Thule EasyBase – Review & Testrapport

Last updated by Franziska on

thule easybase review

De Thule EasyBase is een gemakkelijke en opvouwbare transportoplossing. Je kunt deze drager op de trekhaak monteren, waarna je hier van alles op kunt monteren.

Het meest voor de hand liggende is om dit met een speciale Thule bagagebox te combineren. In deze Thule EasyBase review vertellen we je hier graag meer over!

Onze ervaringen met de Thule EasyBase

thule_easybase_949

Door de jaren heen hebben wij veel trekhaakdragers uit mogen proberen. Dat zijn stuk voor stuk dragers waarmee je fietsen op een veilige manier kunt vervoeren.

Iets waar we voorheen minder ervaring mee hadden, was met een dergelijk bagagerek. Gelukkig kregen we van Thule de beschikking over de EasyBase 949.

Toen wij de Thule EasyBase 949 uit mochten proberen, werden wij alsmaar enthousiaster.

Dit bagagerek biedt veel mogelijkheden, is bijzonder stevig en van de gekende Thule kwaliteit. Als je met beleid met dit bagagerek omgaat, kun je hier echt jarenlang van profiteren.

Wat ons onder meer opviel, is de gemakkelijke montage. Je monteert dit bagagerek makkelijk op de trekhaak, waarna het rek als een huis vast staat.

Het rek beweegt simpelweg niet, waardoor je van de gewenste veiligheid verzekerd bent. Vervolgens kun je de Thule BackUp (harde bagagebox) of Thule EasyBag (zachte bagagebox) op dit rek bevestigen.

Wil je meer weten over dit unieke bagagerek? Neem deze Thule EasyBase 949 review op je gemakje door; in deze review vind je nog veel meer waardevolle informatie.

👍 Voordelen:

  • Gemakkelijk te monteren op de trekhaak
  • Dit bagagerek is makkelijk en snel inklapbaar
  • Past op alle typen trekhaken
  • Staat bijzonder stevig dankzij gepatenteerd systeem
  • Te combineren met meerdere Thule producten
  • Uitmuntende kwaliteit (=lange levensduur)

👎 Nadelen:

  • Niet het goedkoopste bagagerek
  • Enige voorzichtigheid is altijd geboden bij een bagagerek

De belangrijkste specificaties van de Thule EasyBase

MateriaalAluminium
Draagvermogen45 kilogram
Gewicht14,4 kilogram
Afmetingen120 x 60 x 78 centimeter

Let op: de benoemde afmetingen zijn de normale afmetingen van dit bagagerek. Het is echter mogelijk om de U-vormige stang in te klappen, waardoor het rek een stuk minder ruimte in beslag neemt. Handig voor als je dit bagagerek op een makkelijke (en compacte) manier op wilt bergen.

Wat kost de Thule EasyBase 949?

Is dit hét bagagerek waar je naar op zoek bent? Zoals je hierboven al hebt kunnen zien, is dit geen goedkoop bagagerek.

Voordat je de knoop definitief doorhakt, moet je daarom bepalen of je een dergelijk bedrag uit wilt geven.

Het gaat hierbij om een bedrag van ongeveer 325 euro. De adviesprijs van Thule is namelijk 324,95 euro om precies te zijn. Feit is dat je bij meerdere van onze partners een stuk minder geld hoeft te betalen.

Bij onze partner Bol.com kost dit bagagerek bijvoorbeeld slechts 295 euro. Ten opzichte van de adviesprijs is dit een besparing van maar liefst 30 euro. Mooi meegenomen!

Tip: vergelijk bij onze partners de prijzen goed met elkaar. Grote kans dat meerdere van onze partners met een interessante aanbieding stunten.


Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Als je op zoek naar een bagagerek gaat, kom je al snel bij een variant van Thule uit. Daarbij is het opvallend dat relatief veel mensen voor de Thule EasyBase kiezen; dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen.

Uit deze beoordelingen blijkt ook dat dit bagagerek aan veel wensen voldoet. Veel mensen roemen het gemak, de vele mogelijkheden en algehele kwaliteit.

Ook het feit dat je dit bagagerek volledig in kunt klappen, spreekt veel mensen aan.

Het gemak uit zich – volgens de gebruikers – in meerdere facetten.

Zo benoemt één van de gebruikers dat het ideaal is dat je geen karretje meer mee hoeft te nemen. Dat klopt; de bagage die je mee wilt nemen, vervoer je gemakkelijk (en veilig) op dit bagagerek!

Thule EasyBase 949 review

Heeft de Thule EasyBase je aandacht getrokken? Dan raden wij je aan om deze Thule EasyBase review op je gemakje door te nemen.

Hieronder bespreken wij namelijk enkele opvallende punten van dit bagagerek.

Extra laadruimte

thule_backup_bagagebox

Met de Thule EasyBase creëer je op een simpele manier extra laadruimte.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om twee fietsen op dit bagagerek neer te zetten. Mocht je hier voor kiezen, zou je de fietsen wel héél stevig vast moeten zetten.

Iets waar veel mensen voor kiezen, is om een bagagebox op dit rek te monteren. Je hebt hierbij de keuze uit twee soorten boxen:

  • Thule BackUp: dit is een bagagebox met een inhoud van maar liefst 420 liter. Je neemt hierdoor alle gewenste bagage mee, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat.
  • Thule EasyBag: je kunt ook kiezen voor een bagagebox van zacht materiaal. Deze box is van waterafstotend materiaal gemaakt, weegt slechts 4 kilogram en heeft een inhoud van 315 liter.

Makkelijk in gebruik

Het Thule EasyBase bagagerek is bijzonder makkelijk in gebruik. Je monteert dit rek gemakkelijk op de trekhaak van je auto, waarna je slechts 2 dingen hoeft te doen.

Je moet de kentekenplaat op het rek monteren en je moet de stekker in de aansluiting van de trekhaak steken. Gemak dient de mens!

Makkelijk in te klappen

thule easybase

Een bekend nadeel van veel bagagerekken is dat deze lastig op te bergen zijn.

Daar heeft Thule gelukkig iets handigs voor bedacht: een inklapbare U-vormige stang. Doordat je deze stang in kunt klappen, neemt dit bagagerek plots een stuk minder ruimte in beslag. Ideaal!

Prima kwaliteit

Zoals we van Thule gewend zijn, is de kwaliteit van dit bagagerek prima. Het rek is stevig, van weersbestendig materiaal gemaakt en beschikt over veilige verlichting.

Niet het goedkoopste bagagerek

Als je een goed bagagerek aan wilt schaffen, kom je al snel bij Thule uit.

Spijtig genoeg kosten de bagagerekken van Thule vrij veel geld; dit geldt ook voor de Thule EasyBase 949. Houd daar goed rekening mee.

Onze eindconclusie over de Thule EasyBase

thule_easybag

De Thule EasyBase is wat ons betreft één van de beste bagagerekken. De kwaliteit is subliem, het rek is bijzonder stevig en je kunt ‘m op een veelzijdige manier gebruiken.

Bijkomend voordeel is dat dit rek een maximaal draagvermogen van 45 kilogram heeft.

Wil je dit bagagerek tegen de meest interessante prijs aanschaffen? Dan raden wij je aan om direct de prijzen bij onze partners te checken!
Meer van Thule:

Categorieën: Reviews

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *