Atera fietsendrager kopen? Bekijk het aanbod van dit merk!

Last updated by Franziska on

atera_fietsendrager

Kies je graag voor producten van een Duits merk? Dan kies je in de meeste gevallen voor kwaliteit. Deze vlieger gaat ook zeker op voor de producten van het merk Atera.

Dit Duitse merk levert kwaliteit, biedt meerdere soorten fietsendragers aan en heeft een prima naam opgebouwd. Hieronder lees je alles over de fietsendragers van dit Duitse merk.

Over het merk Atera

Voor de historie van het merk Atera moeten we naar het jaar 1963. In dat jaar wordt de firma opgericht in de plaats Ravensburg.

De naam van dit merk is ook te danken aan deze plaats; de naam Atera is namelijk een afkorting van de termen Autoteile Ravensburg.

In eerste instantie richt dit merk zich op auto onderdelen. Talloze onderdelen, zoals uitlaatsystemen, verlaten al snel de fabriek van Atera.

In 1978 begint het merk uiteindelijk met het produceren van draagsystemen.

Opvallend is hierbij dat Atera al snel samen gaat werken met grote automerken; het Duitse merk Opel is de eerste. Voor dit merk gaat men speciale dakdragers ontwikkelen én de bijbehorende onderdelen.

Door deze samenwerkingen heeft Atera in Duitsland een gigantische naam opgebouwd.

De groei is er echter nog lang niet uit; dit merk heeft ook de stap naar het buitenland gezet. In talloze landen in Europa is Atera inmiddels goed vertegenwoordigd.

Het aanbod van Atera

Het aanbod van Atera is vrij uniek te noemen. In het huidige aanbod zijn namelijk twee soorten fietsendragers te vinden:

  • Auto specifieke fietsendragers: zoals hierboven al gesteld, is Atera in het verleden met talloze automerken samen gaan werken. Voor deze merken ontwikkelt en produceert Atera speciale fietsendragers. Dit zijn voornamelijk dakdragers die perfect passen op het dak van de betreffende auto. Als je nu bijvoorbeeld een Opel, Audi, BMW of Mercedes hebt, kun je zo’n auto specifieke dakdrager kopen. Je weet daarmee in ieder geval 100% zeker dat de drager op het dak van je auto past.
  • Universele fietsendragers: Atera biedt echter ook universele fietsendragers aan. Dit zijn fietsendragers die op elke auto passen, net zoals de fietsendragers van veel andere merken.

Naar wat voor soort fietsendrager gaat je voorkeur uit? Wij vertellen je hieronder graag meer over de universele fietsendragers van dit merk.

Neem onze korte reviews door en schaf de gewenste Atera fietsendrager direct aan.

Verschillende fietsendragers van Atera uitgelicht

In dit artikel richten wij onze pijlen voornamelijk op de trekhaakdragers van dit merk. Deze dragers zijn populair, zijn betaalbaar en bieden veel mogelijkheden.

Gaat je voorkeur uit naar een dakdrager? Dan kun je het beste op zoek gaan naar een auto specifieke dakdrager van Atera. Met zó’n dakdrager ben je van veel voordelen verzekerd.

Atera Sport M2

atera_sport_m2_fietsendrager
Gewicht fietsendrager14,9 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Een lichtgewicht fietsendrager voor 2 fietsen. Dit is één van de vele manieren waarop de Atera Sport M2 fietsendrager omschreven kan worden.

Deze fietsendrager is stevig, is in staat om 2 e-bikes te vervoeren én is ook nog licht van gewicht.

Doordat de trekhaakdrager zo licht is, monteer je ‘m makkelijk op de trekhaak. Je zet vervolgens ook nog makkelijk de fietsen op de drager vast.

Doordat de drager ook nog kantelbaar is, behoud je ‘gewoon’ toegang tot de kofferbak van je auto. Al met al is dit een hele fijne, veelzijdige én betaalbare Atera fietsendrager.
Atera fietsendrager e-bike

atera_e-bike_fietsendrager
Gewicht fietsendrager14,9 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Ben je op zoek naar een speciale fietsendrager voor e-bikes? Ook daarvoor zit je bij Atera goed; deze fietsendrager is speciaal voor e-bikes ontwikkeld.

Dit blijkt uit de robuustheid van de drager en uit het maximale draagvermogen. Door het maximale draaggewicht van 60 kilogram vervoer je probleemloos 2 e-bikes op deze drager.

Dit doe je ook nog op een fijne manier. De fietsendrager is bijvoorbeeld inklapbaar, is gemakkelijk te monteren en is erg veilig.

Met dank aan de 13-polige stekker sluit je deze trekhaakdrager perfect op je auto aan. Hiermee geniet je onder meer van achteruitrijverlichting en een mistachterlicht.
Atera Sport M3

atera_sport_m3_fietsendrager
Gewicht fietsendrager17,9 kilogram
Maximaal draagvermogen66.9 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor maximaal 2

Ben je op zoek naar een fietsendrager voor 3 fietsen? En wil je op deze drager ook nog 1 of 2 e-bikes kunnen vervoeren?

Dan is de Atera Sport M3 de perfecte optie voor je.

Deze fietsendrager heeft een opvallend hoog maximaal draaggewicht: 66,9 kilogram.

Je kunt hierdoor twee fietsen van maximaal 25 kilogram en 1 fiets van maximaal 15 kilogram vervoeren. Dit stelt je dus in staat om maximaal 2 e-bikes te vervoeren.

De fietsendrager is uiteraard van een prima kwaliteit. Hij is stevig, hij is robuust en hij is fijn te gebruiken. Zo is het een groot voordeel dat deze drager kantelbaar is.

