Hapro Atlas 2 Blue Premium (Active 2) – Review

Last updated by Franziska on

hapro_atlas_2_blue_premium

De Hapro Atlas 2 is één van de best aangeschreven fietsendragers van dit moment. Is dat goed te verklaren? Ja, zeker.

Wij hebben deze fietsendrager uit mogen proberen en zijn erg enthousiast. Onze bevindingen delen wij graag met je in deze Hapro Atlas 2 review.

Hapro Atlas 2 Blue Premium en Active 2

Ga je op zoek naar meer informatie over de Hapro Atlas 2? Dan kom je al snel meerdere termen tegen:

 • Hapro Atlas Blue Premium: deze trekhaakdrager beschikt over een 13-polige stekker.
 • Hapro Atlas Active 2: deze trekhaakdrager beschikt over een 7-polige stekker.

Heb je een relatief nieuwe auto? Dan kun je beter voor de Hapro Atlas 2 premium kiezen. Alle nieuwe auto’s hebben namelijk een 13-polige aansluiting.

Onze ervaringen met de Hapro Atlas 2

hapro_atlas_2_premium_blue

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, hebben wij recent deze trekhaakdrager uit mogen proberen.

Toen wij deze fietsendrager uit de doos haalden, werden we al direct enthousiast. Aan alles is te merken dat Hapro vakwerk af heeft geleverd.

Waar we dit aan merkten? Onder meer aan de stevigheid van de fietsendrager.

Het is direct te merken dat Hapro voor de juiste materialen gekozen heeft. En dat Hapro voor een bijzonder stevige en veilige fietsendrager heeft gezorgd.

Tevens zijn wij van mening dat deze fietsendrager over veel handige extra’s beschikt.

Toen wij deze fietsendrager op onze trekhaak monteerden, waren we blij verrast door de vele functies. Daarbij merkten we ook op dat deze trekhaak (erg) makkelijk te monteren is.

Onder aan de streep zijn we enthousiast. Enthousiast over de kwaliteit van de Hapro Atlas 2 Premium Bike, maar ook over de vele mogelijkheden.

In deze review vertellen we je hier graag meer over.

👍 Voordelen:

 • Maximaal laadvermogen van 60 kilogram
 • Ideaal voor elektrische fietsen
 • Beschikt over een slimme kantelfunctie
 • Makkelijk op te bergen door de neerklapbare beugel
 • Erg veilig en stabiel

👎 Nadelen:

 • Weegt 16,5 kilogram
 • Beschikt niet over een oprijgoot

De belangrijkste specificaties van de Hapro Atlas 2

Aantal fietsen2
Draagvermogen60 kilogram
Afmetingen109 x 70 x 76 centimeter
Afmetingen ingeklapt95 x 95 x 28 centimeter
Stekker13-polig (Atlas Blue Premium) of 7-polig (Active 2)
Gewicht16,5 kilogram

Wat kost de Hapro Atlas 2?

Spreekt de Hapro Atlas 2 je aan? Als je deze fietsendrager aan wilt schaffen, is het advies om op een aanbieding te wachten.

De adviesprijs van deze trekhaakdrager ligt op 458 euro. ANWB biedt deze fietsendrager echter voor een bedrag van slechts 330 euro. Een flinke besparing dus.

Dat prijskaartje geldt overigens voor de Hapro Atlas 2 Premium Blue e-bike fietsendrager.

Dat is de variant met de 13-polige stekker, maar je kunt uiteraard ook voor de Active 2 variant kiezen. Voor die variant betaal je ongeveer 290 euro.

Met andere woorden: wil je zo min mogelijk geld uitgeven? Dan is de Atlas Active 2 de betere optie, maar die trekhaak past qua stekker wellicht niet op je auto.

Ga daarom heel goed na over welke aansluiting je auto beschikt. Aan de hand daarvan maak je de juiste keuze tussen beide varianten.

Beide varianten hebben wat ons betreft een prima prijs-kwaliteitsverhouding.


Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

hapro_atlas_2_fietsendrager_ebike

Over de Hapro Atlas 2 zijn online veel positieve beoordelingen te vinden.

Bij aanbieder Heuts zijn bijvoorbeeld 68 beoordelingen achtergelaten. Nagenoeg al deze beoordelingen zijn positief tot heel positief.

In de beoordelingen wordt vol lof gesproken over het gemak. De fietsendrager is makkelijk te monteren, is makkelijk te gebruiken en is makkelijk van de trekhaak af te halen.

