Oris fietsendrager kopen? Bekijk hier het uitgebreide aanbod

Last updated by Desteney on

Fietsendrager Oris

Ben je op zoek naar een stevige en betaalbare fietsendrager? Grote kans dat je snel bij het merk Thule uitkomt, ondanks dat die varianten vaak relatief duur zijn.

Als je toch echt minder geld uit wilt geven, is het merk Oris een interessant merk. Dit merk levert kwaliteit, maar vraagt hier niet de absolute hoofdprijs voor.

In dit artikel vertellen we je graag meer over de fietsendragers van het merk Oris.

De beste Oris fietsendragers

Op dit moment kun je uit 4 verschillende Oris fietsendragers kiezen. Deze fietsendragers zijn op hun eigen manier uniek, maar zijn wel allemaal populair te noemen.

Dit is te danken aan de combinatie van de kwaliteit, stevigheid en het prijskaartje.

In onderstaande reviews lees je meer over de 4 fietsendragers van Oris!

Oris Traveller III FIXMATIC

oris traveller 3
Geschikt voor aantal fietsen3
Maximaal draaggewicht60 kilogram
Prijs439 euro

De Oris Traveller III FIXMATIC is een prima fietsendrager voor 3 fietsen. Het maximale gewicht hierbij is 60 kilogram, waardoor je géén 3 elektrische fietsen kunt vervoeren.

Wel is het mogelijk om 2 e-bikes en een stadsfiets te vervoeren.

Met dank aan de kantelfunctie blijft de kofferbak altijd toegankelijk. En met dank aan de inklapbaarheid berg je deze fietsendrager makkelijk op.

Binnen een mum van tijd is de fietsendrager neergeklapt, waarna je ‘m dus makkelijk opbergt. Ideaal.

Ook het prijskaartje van deze stevige en handige fietsendrager is – wat ons betreft – interessant te noemen!
Oris Tracc

Oris tracc fietsendrager
Geschikt voor aantal fietsen2
Maximaal draaggewicht60 kilogram
Prijs419 euro

Voor het vervoeren van 2 (zware) fietsen zit je met de Oris Tracc goed. Deze fietsendrager is in de basis voor 2 fietsen geschikt, maar kun je eventueel met een uitbreidingsset geschikt voor 3 fietsen maken.

Indien je twee fietsen op deze drager wilt vervoeren, kunnen dit prima 2 zware e-bikes zijn. Met dank aan het maximale draaggewicht van 60 kilogram.

Zoals we inmiddels gewend zijn, beschikt deze drager over handige extra’s. Dit blijkt onder meer uit de kantelfunctie.

Verder voelt en is deze fietsendrager erg robuust (aan). Dit komt vooral door de gebruikte materialen; een combinatie van aluminium en staal.
Oris Tracc FIX4BIKE

Oris fix4bike trekhaak fietsendrager
Geschikt voor aantal fietsen2
Maximaal draaggewicht60 kilogram
Prijs549 euro

Heb je op je auto een FIX4BIKE trekhaak zitten? Dan is de Oris Tracc FIX4BIKE geschikt.

Deze fietsendrager is namelijk speciaal voor deze trekhaak ontwikkeld. Uiteraard brengt dit ook een aandachtspunt met zich mee; deze drager is niet voor andere trekhaken geschikt.

Als je een andere trekhaak op je auto hebt zitten, moet je voor de normale Oris Tracc kiezen.

De Oris Tracc FIX4BIKE is verder gelijk aan de Oris Tracc. Ook deze drager is voor 2 fietsen geschikt, uiterst stevig, opvouwbaar en makkelijk inklapbaar.

Net zoals de Tracc is ook de Tracc FIX4BIKE van staal en aluminium vervaardigd.
Oris Traveller II FIXMATIC

oris traveller III fixmatic
Geschikt voor aantal fietsen2
Maximaal draaggewicht60 kilogram
Prijs399 euro

De goedkoopste Oris fietsendrager is de Oris Traveller II FIXMATIC. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze drager voor twee fietsen geschikt.

Door het maximale draagvermogen van 60 kilogram kunnen dit ook prima twee elektrische fietsen zijn.

Uiteraard kun je ook bijvoorbeeld één stadsfiets en één e-bike vervoeren.

Het vervoeren van je fietsen is met de Oris Traveller II FIXMATIC een fluitje van een cent. Deze fietsendrager is makkelijk in gebruik, compact opvouwbaar en erg stevig.

Voor dit alles betaal je bovendien slechts 399 euro.
Oris fietsendrager kopen: waar op letten?

inklapbare fietsendrager oris

Spreekt de prijs-kwaliteitsverhouding van de Oris fietsendragers je aan? Dat is goed voor te stellen.

Deze dragers zijn van aluminium en staal gemaakt, waardoor het ware krachtpatsers zijn. Dit zie je echter niet aan de relatief voordelige prijskaartjes terug.

Een terechte vraag is wel voor welke Oris fietsendrager je het beste kunt kiezen. Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande punten te letten:

  • Aantal fietsen: hoeveel fietsen wil je op je nieuwe fietsendrager kunnen vervoeren? Oris biedt fietsendragers voor 2 fietsen en 3 fietsen aan.
  • Soort fietsen: welk soort fietsen wil je op je nieuwe fietsendrager vervoeren? De ervaring leert dat je op alle Oris fietsendragers in ieder geval elektrische fietsen kunt vervoeren.
  • Gewicht van de fietsen: ga goed na wat het gewicht van de fietsen is. Op bijvoorbeeld de Traveller III kun je wel 2 e-bikes vervoeren, maar geen 3-bikes. In dat geval zouden de e-bikes het maximale draagvermogen overstijgen.
  • Handige extra’s: ongeacht voor welke Oris fietsendrager je kiest, geniet je van handige extra’s. Zo zijn alle fietsendragers inklapbaar en van een kantelfunctie voorzien.
  • Stekker: ga goed na over welke stekker de Oris fietsendrager precies beschikt. Deze stekker moet bij je trekhaak passen. Mocht dit niet het geval zijn, kun je een adapter bestellen.
  • Soort trekhaak: je moet ook nog goed naar de trekhaak kijken. Als je auto een FIX4BIKE trekhaak heeft, kun je niks anders dan kiezen voor de Oris Tracc FIX4BIKE.


Meer merken:

Categorieën: Merken

Desteney

Desteney is al van jongs af aan een fietsliefhebber. Als klein meisje bevestigde zij al de fietsen op de fietsendrager, voor vertrek op vakantie. Ze versterkt ons redactionele team met het schrijven van koopgidsen en reviews over fietsendragers.