Bosal Tourer – Review en Test

Last updated by Franziska on

bosal_tourer

Een compacte fietsendrager met een flink draagvermogen. Dat is dé manier waarop we de Bosal Tourer kunnen omschrijven.

Deze fietsendrager van Bosal is een ware krachtpatser, terwijl het eigen gewicht tot een minimum beperkt is. In deze Bosal Tourer review vertellen we je graag meer over deze fietsendrager!

Onze ervaringen met de Bosal Tourer

In de afgelopen jaren hebben wij véél fietsendragers uit mogen proberen.

Lange tijd hadden we de wens om de Bosal Tourer ook uit te proberen, maar dat kwam er maar niet van. Tot enige tijd geleden; toen kregen we gelukkig de beschikking over deze drager.

Aan het begin wisten we niet zo goed wat we konden verwachten. Bosal is immers niet zo’n gerenommeerd merk als bijvoorbeeld Thule.

Maar, al snel bleek dat Bosal haar zaakjes prima op orde heeft. Toen wij deze fietsendrager uit de doos haalden, voelde alles direct robuust aan.

Ook de vervolgstappen die wij met de fietsendrager ondernamen, voelden erg goed. De drager voelt gewoonweg stevig en robuust aan, is netjes afgewerkt en biedt de nodige voordelen.

Zoals we eerder in deze Bosal Tourer review al aangaven, weegt deze drager bovendien niet al te veel. Dat het draagvermogen alsnog 60 kilogram is, zorgt voor een unieke combinatie.

Kunnen wij de aanschaf van de Bosal Tourer aanraden? Je gaat het lezen in deze Bosal Tourer review.

Neem de review op je gemakje door en check de prijzen bij onze verschillende partners!

👍 Voordelen:

  • Deze fietsendrager is makkelijk in te klappen
  • Draagvermogen van 60 kilogram = geschikt voor e-bikes
  • Weegt zelf slechts 18 kilogram
  • Met een gecombineerde stekker geleverd (7- en 13 polig)
  • Inclusief opbergtas geleverd
  • Beschikt over een kantelfunctie

👎 Nadelen:

  • Niet overal (meer) verkrijgbaar
  • Geen voetpedaal voor de kantelfunctie

De belangrijkste specificaties van de Bosal Tourer

Aantal fietsen2
Draagvermogen60 kilogram
Afmetingen103 x 53 x 68 centimeter
Afmetingen ingeklapt22 x 53 x 69 centimeter
Stekker7- en 13 polige
Gewicht18 kilogram

Wil je meerdere fietsen vervoeren? Dan is de Bosal Tourer geen geschikte fietsendrager voor je. Het is namelijk niet mogelijk om deze fietsendrager uit te breiden.

Wat kost de Bosal Tourer?

Spreekt de Bosal Tourer je nu al aan? Dan raden wij je aan om de prijzen bij onze partners goed met elkaar te vergelijken.

Wij hebben namelijk opgemerkt dat meerdere van onze partners regelmatig met interessante aanbiedingen stunten.

Qua adviesprijs kun je uitgaan van 329 euro. Maar, het lastige is dat je deze drager bij niet al te veel aanbieders meer vindt. Dit komt puur doordat Bosal gestopt is met het fabriceren/aanbieden van fietsendragers.

Gelukkig hebben we goed nieuws voor je: de Bosal Tourer wordt ook als Pro User Diamant verkocht. De naam Pro User Diamant wordt in de Benelux gebruikt, terwijl de naam Bosal Tourer in de rest van Europa gebruikt wordt.

Als je de Bosal Tourer wilt kopen, kun je dus ook op zoek gaan naar de Pro User Diamant.


Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Dat deze fietsendrager twee namen heeft, maakt het allemaal niet zo overzichtelijk.

Wat wel overzichtelijk is, zijn de beoordelingen over deze fietsendrager. Als we naar deze beoordelingen kijken, zien we namelijk bijna alleen maar positieve woorden naar voren komen.

Veel beoordelingen hebben betrekking op het draagvermogen en het eigen gewicht. Dat deze fietsendrager slechts 18 kilogram weegt, spreekt veel mensen in ieder geval aan.

Dat de drager ook nog 60 kilogram kan dragen, spreekt alle gebruikers erg aan. Veel gebruikers benoemen hierbij dat de drager óók voor e-bikes geschikt is.

Verder wordt de prijs-kwaliteitsverhouding geroemd. Veel gebruikers roemen de kwaliteit, terwijl het prijskaartje reuze mee valt.

Bosal Tourer review

bosal_fietsendrager_tourer

Wil je graag meer weten over deze fietsendrager? Dan raden wij je graag aan om deze Bosal Tourer review door te nemen.

Hieronder delen wij namelijk de belangrijkste eigenschappen van deze trekhaak.

Licht van gewicht doch sterk

Dit lijkt een schijnbare tegenstelling te zijn, maar dat is het niet. Deze fietsendrager weegt slechts 18 kilogram, maar is wel in staat om 2 zware e-bikes te vervoeren.

Het is hierdoor met recht een krachtpatser te noemen, waarvan het eigen gewicht reuze meevalt.

Makkelijk in gebruik

bosal tourer fietsendrager

Krijg je de Bosal Tourer geleverd? Dan heb je deze binnen 5 minuten volledig gebruiksklaar gemaakt.

Je monteert ‘m vervolgens makkelijk op de trekhaak van je auto én zet de fietsen makkelijk op deze drager vast. Binnen enkele minuten kun je al op pad gaan met deze fietsendrager en je fietsen.

Prima kwaliteit

De Bosal Tourer is net zo goed als de Pro User Diamant. Deze beide namen staan immers voor dezelfde fietsendrager, zoals we eerder in de Bosal Tourer review al aangegeven hebben.

Zoals we al geruime tijd van Pro User gewend zijn, is de kwaliteit van deze drager ook dik in orde. De fietsendrager is van de juiste materialen gemaakt, is stevig en is robuust.

Wij zijn ervan overtuigd dat je de komende jaren met veel plezier gebruik maakt van deze fietsendrager.

Dubbele stekker

De Bosal Tourer beschikt over een gecombineerde stekker. Dit betekent dat je deze fietsendrager altijd op je auto aan kunt sluiten, ongeacht wat voor aansluiting je auto/trekhaak heeft.

Geen voetpedaal

bosal_tourer_fietsendrager_kantelbaar

Dat de Bosal Tourer een kantelfunctie heeft, vinden wij ideaal. De werking van deze kantelfunctie vinden wij echter iets minder.

Bij veel fietsendragers bedien je dit middels een voetpedaal, maar bij de Bosal Tourer moet je dit met de hand doen. Iets om goed rekening mee te houden.

Interessant geprijsd

De Bosal Tourer is wat ons betreft erg interessant geprijsd. Dat je voor deze variant net iets meer dan 300 euro moet betalen, vinden wij geweldig.

Mocht je deze drager aan willen schaffen, kun je dus het beste op zoek gaan naar de ‘Pro User Diamant’. Onder deze naam vind je de Bosal Tourer bij onze partners.

Onze eindconclusie over de Bosal Tourer

pro-user_diamant_fietsendrager

De Bosal Tourer is een ware krachtpatser met de nodige mogelijkheden. Deze fietsendrager is stevig, veilig, fijn te gebruiken en heeft een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding.

Houd er wel rekening mee dat deze fietsendrager bij de meeste aanbieders onder de naam ‘Pro User Diamant’ aangeboden wordt.

Ben je benieuwd naar de actuele prijzen van deze fietsendrager? Check de actuele prijs direct bij onze partners!Fietsendrager reviews:

Categorieën: Reviews

Franziska

Franziska werkt bij een fietsenwinkel en is gepassioneerd over alles wat met fietsen te maken heeft. Haar specialiteit ligt echter bij fietsendragers, die zij graag uitgebreid onderwerpt aan een kritische test. Aan de hand van haar testresultaten schrijft zij scherpe reviews en voorziet ze haar lezers met alle liefde van koopadvies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *