Travel en Co Fietsendrager – Alle informatie over dit merk!

Last updated by Joni on

Alles over Travel & Co Fietsendragers

Ben je online een interessante fietsendrager van het merk Travel & Co tegengekomen? Dan is het zaak om even goed scherp te zijn.

Deze fietsendragers staan namelijk goed aangeschreven, maar zijn niet meer (nieuw) verkrijgbaar.

Uiteraard kun je wel kiezen voor de aanschaf van een tweedehands fietsendrager van dit merk. Of dat aan te raden is? En waarom Travel & Co geen nieuwe fietsendragers meer levert?

Je leest het allemaal in dit artikel.

Over het merk Travel & Co

Travel&Co fietsendragers

Als je via internet op zoek naar informatie over Travel & Co gaat, kom je opvallend weinig informatie tegen.

Dit komt onder meer doordat dit nooit een zelfstandig merk is geweest. Travel & Co is van origine namelijk een merk van de ANWB.

De ANWB had er een handje van om producten onder meerdere merknamen aan te bieden. Dit deed men in de wereld van bijvoorbeeld stormparaplu’s en fietsendragers.

Ze hebben er nu echter voor gekozen om ‘gewoon’ de eigen merknaam aan te houden.

Dat betekent dat de merknaam Travel & Co is komen te vervallen. Dit is dan ook direct de reden waarom je de fietsendragers van Travel & Co niet meer nieuw kunt bestellen.

Wel kun je voor een vergelijkbare variant kiezen met de merknaam ANWB.

Het aanbod van Travel & Co

Travel&co fietsendrager ANWB

De kans dat je online nog een Travel & Co fietsendrager tegenkomt, is groot. In het verleden werden deze fietsendragers namelijk veel verkocht.

Dat is nu nog steeds het geval overigens, maar dan niet meer onder de naam Travel & Co.

Ben je nog op zoek naar een geschikte fietsendrager voor 2 elektrische fietsen? Of 2 andere soorten fietsen? Kijk dan eens naar de ANWB Touring 2.

Deze fietsendrager werd eerst onder de naam Travel & Co verkocht, maar nú onder deze naam. Qua specificaties, samenstelling en dergelijke is er geen enkel verschil.

Zoals hierboven al gesteld, bood de ANWB sommige fietsendragers onder meerdere namen aan. De ANWB Touring 2 is hier een typerend voorbeeld van.

Als we naar het eerdere aanbod van Travel & Co kijken, zien we veel modellen naar voren komen:

  • Travel & Co Basic
  • Travel & Co Flex
  • Travel & Co Flex II
  • Travel & Co Touring 
  • Travel & Co Touring II
  • Travel & Co Lift
  • Travel & Co Basic 1
  • Travel & Co Compact

De eerder genoemde ANWB Touring 2 staat gelijk aan de Travel & Co Touring II. Op het gebied van modelnamen is de ANWB dus niet al te origineel geweest. 

Travel & Co fietsendrager tweedehands kopen

Heb je oren naar de aanschaf van een ANWB fietsendrager? Dat is op zich prima voor te stellen.

De ANWB levert namelijk kwaliteit en heeft veel kennis op het gebied van fietsendragers. Dat is dan ook direct een goede reden om naar een tweedehands Travel & Co fietsendrager te kijken.

Als de fietsendrager door de vorige eigenaar netjes gebruikt is, heeft de fietsendrager nog een jarenlange levensduur.

De fietsendragers van dit merk zijn van een goede kwaliteit, zijn tegen een stootje bestand en voldoen nog steeds aan de huidige eisen.

Wel moet je goed rekening met het prijskaartje houden. Kijk je bijvoorbeeld naar de ANWB Touring 2, zie je dat deze fietsendrager zo’n 280 euro voor ANWB leden kost.

Kom je een tweedehands Travel & Co fietsendrager voor 150 of zelfs 200 euro tegen? Dan kun je je afvragen of je voor dat verschil niet beter voor een compleet nieuwe variant kunt kiezen.

Uiteraard is dit iets dat je voor jezelf af moet wegen. Wij kunnen alleen maar aangeven dat je met een Travel & Co fietsendrager sowieso goed zit. Qua kwaliteit, gemak en draagvermogen bijvoorbeeld.

Een Travel en Co fietsendrager kopen

anwb fietsendrager

Wil je graag een Travel & Co fietsendrager kopen? Je kunt dit tweedehands doen, maar je kunt ook voor een compleet nieuwe ANWB fietsendrager kiezen.

Die fietsendragers vind je in de webshop van de ANWB en worden dus onder de naam ‘ANWB’ aangeboden. De merknaam Travel & Co bestaat in principe niet meer.

Handige tip om het nodige geld te besparen: word lid bij de ANWB. Nadat je lid bent geworden, ontvang je bijvoorbeeld 50 euro korting op de ANWB Touring Flex Plus 2 fietsendrager.

Dat is nog eens een makkelijke besparing!


Meer fietsendrager merken:


Categorieën: Merken