 13-polige aansluiting.

Eindoordeel van de Thule VeloCompact 927

Eind goed al goed; over de Thule VeloCompact 927 zijn wij erg te spreken. Deze fietsendrager is stabiel, is veelzijdig, is opvallend compact en biedt veel handige extra’s.

Tevens zijn wij over het prijskaartje te spreken. Zeker als je deze fietsendrager in de aanbieding kunt kopen, geniet je van een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding.

Wil je de beste aanbieding scoren? Check onderstaande prijzen en schaf de Thule VeloCompact 927 direct aan. Dat kunnen wij je in ieder geval van harte aanraden!


Bekijk ook:


Categorieën: Reviews

Ronald

Ronald is onze ervaren fietsendrager expert. Al meer dan 20 jaar test en beoordeelt hij fietsendragers. Hij heeft daardoor alle ontwikkelingen binnen de branche meegekregen en weet als geen ander waarop je een fietsendrager moet testen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *