Thule VeloSpace XT2 (Velospace 938) – Review

Last updated by Ronald on

thule_velospace_xt2

Een veelzijdige fietsendrager voor 2 óf 3 fietsen. Dat is de manier waarop de Thule VeloSpace XT2 omschreven kan worden.

Deze fietsendrager is eigenlijk het grotere broertje van de VeloSpace 918 en heeft het nodige te bieden.

Kunnen wij de aanschaf van de Thule VeloSpace XT2 aanraden? Je gaat het lezen in deze Thule VeloSpace XT2 review.

Let op: volgens Thule is de officiële benaming ‘VeloSpace XT 2’. In de volksmond worden de aanduidingen Thule VeloSpace 938 en Thule VeloSpace XT 938 ook veelvuldig gebruikt. In deze review kiezen wij ervoor om het bij de Thule VeloSpace XT2 te houden.

Onze ervaringen met de Thule VeloSpace XT2

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe fietsendrager? En is jouw oog daarbij op de Thule VeloSpace XT2 gevallen? Dat is goed voor te stellen.

Als je op het internet op zoek naar informatie over fietsendragers gaat, kom je deze fietsendrager al snel tegen. Dát gegeven was voor ons voldoende reden om deze fietsendrager uit te gaan proberen.

Al snel bleek dat de Thule VeloSpace XT2 echt een prima fietsendrager is. Onder meer de veelzijdigheid spreekt ons in het bijzonder aan.

Deze fietsendrager is voor 2 fietsen geschikt, maar je kunt ‘m ook uitbreiden naar 3 fietsen.

Tevens biedt deze fietsendrager veel fijne extra’s. De kantelfunctie – middels het voetpedaal – is daar één van de voorbeelden van.

Bovendien viel de stevige bouwkwaliteit van deze fietsendrager ons direct op. Zodra je deze fietsendrager uit de doos haalt, heb je écht iets in jouw handen.

De kwaliteit druipt er vanaf het eerste moment eigenlijk al van af. Precies wat we van Thule gewend zijn!

👍 Voordelen:

  • Geschikt voor 2 óf 3 fietsen
  • Maximaal laadvermogen van 60 kilogram
  • Inclusief kantelfunctie en opvouwmogelijkheid
  • Erg veilige en stevige fietsendrager
  • Makkelijk te monteren op de trekhaak van een auto

👎 Nadelen:

  • Je krijgt bij aanschaf géén 7-polige stekker meegeleverd
  • Deze fietsendrager is vrij zwaar

Specificaties van de Thule VeloSpace XT2

thule_velospace_938

Zou jij graag 2 fietsen tegelijkertijd willen vervoeren? Dan is de aanschaf van een fietsendrager voor 2 fietsen de juiste keuze. Maar, het aanbod daarvan is vrij divers.

Om uiteindelijk de juiste keuze te maken, is het advies om goed naar de specs te kijken. De belangrijkste specificaties van de Thule VeloSpace XT2 vind je in onderstaande tabel:

Aantal fietsen2 of 3
Geschikt voor framematen 22-80 cm
Afstand tussen fietsen 25 cm
Stekker 18,4 kg
Gewicht 60 kg
Maximaal laadvermogen 135 x 69 x 79
Afmetingen uitgeklapt 135 x 75 x 24
Afmetingen ingeklapt

Wat kost de Thule VeloSpace XT2 zonder aanbieding?

Is het jouw wens om een nieuwe fietsendrager aan te schaffen? En wil je hier bij voorkeur niet al te veel geld aan uitgeven?

Dan komt de Thule VeloSpace XT2 al snel op jouw radar terecht. Voor deze fietsendrager hanteert Thule namelijk een adviesprijs van 679 euro.

De ervaring leert echter dat veel webshops deze fietsendrager véél voordeliger aanbieden. Zo betaal je bij onze partner Bol.com slechts 529 euro voor deze fietsendrager. Dat vinden wij persoonlijk echt een heel interessant prijskaartje.

Wil je nog meer geld besparen? Wacht dan op een goede aanbieding. Dankzij een goede aanbieding is het nóg interessanter om direct de Thule VeloSpace XT2 te kopen.


Wat vinden andere gebruikers van de Thule VeloSpace XT2?

Online zijn wij vrij veel beoordelingen over de Thule VeloSpace XT 2 tegengekomen. Dit versterkte alleen maar ons vermoeden dat deze fietsendrager populair is.

In deze online beoordelingen zijn veelvuldig positieve woorden te vinden. Veel mensen roemen de veelzijdigheid, de makkelijke montage en de veiligheid.

Ook de functies zoals de kantelfunctie kunnen op veel lovende woorden rekenen. Eigenlijk kunnen we stellen dat de meeste gebruikers (erg) tevreden zijn over de Thule VeloSpace XT2.

Iets wat wij ons voor kunnen stellen: deze Thule VeloSpace XT2 review is immers ook vrij populair.

Thule VeloSpace XT2 review

De Thule VeloSpace XT2 is op papier een interessante fietsendrager. Dit heb je reeds kunnen zien aan bovenstaande tabel met daarin de belangrijkste specs.

Feit is dat deze specs voor de nodige voor- en nadelen zorgen. De belangrijkste voors en tegens bespreken wij graag hieronder.

Geschikt voor 2 óf 3 fietsen

thule_velspace_xt_2_fietsen

Het is echt ideaal dat de Thule VeloSpace XT2 voor zowel 2 als voor 3 fietsen geschikt is. Mocht jij drie fietsen op deze fietsendrager willen vervoeren, hoef je hier slechts één accessoire voor te bestellen.

Nadat je dat hebt gedaan, geniet je nóg meer van deze fietsendrager.

Overigens bedraagt het maximaal laadvermogen 60 kilogram. Dit betekent dat je ook zware fietsen op de Thule VeloSpace XT2 kunt vervoeren.

Heb je bijvoorbeeld een zware e-bike of een zware mountainbike? Voor de Thule VeloSpace XT 2 vormt dat echt geen enkel probleem.

Veilig en stabiel

thule_xt2_fietsendrager_trekhaak

Toen wij de Thule VeloSpace XT2 uit de doos haalden, werden wij direct enthousiast. Dit was onder meer te danken aan de stevigheid van de fietsendrager.

Als je deze drager op de trekhaak hebt bevestigd, merk je deze stevigheid nóg meer op. Daarbij valt ook de veiligheid op; dankzij de 13-polige stekker is bijvoorbeeld de verlichting echt geweldig te noemen.

Kantelbaar en opvouwbaar

thule_velospace_xt_938_ingeklapt

Wil je nog even in de kofferbak van jouw auto? Bij de Thule VeloSpace XT2 is dat geen enkel probleem. Dankzij de kantelfunctie heb je namelijk altijd toegang tot de kofferbak. Ook als je de fietsen alvast op de fietsendrager hebt neergezet.

Na gebruik kun je deze fietsendrager ook makkelijk opvouwen. Dat stelt je in staat om ‘m makkelijk in bijvoorbeeld jouw berging op te bergen. Tevens is het hierdoor mogelijk om ‘m in de kofferbak van jouw auto neer te leggen.

Vrij zwaar

De Thule VeloSpace XT2 weegt ruim 18 kilo. Ten opzichte van andere varianten van Thule is dat behoorlijk zwaar. Iets om goed rekening mee te houden.

Alleen een 13-polige stekker

Dat de Thule VeloSpace XT2 een moderne fietsendrager is, blijkt uit de 13-polige stekker die meegeleverd wordt. Tegelijkertijd brengt dit ook een uitdaging mee; de oudere auto’s hebben nog geen 13-polige aansluiting.

Mocht dit bij jouw auto ook het geval zijn, kun je hier gelukkig een verloopstukje van Thule voor aanschaffen.

Onze eindconclusie over de Thule VeloSpace XT2

Veelzijdig, betaalbaar en veel gebruiksgemak. Als wij de Thule VeloSpace XT2 in enkele woorden zouden moeten omschrijven, zouden we dat op deze manier doen.

Uit deze woorden blijkt in ieder geval dat wij érg te spreken zijn over deze fietsendrager! Check de prijzen bij onze partners en schaf deze fietsendrager direct aan. In onze ogen is dit iets waar je zéker geen spijt van gaat krijgen.

Meer fietsendragers:


Categorieën: Reviews

Ronald

Ronald is onze ervaren fietsendrager expert. Al meer dan 20 jaar test en beoordeelt hij fietsendragers. Hij heeft daardoor alle ontwikkelingen binnen de branche meegekregen en weet als geen ander waarop je een fietsendrager moet testen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *