Uebler P31 – Review, Test & Beste prijs

Last updated by Desteney on

Uebler P31 fietsendrager

De Uebler P31 is een gebruiksvriendelijk fietsendrager. Een fietsendrager die niet overdreven veel weegt én plek biedt aan maar liefst 3 fietsen.

Als je 3 fietsen op een veilige en handige manier wilt vervoeren, is dit zonder twijfel één van de beste opties. In deze Uebler P31 review vertellen we je hier graag meer over.

Onze ervaringen met de Uebler P31

Uebler P31

Om deze Uebler P31 review te kunnen schrijven, hebben wij deze fietsendrager zelf uit mogen proberen. Op het moment dat wij deze fietsendrager uit de doos haalden, werden wij direct enthousiast.

De fietsendrager voelt namelijk kwalitatief goed aan, is niet al te zwaar en ziet er netjes afgewerkt uit.

Toen we de fietsendrager op onze trekhaak wilden monteren, ging dit uiterst soepel.

Zelfs als je niet eerder een fietsendrager hebt gehad, spreekt de montage van deze drager voor zich. Dát is ook het geval als je de fietsen op de fietsendrager monteert.

Dat je 3 fietsen op deze drager kunt vervoeren, is uiteraard een belangrijk voordeel. Dit betekent – wat ons betreft – dat deze fietsendrager voor veel mensen geschikt is.

Ook als je slechts 2 fietsen wilt vervoeren, is dit volgens ons één van de meest interessante fietsendragers van het moment.

Al met al zijn onze ervaringen met de Uebler P31 enthousiast. Iets dat we overigens op voorhand al hadden verwacht; onze ervaringen met het merk Uebler zijn overwegend positief!

👍 Voordelen:

  • Voor 3 fietsen geschikt
  • Makkelijk in gebruik
  • De Uebler P31 is ruimtebesparend inklapbaar
  • Je kunt deze fietsendrager tot 90 graden kantelen
  • Fietsen staan als een huis op de fietsendrager
  • Weegt zelf slechts 15,5 kilogram

👎 Nadelen:

  • Maximaal laadgewicht van 54 kilogram
  • Niet voor 3 e-bikes geschikt

De belangrijkste specificaties van de Uebler P31

Aantal fietsen3
Draagvermogen54 kilogram
Afmetingen79 x 114 x 73 centimeter
Afmetingen ingeklapt27 x 114 x 73 centimeter
Stekker13-polige
Gewicht15,5 kilogram

Zijn dit de allerbeste specificaties die we ooit tegengekomen zijn? Nee, dat is niet het geval. Maar, wij zijn wel van mening dat de prijs-kwaliteitsverhouding van de Uebler P31 dik in orde is.

Wat kost de Uebler P31?

prijs uebler p31

De Uebler P31 is naar onze mening een fietsendrager met een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Dit komt enerzijds door de uitmuntende kwaliteit en anderzijds door het relatief gunstige prijskaartje.

Voor deze fietsendrager betaal je een bedrag van ongeveer 445 euro.

Voor dit bedrag krijg je dus een fietsendrager die voor 3 fietsen geschikt is. Dát is op zich al een unieke eigenschap, zeker met het oog op dit prijskaartje.

Verder is het dus zo dat je van een uitmuntende kwaliteit verzekerd bent. Met de Uebler P31 vervoer je – bij juist gebruik – jarenlang je fietsen op een veilige manier!

Wel is het zaak om op zoek te gaan naar een webshop die deze fietsendrager nog verkoopt. Wij hebben opgemerkt dat weinig webshops dit nog doen.

De webshops die dit wel doen, vind je in dit artikel terug. Check bij die webshops direct de prijzen en profiteer eventueel van interessante aanbiedingen.

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

De Uebler P31 is al enige tijd uit productie, waardoor andere modellen van Uebler populairder zijn geworden.

Dit is ook terug te zien in de reviews; over de Uebler P31 zijn helaas weinig reviews online te vinden.

Wij raden je daarom het volgende aan: neem het restant van deze review goed door.

In het restant van deze review bespreken wij namelijk de belangrijkste plus- en minpunten tot in detail. Daarmee krijg je een (hele) duidelijke indruk van hetgeen deze fietsendrager te bieden heeft.

Uebler P31 review

Wij zijn behoorlijk te spreken over de Uebler P31. Het is namelijk één van de weinig betaalbare fietsendragers waar je 3 fietsen op kunt vervoeren. Over de belangrijkste plus- en minpunten lees je hieronder meer.

Voor veel fietsen geschikt

3 fietsen fietsendrager uebler p31

Op de Uebler P31 kun je dus in totaal 3 fietsen vervoeren. Door het maximale draagvermogen van 54 kilogram is het helaas niet mogelijk om 3 e-bikes te vervoeren.

Wat je wel kunt doen, is 2 e-bikes en één ‘normale’ fiets vervoeren.

Wil je samen met vrienden naar het bos toe gaan om te mountainbiken? Dan weet je 100% zeker dat de 3 mountainbikes op deze fietsendrager passen. Dat is ook het geval als je 3 stadsfietsen of 3 racefietsen wilt vervoeren.

Al met al is deze fietsendrager voor veel fietsen geschikt.

90 graden te kantelen

Heb je de fietsen op deze fietsendrager gezet? Grote kans dat je dan wel nog toegang tot de kofferbak wilt behouden. Nou, dat zit met de Uebler P31 gelukkig wel goed.

Deze fietsendrager is tot 90 graden kantelbaar, waardoor je altijd toegang tot de kofferbak van je auto weet te behouden. Ideaal.

Makkelijk te monteren

montagehandleiding uebler p31

Het monteren van deze fietsendrager is een fluitje van een cent. Je schuift ‘m als het ware op de trekhaak, waarna je ‘m in een handomdraai stevig vast zet. Een kind kan de was doen.

Het gezegde ‘een kind kan de was doen’ is ook van toepassing op het monteren van de fietsen. Je zet de fietsen makkelijk en stevig op de drager vast, zonder hier al teveel moeite voor te hoeven doen. Ideaal.

Inklapbaar

Op de momenten dat je je fietsendrager niet gebruikt, wil je uiteraard niet dat de drager in de weg ligt. Gelukkig is dat bij de Uebler P31 niet het geval; je klapt deze fietsendrager makkelijk in.

Zoals bovenstaande tabel laat zien, is deze fietsendrager ingeklapt echt een heel stuk compacter.

Niet voor 3 e-bikes geschikt

Het is goed om te weten dat deze fietsendrager niet voor 3 e-bikes geschikt is. Ook als je drie andere soorten zware fietsen hebt, moet je goed naar het gewicht van deze fietsen kijken.

Het is jammer dat het maximaal draagvermogen 54 kilogram is in plaats van 60 kilogram.

Onze eindconclusie over de Uebler P31

fietsendrager review uebler p31

De Uebler P31 is naar onze mening een prima fietsendrager voor 3 fietsen. De drager is makkelijk te monteren, is tot 90 graden kantelbaar en is voor veel fietsen geschikt.

Wel moet je rekening houden met het maximale draagvermogen van ‘slechts’ 54 kilogram. Indien dit geen probleem voor je is, is dit één van de betere fietsendragers van het moment.

Wil je deze fietsendrager direct aanschaffen? Check de prijzen bij onze partners en profiteer mogelijk/hopelijk van een interessante aanbieding!Meer Uebler reviews:

Categorieën: Reviews

Desteney

Desteney is al van jongs af aan een fietsliefhebber. Als klein meisje bevestigde zij al de fietsen op de fietsendrager, voor vertrek op vakantie. Ze versterkt ons redactionele team met het schrijven van koopgidsen en reviews over fietsendragers.