Ook roemen veel gebruikers het draagvermogen. Op zich logisch, aangezien Hapro deze fietsendrager speciaal voor e-bikes ontwikkeld heeft.

De meeste beoordelingen zijn in ieder geval positief. Iets wat wij goed kunnen begrijpen; wij zijn zelf ook enthousiast over de Hapro Atlas 2.

Hapro Atlas 2 review

Kunnen wij de aanschaf van de Hapro Atlas 2 aanraden? Ja, zeker. Over zowel de Blue Premium als over de Active 2 zijn wij erg te spreken.

De fietsendragers bieden de nodige voordelen, waarover hieronder meer.

Ideaal voor e-bikes

Toen Hapro deze fietsendrager ging ontwikkelen, lag de focus op elektrische fietsen. Men wilde een goede en stevige fietsendrager voor e-bikes ontwikkelen.

Nou, daar is men bijzonder goed in geslaagd.

Deze fietsendrager is stevig, heeft een draagvermogen van 60 kilogram en is daardoor ideaal voor 2 e-bikes. Wil je graag twee andere (zware) fietsen vervoeren?

Ook dat is geen enkel probleem. Alle soorten fietsen vervoer je met veel gemak op de Hapro Atlas 2.

Makkelijk in gebruik

hapro_atlas_2_fietsendrager

Over het gemak van de Hapro Atlas 2 zijn wij heel enthousiast:

 • Makkelijk te monteren. Zelfs als je nog nooit eerder een fietsendrager gemonteerd hebt, gaat dit bij de Hapro Atlas 2 gemakkelijk.
 • Makkelijk op te bergen. Hapro heeft voor een neerklapbare beugel gekozen. Nadat je deze beugel neergeklapt hebt, neemt de fietsendrager plots een stuk minder ruimte in beslag. Dat maakt het opbergen des te makkelijker.
 • Makkelijk te kantelen. Wil je de fietsen op je fietsendrager zetten, maar ook nog toegang behouden tot je kofferbak? Dat is mogelijk met de Hapro Atlas 2. De kantelfunctie werkt erg fijn.

Erg veilig en stevig

Over de veiligheid van de Hapro Atlas 2 zijn wij erg te spreken. De verlichting, maar ook de gebruikte materialen zijn volledig naar onze wens.

Daarbovenop komt dat Hapro voor enkele handige toevoegingen gekozen heeft.

Zo beschikt deze trekhaakdrager over een extra slot op de frameklemmen. Ook beschikt deze drager over speciale diefstalbeveiliging.

In combinatie met de stevigheid zorgt dit al met al voor een geruststellend gevoel.

In twee varianten te verkrijgen

Persoonlijk vinden wij het ook ideaal dat je uit 2 varianten kunt kiezen. Zoals we eerder al stelden, is het verschil terug te vinden in de stekker:

 • Heb je een auto met een 7-polige aansluiting? Kies dan voor de Hapro Atlas Active 2.
 • Heb je een auto met een 13-polige aansluiting? Kies dan voor de Hapro Atlas Blue Premium.

Geen oprijgoot

Heb je niet al te veel kracht in je armen? Of ben je op leeftijd? In beide gevallen is het advies om een oprijgoot te bestellen.

Door een oprijgoot tegen deze fietsendrager aan te leggen, zet je de fietsen nog makkelijker op de fietsendrager. Deze oprijgoot krijg je bij aanschaf (helaas) niet mee geleverd.

Weegt bijna 17 kilogram

Hou er goed rekening mee dat deze fietsendrager bijna 17 kilogram weegt. Dit is behoorlijk zwaar, waardoor je de drager wellicht niet al te makkelijk kunt tillen.

Mocht dit een probleem voor je zijn, kun je beter kiezen voor een lichtere variant. Er bestaan bijvoorbeeld varianten die slechts 12 kilogram wegen.

Onze eindconclusie over de Hapro Atlas 2

hapro_fietsendrager_atlas_2

De Hapro Atlas 2 is in onze ogen een sublieme fietsendrager. Deze drager is niet overdreven duur, doet zijn werk perfect en is ideaal voor e-bikes.

Ook als je andere soorten fietsen hebt, kun je prima voor deze trekhaakdrager kiezen.

Let wel heel goed op de aansluiting van je auto. De Hapro Atlas Active 2 is geschikt voor een 7-polige aansluiting en de Hapro Atlas Blue Premium voor een 13-polige aansluiting.

Beide fietsendragers raden wij in ieder geval van harte aan!


Ook interessant:


Categorieën: Reviews

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *