XLC fietsendrager kopen? Bekijk snel het aanbod 2024!

Last updated by Desteney on

Aanbod XLC fietsendragers

Bij het uitkiezen van een nieuwe fietsendrager zijn er tal van punten waar je op moet letten. Eén van de adviezen is om sowieso voor een fietsendrager van een A-merk te kiezen.

Als je dat advies opvolgt, kom je al snel uit bij een XLC fietsendrager.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over een XLC fietsendrager. Hierbij gebruiken wij ook de benamingen ‘Azura fietsendrager’  en ‘XLC Azura fietsendrager’.

Binnen het huidige aanbod van XLC is de Azura serie namelijk de belangrijkste serie!

Over het merk XLC

In 2003 kreeg de firma ACCELL Group N.V. het idee om eigen fietsonderdelen op de markt te brengen. Dit idee werd in dat jaar direct uitgewerkt, waardoor in 2003 het merk XLC voor het eerst het levenslicht zag.

In eerste instantie dienden de producten van XLC voor de fietsen van bekende ACCELL-merken. Hierbij maakten onder meer zadelpennen, stuurpennen en de sturen zelf onderdeel uit van het aanbod.

Vanaf 2005 werd de focus van XLC ook op andere producten gericht. Zo werden andere producten ontworpen, waarbij veel van deze producten geschikt waren voor allerlei soorten fietsen.

De focus lag hierbij dus niet meer alleen op de fietsen van ACCELL-merken.

Door de jaren heen heeft XLC veel producten op de markt gebracht. Het gaat hierbij om allerlei onderdelen voor fietsen, maar ook om kleding en fietsendragers.

In dit artikel richten wij onze pijlen uiteraard op de fietsendragers.

Het aanbod van XLC

fietsendrager XLC azura extra led 2.0

Op het moment van schrijven biedt XLC meerdere fietsendragers aan.

Sommige van deze fietsendragers zijn speciaal voor elektrischte fietsen ontwikkeld, terwijl andere fietsendragers juist voor andere soorten fietsen geschikt zijn.

Binnen het huidige aanbod van XLC valt de Azura serie direct op. Dit is de beste en populairste serie van het merk, onder meer dankzij de XLC Azura. Dit is het basismodel van Azura waar al veel mensen voor gekozen hebben.

De verschillende XLC (Azura) fietsendragers uitgelicht

Heb je interesse om een fietsendrager van het gekende merk Azura aan te schaffen? Dan raden wij je aan om korte onderstaande reviews door te nemen.

In deze reviews lees je namelijk alles over de huidige fietsendragers van dit merk.

XLC Beluga

XLC Beluga fietsendrager
Gewicht fietsendrager14,6 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor 2 e-bikes

De XLC Beluga is een geweldige fietsendrager voor e-bikes. Deze drager is geschikt voor 2 e-bikes, met alle dank aan het maximale draagvermogen van 60 kilogram.

Deze fietsendrager is verder makkelijk opvouwbaar, kantelbaar en uiterst makkelijk in gebruik. Dit laatste is onder meer te danken aan de steunarm.

Met deze steunarm zet je elke fiets stevig op deze fietsendrager vast.
XLC Beluga II

XLC Beluga II fietsendrager
Gewicht fietsendrager15 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor 2 e-bikes

Wil je liever 3 fietsen kunnen vervoeren? Dan kom je al snel bij de XLC Beluga II uit.

Deze fietsendrager is voor 3 fietsen geschikt, mede dankzij het draagvermogen van 60 kilogram. Door dit draagvermogen is het echter niet mogelijk om 3 e-bikes te vervoeren.

Wel kun je bijvoorbeeld 2 e-bikes en 1 normale fiets vervoeren. Deze fietsendrager is eveneens opvouwbaar en kantelbaar.
XLC Azura LED 2.0

xlc_lichtgewicht_fietsendrager
Gewicht fietsendrager13 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor 2 e-bikes

Als je op een fijne manier 2 fietsen wilt vervoeren, is de XLC Azura LED 2.0 een geweldige variant.

Deze fietsendrager kost niet overdreven veel geld, heeft een draagvermogen van 60 kilogram en beschikt over veel handige extra’s.

Zo heeft deze fietsendrager een gecombineerde stekker, weegt de drager slechts 13 kilogram en kun je ‘m heel makkelijk vergrendelen.

Ook is het ideaal dat deze fietsendrager erg simpel in gebruik zit; plaats de drager op de trekhaak en de drager centreert zich automatisch op de bol van de trekhaak.
XLC Azura Xtra Led 2.0

XLC Azura xtra Led 2.0
Gewicht fietsendrager15,5 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor 2 e-bikes

Wil je 2 of 3 fietsen kunnen vervoeren? Dan is de XLC Azura Xtra Led 2.0 een prima optie. Deze fietsendrager is standaard voor 2 fietsen geschikt, maar kan uitgebreid worden naar 3 fietsen.

Je bent met deze fietsendrager al met al dus een stuk flexibeler. Ten opzichte van de XLC Azura LED 2.0 is déze variant bovendien slechts 7 tientjes duurder.
XLC Almada Work-E Xtra

XLC Almada Work-E fietsendrager
Gewicht fietsendrager20 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor 2 e-bikes

De beste, meest uitgebreide en duurste fietsendrager. Dat is één van de manieren waarop de XLC Almada Work-E Xtra omschreven kan worden.

Deze fietsendrager staat zo stevig als een huis, heeft een maximaal draagvermogen van 60 kilogram en is erg simpel te gebruiken.

Bijkomend voordeel is dat je ‘m makkelijk in kunt klappen, dat ‘ie kantelbaar is en dat je ‘m voor allerlei soorten fietsen kunt gebruiken. Deze fietsendrager beschikt ook nog eens over veilige LED verlichting.

Leuk detail: de XLC Almada Work-E Xtra kan ook als werkstandaard gebruikt worden.

Je kunt bijvoorbeeld je mountainbike op deze drager zetten, waarna je je MTB makkelijk schoon kunt maken. Gemak dient de mens!
Hoe verhoudt XLC zich tot andere merken?

In het huidige aanbod van fietsendragers voert Thule de boventoon.

Dit is om meerdere redenen het beste merk: de kwaliteit is uitmuntend, de levensduur is indrukwekkend, de fietsendragers beschikken over veel handige extra’s en je hebt uit veel soorten dragers de keuze.

Het merk XLC kan – wat ons betreft – niet aan het merk Thule tippen. Wel zijn we van mening dat XLC één van de beste uitdagers van het merk Thule is.

Ook XLC biedt namelijk hoogwaardige fietsendragers aan die veelal over handige extra’s beschikken.

Maar, het aanbod van XLC is wel een stuk beperkter. Wel valt op dat de fietsendragers van XLC over het algemeen erg licht uitgevoerd zijn.

Op dat gebied is XLC vergelijkbaar met Uebler. Veel andere merken kunnen in ieder geval niet tippen aan het gewicht van een XLC fietsendrager.

Daarnaast moet je rekening houden met het aanbod van XLC fietsendragers. Je hebt dus uit niet al te veel fietsendragers de keuze, maar je kunt deze dragers ook niet bij al te veel webshops bestellen.

Mocht je per sé een XLC Azura fietsendrager willen hebben, moet je veelal flink zoeken. Wij hadden graag gezien dat het aanbod bij webshops een stuk diverser zou zijn.

Jammer genoeg kiest XLC daar niet voor.

XLC fietsendrager kopen: waar op letten?

Mocht je een XLC fietsendrager willen kopen, moet je een goede vergelijking tussen de varianten maken. Wij raden je aan om hierbij op onderstaande punten te letten.

Aantal fietsen

xlc_azura_xtra_led_fietsendrager

Ten eerste moet je bepalen hoeveel fietsen je op de XLC fietsendrager wilt vervoeren. Wil je het bij maximaal 2 fietsen houden? Of lijkt het je wel wat om 3 fietsen te kunnen vervoeren?

XLC biedt in ieder geval meerdere dragers aan die voor 3 fietsen geschikt zijn.

Soort fietsen

Ten tweede moet je goed naar het soort fiets kijken. Over het algemeen kun je op elke fietsendrager van XLC e-bikes vervoeren, maar het maximum is wel 2 e-bikes.

Wil je echter 3 racefietsen of mountainbikes vervoeren? Dat is mogelijk als je voor één van de XLC fietsendragers voor 3 fietsen kiest.

Eigenschappen

xlc_azura_xtra_led_fietsendrager_ingeklapt

Ten derde zou je goed naar de eigenschappen moeten kijken. Kun je de XLC fietsendrager bijvoorbeeld inklappen? En is de fietsendrager kantelbaar?

Ook moet je goed kijken naar de manier van monteren. De meeste XLC fietsendragers kun je in ieder geval op een snelle en makkelijke manier monteren.

Verder is het verstandig om naar het gewicht te kijken. Binnen het aanbod van XLC vind je lichte fietsendragers, maar ook héle lichte fietsendragers.

Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat.

Tevens kun je kijken naar de verlichting van de fietsendrager. Als je voor één van de XLC Azura fietsendragers kiest, ben je van LED licht verzekerd. Dit is wat ons betreft de allerbeste lichtbron.

Veel succes met je zoektocht naar de beste XLC fietsendrager!Misschien ook interessant:


Categorieën: Merken

Desteney

Desteney is al van jongs af aan een fietsliefhebber. Als klein meisje bevestigde zij al de fietsen op de fietsendrager, voor vertrek op vakantie. Ze versterkt ons redactionele team met het schrijven van koopgidsen en reviews over fietsendragers.