Als de 3 fietsen op de trekhaakdrager staan, heb je alsnog toegang tot de kofferbak van je auto.
Atera DL 2

atera_fietsendrager_dl_2
Gewicht fietsendrager12,5 kilogram
Maximaal draagvermogen47 kilogram
Geschikt voor e-bikesNee

Wil je twee lichtere fietsen vervoeren? Dan is de Atera DL 2 een sublieme trekhaakdrager.

Deze drager weegt slechts 12,5 kilogram en is in staat om 2 fietsen te vervoeren. Door het maximale draagvermogen van 47 kilogram kunnen dit echter geen zware e-bikes zijn.

Belangrijk voordeel: deze fietsendrager is vrij voordelig. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende Atera kwaliteit.
Atera DL 3

atera_fietsendrager_dl_3
Gewicht fietsendrager14,5 kilogram
Maximaal draagvermogen45 kilogram
Geschikt voor e-bikesNee

Spreekt de DL 2 fietsendrager je wel aan? Wil je alleen drie fietsen op je trekhaakdrager kunnen vervoeren? Kijk dan eens naar de Atera DL 3.

Deze fietsendrager biedt plek aan 3 fietsen en biedt talloze voordelen.

Zo is deze drager makkelijk te monteren, licht van gewicht en kantelbaar met de voet. Ook kun je optioneel nog een oprijgoot bij Atera bestellen.
Atera EVO 2

atera_fietsendrager_evo2
Gewicht fietsendrager16,5 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

Een moderne en stevige fietsendrager voor 2 fietsen. Dat is één van de manieren waarop we de Atera EVO 2 kunnen omschrijven.

Deze fietsendrager is geschikt voor het vervoeren van 2 zware fietsen. Zelfs als je twee zware e-bikes hebt, vervoer je deze fietsen veilig op de Atera EVO 2.

Een interessante én betaalbare fietsendrager voor veel mensen.
Atera EVO 3

atera_fietsendrager_evo3
Gewicht fietsendrager19,8 kilogram
Maximaal draagvermogen66 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor maximaal 2

De Atera EVO 3 is de grotere broer van de Atera EVO 2. Déze fietsendrager is namelijk geschikt voor het vervoeren van drie fietsen.

Doordat het maximaal draagvermogen maar liefst 66 kilogram is, vervoer je ook nog 2 e-bikes op deze fietsendrager.

Hierbij ben je van veel gemak verzekerd, onder meer door de kantelfunctie.
Atera Vario 2

atera_fietsendrager_vario_2
Gewicht fietsendrager17,2 kilogram
Maximaal draagvermogen60 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa

De Vario 2 is een robuuste en veelzijdige fietsendrager van Atera. Zo is deze fietsendrager kantelbaar, volledig inklapbaar en makkelijk te monteren.

Nadat je de fietsendrager op de trekhaak vastgezet hebt, zet je gemakkelijk 2 fietsen op de drager vast. Dit kunnen ook 2 e-bikes zijn; het maximale draaggewicht is maar liefst 60 kilogram.
Atera Vario 3

atera_fietsendrager_vario_3
Gewicht fietsendrager20,9 kilogram
Maximaal draagvermogen64,1 kilogram
Geschikt voor e-bikesJa, voor maximaal 2

De Atera Vario 3 is een unieke fietsendrager. Deze fietsendrager biedt namelijk plek aan 3 fietsen én heeft een maximaal draagvermogen van 64,1 kilogram.

Dit betekent dat je deze fietsendrager ook kunt gebruiken voor het vervoeren van 1 of 2 e-bikes. De fietsendrager is van een uitmuntende kwaliteit, is makkelijk te monteren en is met de voet kantelbaar.
Atera fietsendrager kopen: Waar op letten?

Spreken de fietsendragers van Atera je wel aan? Dat is goed voor te stellen.

Het aanbod is lekker divers en de kwaliteit is meer dan prima. Precies zoals je van een Duits merk zou verwachten.

Een terechte vraag is wel wat voor jóu de beste Atera fietsendrager is. Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je goed op onderstaande aandachtspunten moeten letten.

Soorten fietsen

Wat voor fiets(en) wil je op de fietsendrager vervoeren?

Let goed op de volgende facetten:

  • Aantal fietsen: wil je 2 of 3 fietsen op de fietsendrager vervoeren? Dit is bepalend voor het soort fietsendrager waar je voor kunt kiezen.
  • Gewicht: kijk ook goed naar het gewicht van de fietsen. Je kunt niet op alle Atera fietsendragers bijvoorbeeld 2 e-bikes vervoeren.

Stem het gewicht van de fietsen af op het maximale draaggewicht van de fietsendrager.

Opvallend hierbij is dat Atera dragers levert met een draagvermogen van méér dan 60 kilogram. Bij nagenoeg alle andere merken is dat toch wel het maximum.

Handige functies

Ga per Atera fietsendrager goed na over welke functies de drager beschikt. Is de drager bijvoorbeeld inklapbaar en/of kantelbaar?

Hier geven wij persoonlijk de voorkeur aan, aangezien dit toch wel heel praktisch en handig is.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel geld wil je aan je nieuwe fietsendrager uitgeven? Denk hier goed over na, aangezien de prijskaartjes nogal uiteenlopen.

Voor sommige machines betaal je slechts 300 tot 400 euro, terwijl je voor andere machines meer dan 500 euro moet betalen.

Over de kwaliteit hoef je in ieder geval niet na te denken. Alle fietsendragers van dit merk zijn van een uitmuntende kwaliteit.


Meer merken:


Categorieën: Merken

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *