Hapro Atlas 3 review – Een waardige fietsendrager?

Last updated by Franziska on

hapro_atlas_3_review

Wil je op een makkelijke manier 3 fietsen kunnen vervoeren? Dan is de kans groot dat je al snel bij de Hapro Atlas 3 uitkomt.

Deze fietsendrager is voor 3 fietsen geschikt, staat goed aangeschreven én kost niet de hoofdprijs. Met name dat laatste is vrij uniek; weinig fietsendragers voor 3 fietsen zijn zó voordelig.

Twee varianten van de Hapro Atlas 3

Ga je via het internet op zoek naar meer informatie over de Hapro Atlas 3? Dan kom je al snel twee benamingen tegen:

  • Hapro Atlas Active 3: deze fietsendrager heeft een 7-polige stekker.
  • Hapro Atlas 3 Blue Premium : deze fietsendrager heeft een 13-polige stekker.

Is de stekker het enige verschil tussen deze twee varianten? Ja! Wij kiezen ervoor om onze pijlen in deze review vooral op de Hapro Atlas 3 Blue Premium te richten.

Waarom? Omdat een 13-polige stekker van deze tijd is. Alle moderne auto’s worden namelijk met een 13-polige aansluiting geleverd.

Onze ervaringen met de Hapro Atlas 3

hapro_atlas_3

Recentelijk kregen wij de beschikking over de Hapro Atlas 3. Daar waren we erg blij mee, aangezien deze fietsendrager goed aangeschreven staat.

We waren dan ook erg benieuwd of deze trekhaakdrager óók aan onze wensen zou voldoen.

Dat blijkt inderdaad het geval te zijn. Vanaf het moment dat we deze fietsendrager uit de doos haalden, zijn we enthousiast.

De drager ziet er gelikt uit, is netjes afgewerkt en is van de juiste materialen vervaardigd. Dat zorgt er ook voor dat deze fietsendrager erg stevig en stabiel is.

Verder vinden wij het ideaal dat deze fietsendrager voor 3 fietsen geschikt is. Is de Hapro Atlas 3 daarmee ook geschikt voor 3 e-bikes? Nee, dat is niet het geval.

De drie elektrische fietsen wegen gezamenlijk iets teveel. Gelukkig kun je wel 2 e-bikes probleemloos op deze fietsendrager vervoeren.

Onder aan de streep zijn wij enthousiast over de Hapro Atlas 3 Blue Premium. In deze review vertellen we je hier graag meer over.

👍 Voordelen:

  • Geschikt voor 3 fietsen of 2 e-bikes
  • Indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding
  • Makkelijk te op bergen door de neerklapbare beugel
  • De Hapro Atlas 3 Premium beschikt over een kantelfunctie
  • Stevig, stabiel en veilig

👎 Nadelen:

  • Is behoorlijk zwaar
  • Geen handvatten om te dragen

De belangrijkste specificaties van de Hapro Atlas 3

Aantal fietsen3
Draagvermogen65 kilogram
Afmetingen109 x 80 x 86 centimeter
Afmetingen ingeklapt93 x 93 x 28 centimeter
Stekker13-polig (Atlas Blue 3 Premium) of 7-polig (Active 3)
Gewicht18 kilogram

Wat kost de Hapro Atlas 3?

Spreken de specificaties van de Hapro Atlas 3 Blue Premium je aan? Dat kunnen we ons goed voorstellen.

Wij zijn over de specificaties eveneens enthousiast, terwijl we ook over het prijskaartje erg enthousiast zijn.

Bij onze partner ANWB kost de Hapro Atlas 3 Premium Blue fietsendrager bijvoorbeeld 390 euro. Aangezien je maar liefst 3 fietsen op deze drager kunt vervoeren, vinden wij dit een heel interessant prijskaartje.

Tip: check goed de prijzen bij onze partners. Onze partners hanteren namelijk verschillende prijzen. Bovendien stunten onze partners af en toe met (hele) interessante aanbiedingen.


Ervaringen van andere gebruikers

Als je op zoek naar een fietsendrager voor 3 fietsen bent, kom je al snel bij de Hapro Atlas 3 uit. Dit blijkt duidelijk uit de hoeveelheid mensen die voor deze fietsendrager hebben gekozen.

We zijn online in ieder geval de nodige beoordelingen tegengekomen.

Zijn deze beoordelingen positief? Ja, absoluut. Veel mensen roemen de kracht van de fietsendrager, maar ook de prijs-kwaliteitsverhouding kan op veel lovende woorden rekenen.

Om je een indruk van deze beoordelingen te geven. Bij onze partner Coolblue zijn 113 reviews achtergelaten. Van deze 113 reviews is de gemiddelde score een 8,9 op een schaal van 1 tot 10.

Hapro Atlas 3 review

hapro_atlas_3_trekhaakfietsendrager

Toen wij deze fietsendrager uit mochten proberen, werden wij enthousiast. Iets wat onder meer aan onderstaande punten te danken is.

Maximaal draagvermogen van 65 kilogram

De Hapro Atlas 3 heeft een draagvermogen van 65 kilogram. Indrukwekkend, aangezien veel andere fietsendragers een draagvermogen van ‘slechts’ 60 kilogram hebben.

Wat dit concreet voor voordeel oplevert? Onder meer dat je drie fietsen op deze fietsendrager kunt vervoeren. Dit kunnen ook bijvoorbeeld 2 e-bikes en 1 normale stadsfiets zijn.

Kantelbaar en inklapbaar

hapro_atlas_3_fietsendrager

Heb je de Hapro Atlas 3 op de trekhaak van je auto gemonteerd? Dan blijf je toegang tot de kofferbak behouden.

Deze fietsendrager is namelijk makkelijk kantelbaar. Een feature die wij maar al te graag op een trekhaakdrager zien.

Het feit dat je deze fietsendrager ook nog in kunt klappen, spreekt ons ook erg aan. Nadat je ‘m gebruikt hebt, kun je ‘m makkelijk van de trekhaak afhalen.

Vervolgens klap je de beugel neer, waardoor de Hapro Atlas 3 opeens een stuk minder ruimte in beslag neemt. Ideaal!

Veilig en stabiel

Als deze fietsendrager op je trekhaak staat, hoef je nergens meer naar om te kijken. De drager staat stevig, staat stabiel en is veilig.

Dat laatste is onder meer te danken aan de verlichting, het frameslot en de gebruikte materialen.

Geen handvatten

Hapro heeft ervoor gekozen om deze fietsendrager níet van handvatten te voorzien.

Dit betekent dat het optillen en verplaatsen van deze drager een uitdaging is. Om dit zo makkelijk mogelijk te doen, zou je eigenlijk extra handjes tot je beschikking moet hebben.

Als je de fietsendrager wilt verplaatsen, heb je hier een extra persoon voor nodig.

Vrij zwaar

Hapro heeft voor een stevige en robuuste fietsendrager gezorgd, maar dat is wel terug te zien aan het gewicht. Deze fietsendrager weegt 18 kilogram; dat is behoorlijk zwaar voor een fietsendrager.

Onze eindconclusie over de Hapro Atlas 3

hapro_atlas_3-fietsendrager

Over de Hapro Atlas 3 Premium Blue zijn wij erg enthousiast. Deze fietsendrager is betaalbaar, heeft een indrukwekkend laadvermogen en is voor maximaal 3 fietsen geschikt. Geweldig!

Bekijk goed welke aansluiting je auto heeft. Heeft je auto een 7-polige aansluiting? Kies dan voor de Hapro Atlas Active 3.

Heeft je auto een moderne 13-polige aansluiting? Kies dan voor de Hapro Atlas 3 Premium Blue.

Beide varianten bieden in ieder geval het gewenste gebruiksgemak en veel mogelijkheden. Bekijk de prijzen bij onze partners en sla direct je slag.
Ook interessant:

Categorieën: Reviews

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *