Thule VeloSpace XT3 (Velospace 939) – Review & Prijzen

Last updated by Ronald on

thule_velospace_xt3_review

Ben je op zoek naar een fietsendrager waarmee je 3 of 4 fietsen kunt vervoeren? Dan voldoet de Thule VeloSpace XT3 wellicht aan jouw wensen.

In deze Thule VeloSpace XT3 review vertellen wij je graag meer over deze veelbelovende fietsendrager!

Let op: de naamstelling bij Thule is niet altijd even duidelijk. Deze fietsendrager wordt namelijk ook aangeduid als de Thule VeloSpace XT 939. In deze review houden wij het echter bij de Thule VeloSpace XT3.

Onze ervaringen met de Thule VeloSpace XT3

thule_velospace_xt3

Om deze review te kunnen schrijven, kregen wij de beschikking over deze fietsendrager. Daar zijn wij uiteraard erg content mee, aangezien we op deze manier de fietsendrager écht goed uit konden proberen.

Al snel bleek dat deze fietsendrager echt van een prima kwaliteit is.

Dat merk je eigenlijk al als je de fietsendrager uit de doos haalt. De drager voelt stevig aan, voelt robuust aan en is van de beste materialen vervaardigd.

Bij het monteren van de fietsendrager valt ook direct het gemak op. Je doet dit makkelijk, zelfs als je dit nog nooit eerder gedaan hebt.

Vervolgens begint het echte genieten. De fietsen staan stevig, je kunt de fietsendrager naar wens uitbreiden en de kantelfunctie is echt subliem. Onder aan de streep hebben wij met veel plezier de Thule VeloSpace XT3 uitgeprobeerd!

👍 Voordelen:

  • Geschikt voor 3 of 4 fietsen
  • Maximaal laadvermogen van 60 kilogram
  • Makkelijk te monteren op de trekhaak
  • Inclusief handige kantelfunctie
  • Ook te gebruiken als een bagagebox
  • Bijzonder veilig en stevig

👎 Nadelen:

  • Alleen een 13-polige stekker meegeleverd
  • Deze fietsendrager is vrij zwaar

Specificaties van de Thule VeloSpace XT3

Aantal fietsen 3 of 4
Geschikt voor framematen 22-80 cm
Afstand tussen fietsen 19 cm
Stekker 13-polig
Gewicht 20,6 kg
Maximaal laadvermogen 60 kg
Afmetingen uitgeklapt: 135 x 73 x 79 cm
Afmetingen ingeklapt 135 x 73 x 31 cm

Wat kost de Thule VeloSpace XT3?

De adviesprijs van de Thule VeloSpace XT3 is door Thule vastgesteld op 829 euro. De ervaring leert echter dat je ‘m bij veel webshops voordeliger aan kunt schaffen.

Zo betaal je bij onze partner Bol.com slechts 699 euro voor deze fietsendrager.

Het bedrag van 699 euro vinden wij bijzonder interessant. Deze fietsendrager heeft namelijk veel te bieden!


Wat vinden andere gebruikers van de Thule VeloSpace XT3?

De meeste online beoordelingen die we gevonden hebben, zijn ongekend positief. Veel mensen roemen de stevigheid, de veiligheid en bijvoorbeeld ook de kantelfunctie.

Ook geven veel gebruikers aan dat dit één van de meest veelzijdige fietsendragers is. Iets wat te danken is aan het feit dat je maar liefst 4 fietsen op deze drager kunt plaatsen!

Thule VeloSpace XT3 review

Twijfel jij over de aanschaf van de Thule VeloSpace XT3? Neem onderstaande voor- en nadelen door en verdiep je daarmee perfect in deze fietsendrager.

Voor 3 of 4 fietsen geschikt

thule_velospace_xt_939

In de basis is de Thule VeloSpace XT3 voor 3 fietsen geschikt. Wil jij echter 4 fietsen kunnen vervoeren? Dat is mogelijk als je hier een speciale Thule accessoire voor aanschaft.

Nadat je die accessoire op deze fietsendrager gemonteerd hebt, neem je moeiteloos 4 fietsen mee.

Dit kunnen overigens relatief zware fietsen zijn. Het maximale laadvermogen van deze fietsendrager ligt namelijk op 60 kilogram.

Kantelbaar en opvouwbaar

thule_xt3_939

Een fietsendrager gebruik je waarschijnlijk niet dagelijks. Dát betekent dat je ‘m ook regelmatig handig op moet zien te bergen. Bij de Thule VeloSpace XT3 komt dit wel goed; deze fietsendrager kun je namelijk opvouwen.

Ook de kantelfunctie maakt ons blij. Dankzij deze functie behoud je altijd toegang tot de kofferbak van de auto.

Ook als bagagebox te gebruiken

Ga jij op vakantie en wil je méér bagageruimte hebben? Dan komt de Thule VeloSpace XT3 ook goed van pas.

In combinatie met de Thule BackSpace XT kun je deze fietsendrager namelijk ook als bagagebox gebruiken. Daarmee weet je direct 300 liter extra bagageruimte te creëren.

Let uiteraard wel altijd goed op de regels als je bagage wilt meenemen op de fietsendrager.

Vrij zwaar

De montage van de Thule VeloSpace XT3 gaat vrij makkelijk. Voordat je ‘m kunt monteren, moet je ‘m echter wel eerst naar jouw auto tillen. De ervaring leert dat dit soms pittig kan zijn; de fietsendrager weegt immers ruim 20 kilo.

Onze eindconclusie over de Thule VeloSpace XT3

Echt een waanzinnig fijne fietsendrager. Dat is toch wel de manier waarop we deze veelzijdige fietsendrager kunnen omschrijven.

Deze drager is stevig, is veilig en is multifunctioneel inzetbaar. Daarbovenop komt eens nog eens dat de Thule fietsendrager echt niet de hoofdprijs kost.

Een ware aanrader dus, zéker als je hem in de aanbieding kunt kopen. Check daarvoor direct de prijzen bij onze partners!
Bekijk ook:


Categorieën: Reviews

Ronald

Ronald is onze ervaren fietsendrager expert. Al meer dan 20 jaar test en beoordeelt hij fietsendragers. Hij heeft daardoor alle ontwikkelingen binnen de branche meegekregen en weet als geen ander waarop je een fietsendrager moet testen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *