Fietsendrager voor een Tesla Model 3: welke opties heb je?

Last updated by Franziska on

fietsendrager-tesla_model_3

Heb je gekozen voor de aanschaf van een Tesla Model 3? Of lease je op dit moment een Tesla Model 3?

Verstandig. Deze auto’s hebben de toekomst en zijn financieel ook bijzonder aantrekkelijk.

Mocht je fietsen met je Tesla Model 3 willen vervoeren, is dat gelukkig ook nog mogelijk. Daar vertellen we je in dit artikel graag alles over.

Welke opties heb je?

Als je een Tesla hebt, kun je uit de nodige fietsendragers kiezen. De exacte fietsendragers waar je voor kunt kiezen, hangt af van je auto.

Heeft je Tesla Model 3 of je Tesla Model S wel of geen trekhaak?

Wel een trekhaak

tesla_model_3_fietsendrager

Als je Tesla een trekhaak heeft, kun je voor een normale fietsendrager kiezen. Het is hierbij van essentieel belang dat de fietsendrager niet al te veel weegt.

Verder is het zaak om je wensen goed op een rijtje te zetten.

Hoeveel fietsen wil je kunnen vervoeren? En op welke manier wil je graag van je fietsendrager gebruik kunnen maken?

Geen trekhaak

Heeft je Tesla Model 3 of S geen trekhaak? Dan kun je kiezen voor een fietsendrager op de achterklep van de Tesla.

Hierbij moet je wel met een belangrijk nadeel rekening houden: het energieverbruik.

Dat een Tesla zó zuinig rijdt, is te danken aan de lage weerstandscoëfficiënt. De wind scheert perfect over de auto heen, waardoor de Tesla weinig weerstand ervaart.

Zodra je een fietsendrager op de achterklep vastmaakt, wordt de weerstandscoëfficiënt verhoogd.

Dit zorgt ervoor dat de Tesla veel meer energie verbruikt. Je doet er dan ook verstandig aan om voor een trekhaak onder je Tesla te kiezen. Zéker als je regelmatig van de fietsendrager gebruik gaat maken.

Tesla Model 3 fietsendrager

fietsendrager tesla-model 3

Heeft je Tesla Model 3 een trekhaak? Dan kun je voor de Tesla Model 3 fietsendrager kiezen. Dit is een fietsendrager die door Tesla zelf ontworpen is en dus perfect is voor je Tesla.

Deze fietsendrager is geschikt voor 2 fietsen. Door het maximale draagvermogen van 54 kilogram is de drager niet geschikt voor 2 e-bikes.

Tesla voegt hier bovendien nog het volgende aan toe: “Controleer altijd of de maximale kogeldruk niet overschreden wordt. In de gebruikershandleiding van de Tesla Model 3 vind je hier meer informatie over”.

De beste fietsendragers voor op een Tesla

Spreekt de fietsendrager van Tesla je niet helemaal aan? Op zich goed voor te stellen.

Wij raden je graag aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen:

  • Uebler X21: de Uebler X21 is een prima fietsendrager voor 2 fietsen. Deze fietsendrager heeft een draagvermogen van 60 kilogram en is ook voor elektrische fietsen geschikt. Met dank aan de kwaliteit en handige functies ben je van veel gemak verzekerd. Niet alleen nu, maar ook de komende jaren.
  • Thule EuroRide 942: wil je drie normale fietsen kunnen vervoeren? Dan is deze simpele fietsendrager van Thule een prima optie voor je. Mocht je graag e-bikes willen vervoeren, is deze fietsendrager echter niet geschikt voor je.
  • Pro-User Diamant TG: ook deze fietsendrager wordt door veel Tesla eigenaren gebruikt. De fietsendrager is compact, biedt plek aan 2 fietsen en is perfect aan te sluiten op je Tesla.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een fietsendrager?

Kun je elke fietsendrager op een Tesla Model S of Model 3 monteren? Nee, zeker niet. Let goed op de volgende criteria:

  • Kogeldruk: de maximale kogeldruk mag absoluut niet overschreden worden. Tesla adviseert je om hiervoor de handleiding goed door te nemen.
  • Aansluiting: elke Tesla heeft een 13-polige aansluiting. Kies daarom voor een trekhaak met een 13-polige stekker.Meer artikelen:

Categorieën: Fietsendrager

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *