Tacx fietsendrager kopen? Een blik op het aanbod

Last updated by Desteney on

Tacx Fietsendragers

Ben je op zoek naar een nieuwe fietsendrager? Dan is de kans groot dat je al snel bij een variant van bijvoorbeeld Thule uitkomt.

Dit merk staat goed aangeschreven en brengt regelmatig nieuwe fietsendragers op de markt. Dit laatste geldt helaas niet (meer) voor het merk Tacx.

In dit artikel vertellen we je hier graag alles over.

Over het merk Tacx

tacx fietsendrager

Het merk Tacx ken je mogelijk al van de fietstrainers.

Op deze Tacx fietstrainers is het mogelijk om bijvoorbeeld in de winter indoor te trainen. Maar, dit merk levert niet alleen fietstrainers, maar ook fietsdragers.

Spijtig genoeg levert het merk op dit moment géén nieuwe fietsendragers meer. Het merk lijkt de stekker volledig uit de fietsendragers te hebben getrokken.

Waarom? Mogelijk omdat het merk zich volledig op de fietstrainers wil richten. In de wereld van fietstrainers is Tacx namelijk het beste, populairste en meest vooraanstaande merk.

Het aanbod van Tacx

In het verleden heeft Tacx meerdere interessante fietsendragers op de markt gebracht. De populairste variant hiervan is de Tacx Compact. Zoals de naam al doet vermoeden, was/is dit een uiterst compacte fietsendrager.

Deze fietsendrager biedt plek aan 1 fiets en is licht van gewicht.

Maar, ook hierbij geldt het volgende: deze fietsendrager wordt door Tacx niet meer nieuw geproduceerd. De reden hiervoor is ongetwijfeld te vinden in de veranderde visie/focus van Tacx.

Het merk richt zich nu op andere producten in plaats van op de fietsendragers.

Wat wel opvallend is, is dat Tacx wel nog dakkoffers levert. Je zou denken dat dakkoffers en fietsendragers onder dezelfde productcategorie vallen. Tacx heeft echter besloten om wél nog dakkoffers te leveren, maar niet meer fietsendragers.

Tacx Compact handleiding & onderdelen

tacx fietsendrager handleiding

Ben je op zoek naar de handleiding van de Tacx Compact? Dan kun je heel erg lang zoeken. Wij hebben ook al lang gezocht, maar hebben de handleiding nergens kunnen vinden.

Dit geldt niet alleen voor de handleiding, maar ook voor onderdelen. Mocht je op dit moment een defecte Tacx Compact hebben, kun je maar één kant op; de fietsendrager bij het grof vuil zetten.

De onderdelen voor deze fietsendrager zijn namelijk niet meer leverbaar.

Geldt dit alleen voor het Compact model van Tacx? Nee, dit geldt voor alle modellen van dit merk.

Doordat het merk al geruime tijd geen nieuwe modellen meer op de mark brengt, zijn alle modellen van het merk inmiddels al behoorlijk oud. Voor deze oude fietsendragers zijn géén onderdelen meer beschikbaar. En dus ook geen handleiding meer.

Is het aan te raden om een tweedehands Tacx fietsendrager te kopen?

Her en der op internet zijn nog tweedehands Tacx fietsendragers te vinden. Wat ons betreft kies je níet voor zo’n fietsendrager.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze fietsendragers inmiddels erg oud zijn.

Dit merk je onder meer aan het gewicht; de nieuwe fietsendragers zijn veelal een stuk lichter. Daarnaast zijn de nieuwe fietsendragers beter, steviger en veel handiger in gebruik.

Je zet bijvoorbeeld een nieuwe fietsendrager een stuk makkelijker vast dan oudere fietsendragers.

Wil je toch een Tacx fietsendrager tweedehands kopen? Zorg er dan voor dat je heel kritisch bent. Vraag de nodige informatie én foto’s bij de verkoper op.

Kom er ook achter wat het typenummer precies is, zodat je via het internet op zoek naar meer informatie kunt gaan.

Wat is een goed alternatief voor een Tacx fietsendrager?

aanbod fietsendragers merk

Al met al is het niet meer aan te raden om voor een fietsendrager van Tacx te kiezen. De fietsendragers van dit merk zijn ouderwets, zijn niet meer nieuw leverbaar en voldoen niet meer aan de wensen van deze tijd.

Je kunt er veel beter voor kiezen om een fietsendrager van een ander merk aan te schaffen. De merken Thule, Pro-User, Hapro en XLC zijn voorbeelden van merken die kwaliteit leveren.

Bij deze merken geniet je van nóg een voordeel: je hebt uit veel fietsendragers de keuze. Wij raden je daarom het volgende stappenplan aan:

  • Stap 1: bepaal waar je precies naar op zoek bent. Hoeveel fietsen wil je kunnen vervoeren? En om wat voor fietsen gaat dit precies?
  • Stap 2: bepaal hoeveel geld je uit wilt geven. Als je dat weet, kun je een flinke schifting in het aanbod maken.
  • Stap 3: check het aanbod bij onze partners. Onze partners bieden een divers aanbod van scherp geprijsde fietsendragers aan. Klik op de knop hieronder voor het beste huidige aanbodMeer merken fietsendragers:

Categorieën: Merken

Desteney

Desteney is al van jongs af aan een fietsliefhebber. Als klein meisje bevestigde zij al de fietsen op de fietsendrager, voor vertrek op vakantie. Ze versterkt ons redactionele team met het schrijven van koopgidsen en reviews over fietsendragers.