Trekhaakkoffer kopen? Top 3 bagageboxen voor op de trekhaak

Last updated by Desteney on

Trekhaakkoffer kopen

Heb je geen al te grote auto, maar wil je wel veel bagage mee kunnen nemen? Dan is een trekhaakkoffer de oplossing voor je. Een trekhaak koffer, ook wel bagagebox genoemd, is de ideale oplossing.

Zo’n koffer monteer je op de trekhaak van je auto. De koffer staat stevig op de trekhaak en stelt je dus in staat om veel spullen mee te nemen. Ideaal als je een weekendje weg gaat of van een langere vakantie geniet.

Maar, wat is nou de beste bagagebox voor op een trekhaak? En hoe vind je de beste bagagebox? Je leest het allemaal in dit artikel!

Beste bagageboxen voor op de trekhaak vergeleken

Ben je op zoek naar een goede bagagebox voor op je fietsendrager/trekhaak? Maak je borst dan maar alvast nat. Het aanbod is vrij divers, waardoor je een goede vergelijking moet maken. Graag helpen wij je hier een handje bij.

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste bagageboxen voor op de trekhaak. De drie beste boxen zetten we hieronder graag voor je op een rijtje.

1. Thule Onto 905

thule onto 905 trekhaakkoffer

De Thule Onto 905 is de beste bagagebox van dit moment. Deze trekhaakkoffer heeft een inhoud van 300 liter, is eenvoudig op de trekhaak te bevestigen en biedt veel gemak. Zo ligt deze trekhaakkoffer relatief dicht op de grond, waardoor je ‘m makkelijk in- en uit kunt laden.

Door de forse inhoud kun je oprecht veel spullen meenemen. Dat dit zo’n grote trekhaakkoffer is, zie je overigens wel aan het prijskaartje terug.

Voor deze trekhaakkoffer moet je rekening houden met een investering van ruim 900 euro. Dat is vrij veel geld, maar absoluut de moeite waard.

Met deze trekhaak koffer kun je al je spullen mee op vakantie nemen!
2. Thule BackSpace XT 9383

thule backspace XT 9383 bagagebox

Heb je een Thule Velospace XT trekhaak? Dan is de Thule BackSpace XT 9383 de ideale bagagebox voor je. Deze bagagebox is speciaal voor deze serie trekhaken van Thule ontwikkeld.

Met deze bagagebox geniet je van oprecht veel gemak. Zo is deze bagagebox makkelijk te plaatsen, kun je ‘m makkelijk inklappen en kun je ‘m nadien compact opbergen.

Ook is deze bagagebox van geïntegreerde handgrepen voorzien, waardoor het tillen nog makkelijker gaat. Net als bovenstaande variant heeft deze variant een inhoud van 300 liter.
3. TowBox V3

towbox V3 trekhaakbagagebox

Wil je een zo’n groot mogelijke bagagebox aanschaffen? Dan kom je al snel bij de TowBox V3 uit. Deze bagagebox is met een inhoud van 400 liter fors groter dan bovenstaande varianten.

Daarbij geniet je ook nog van het nodige gemak.

Zo kun je deze bagagebox erg makkelijk op de trekhaak monteren. Je doet dit met een snelmontage systeem, waardoor je binnen mum van tijd de bagagebox kunt vullen. Door de inhoud van 400 liter heb je daar ook voldoende mogelijkheden voor.

Deze bagagebox is ook nog kantelbaar. Dat vergroot alleen maar de mogelijkheden van deze box op de trekhaak!
Bagagebox op de trekhaak of op het dak?

dakkoffer trekhaakkoffer auto

Als je auto niet ruim genoeg is, heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt dus kiezen voor één van bovenstaande bagageboxen, maar ook voor een bagagebox op het dak. Met zo’n dakkoffer creëer je ook de nodige extra opbergruimte.

Het is echter aan te raden om voor een variant op de trekhaak te kiezen. Waarom? Omdat je met zo’n variant van enkele voordelen verzekerd bent:

  • Je auto verbruikt een stuk minder brandstof. Als je een koffer op het dak van je auto monteert, is de weerstand van de wind een stuk groter. De auto ervaart meer weerstand, waardoor de motor harder moet werken om op de gewenste snelheid te kunnen rijden. Dit merk je overduidelijk aan het brandstofverbruik terug.
  • Je bent niet aan een maximale snelheid gebonden. Heb je een dakkoffer op het dak van je auto gemonteerd? In veel landen heb je dan met een maximale snelheid te maken. Kies je echter voor een bagagebox op de trekhaak? Dan heb je hier geen enkele last van.
  • De box is makkelijker te vullen. Als je een dakkoffer wilt vullen, heb je hier eigenlijk een laddertje of iets voor nodig. Kies je echter voor een bagagebox op de trekhaak? Dan kun je deze box op een fijne en ergonomische manier vullen. Gemakt dient de mens!

In veel gevallen is een bagagebox voor op de trekhaak dus de betere keuze. Heb je alleen geen trekhaak op je auto zitten? En wel dakdragers? Dan is het wellicht interessanter om voor een dakkoffer te kiezen. Maar goed, bij een dakkoffer moet je dus we met bovengenoemde nadelen rekening houden.

Hoe kun je een bagagebox op de trekhaak monteren?

Voor de montage heb je eigenlijk twee mogelijkheden:

  • Met een Thule EasyBase. Als je voor één van de Thule bagageboxen kiest, heb je hier een Thule EasyBase voor nodig. Dit is een alles-in-één drager voor op de trekhaak. Dit rek moet je eerst op je trekhaak monteren, waarna je de bagagebox op dit rek kunt monteren. Zo’n Thule EasyBase is jammer genoeg relatief prijzig.
  • Op de trekhaak zelf. Er zijn ook meerdere bagageboxen die je rechtstreeks op de trekhaak kunt monteren. Dat betekent dat je geen extra investering moet doen. Maar, de installatie/montage hiervan kent vaak wel enige uitdaging. Als je eenmaal doorhebt hoe je de box moet monteren, is het gelukkig relatief makkelijk te doen.

Hoe vind je de beste bagagebox voor op de trekhaak?

vakantie trekhaakkoffer

Heb je interesse om een trekhaakkoffer aan te schaffen? Dan zou je tijdens je zoektocht goed op onderstaande punten moeten letten.

Montage

Zoals hierboven al beschreven, is een bagagebox op meerdere manieren te monteren. Per bagagebox moet je daarom goed nagaan hóe je hem precies moet monteren. Uiteraard is het van belang dat je dit op je wensen afstemt.

Inhoud

Bij een bagagebox moet je uiteraard ook goed naar de inhoud kijken. Het is wenselijk dat je de inhoud afstemt op het gewenste gebruik. Wil je je bagagebox bijvoorbeeld mee op vakantie nemen? Dan is het wel zo prettig dat je de nodige spullen in de box kunt vervoeren.

Handige eigenschappen

kantelbare trekhaakkoffer

Veel bagageboxen zijn van handige eigenschappen voorzien. Zo zijn sommige boxen opvouwbaar, waardoor je ze na gebruik compact op kunt bergen. Ook dit is overigens een belangrijk voordeel ten opzichte van een dakkoffer.

Verder zijn sommige bagageboxen kantelbaar. Zodra je zo’n box op de trekhaak van je auto zet, behoud je alsnog toegang tot de kofferbak van je auto. Dat is wel zo prettig als je op vakantie gaat.

Moraal van het verhaal: kijk goed naar de eigenschappen van een bagagebox.

Stevigheid

Uiteraard is het ook van belang om naar de stevigheid van de bagagebox te kijken. Is de box stevig? Van welke materialen is de box precies vervaardigd? En wat zijn de ervaringen van andere kopers?

Als andere kopers vol lof over de stevigheid spreken, is dat uiteraard een goed teken.

Merk, prijs & kwaliteit

Wil je een goede bagagebox aanschaffen? Dan kom je al snel bij het merk Thule uit. Dit merk levert prima bagageboxen, maar rekent hier wel vrij forse tarieven voor. Je moet diep in de buidel tasten, ook omdat je de eerdergenoemde Thule EasyBase nodig hebt.

Ga in ieder geval wel altijd voor een bagagebox van een A-merk. Kies je voor een goedkope bagagebox van een B- of C-merk? Dan moet je rekening houden met een mindere kwaliteit. En daarmee ook een kortere levensduur.

Bagagebox kopen of huren

kopen of huren trekhaakkoffer

Wil je een goede fietsendrager aanschaffen? Dan heb je de keuze uit fietsendragers in verschillende prijsklassen. In het aanbod van bagageboxen heb je deze keuze echter niet. Je zou daarom een goede afweging moeten maken tussen kopen of huren.

Ben je van plan om vaak van de bagagebox gebruik te maken? Dan is het aan te raden om (veel) geld te investeren in je nieuwe bagagebox.

Wil je echter heel incidenteel van de box gebruik maken? Dan is het wellicht verstandiger om een trekhaakkoffer te huren. Hier betaal je slechts een paar tientjes voor, waardoor de totale investering veel interessanter is.

Ben je van plan om een trekhaakkoffer zelf te maken? Zet deze plannen dan maar snel in de ijskast. Zelf een trekhaakkoffer maken is niet aan te raden met het oog op de veiligheid.

De koffer moet aan strenge eisen voldoen, waar je als particulier zelf niet aan kunt voldoen. Ook dit is een reden waarom je altijd een bagagebox van een A-merk aan zou moeten schaffen.

Is een trekhaakkoffer aan te raden?

Ja, een goede trekhaakkoffer is zeker aan te raden. Met zo’n goede koffer creëer je de nodige extra opbergruimte, geniet je van veel gemak en ga je veel fijner op vakantie.

Houd echter wel rekening met een forse investering. Als je niet honderden euro’s uit wilt/kunt geven, is het verstandiger om zo’n trekhaakkoffer te huren. Of om naar een andere oplossing voor je probleem te kijken.

Met een goede trekhaakkoffer leg je elke reis in ieder geval op een fijne manier af. De koffer biedt de nodige mogelijkheden én is niet van invloed op de rijeigenschappen van je auto.Ook interessant:


Categorieën: Fietsendrager

Desteney

Desteney is al van jongs af aan een fietsliefhebber. Als klein meisje bevestigde zij al de fietsen op de fietsendrager, voor vertrek op vakantie. Ze versterkt ons redactionele team met het schrijven van koopgidsen en reviews over fietsendragers.