Fietsendrager Toyota Aygo: Welke fietsendrager is geschikt?

Last updated by Ronald on

fietsendrager toyota aygo

Ben je op zoek naar een fietsendrager voor de Toyota Aygo? Of wil je graag de Toyota Aygo fietsendrager aanschaffen? Lees dan dit artikel.

Wij vertellen je meer over de Toyota Aygo fietsendrager. Is deze wel geschikt en veilig genoeg?

Ook kom je meer te weten over andere fietsendragers voor op de Toyota Aygo, aandachtspunten en regelgevingen.

De Toyota Aygo fietsendrager in het kort

Een Toyota Aygo is een kleine en lichte auto. Je kunt hierdoor niet zomaar elke fietsendrager op een Toyota Aygo monteren.

De maximale kogeldruk van dit kleine stadsautootje is bijvoorbeeld slechts 50 kilogram. Met onder meer de officiële Toyota trekhaak kun je alsnog veilig 2 fietsen op deze kleine stadsauto vervoeren.

Maar, is deze fietsendrager wel het kopen waard? Of kun je beter kiezen voor een andere fietsendrager op de Toyota Aygo?

Waar moet je rekening mee houden?

Ten eerste moet je dus met de maximale kogeldruk rekening houden. Het gewicht van de fietsendrager plus de fiets(en) mag niet boven de 50 kilogram uitkomen.

Ten tweede heb je met de bevestigingspunten te maken. Doordat een Aygo zo’n kleine auto is, heb je een compacte fietsendrager nodig.

Een andere optie is om te kiezen voor een fietsendrager zonder trekhaak. Zo’n drager monteer je bijvoorbeeld aan de achterklep van de Aygo. Met zo’n fietsendrager kun je maximaal 1 fiets vervoeren.

Ten derde heb je met het model Toyota Aygo te maken. Tussen de eerste en tweede versie bestaan verschillen op het gebied van de bevestigingspunten en de afmetingen.

Check daarom eerst goed welk model Aygo je hebt.

Weet je dat? Dan kun je makkelijk nagaan welke fietsendrager voor jouw model geschikt is.

Tot slot heb je nog met het soort fiets te maken. Dit gaat eigenlijk hand in hand met de maximale kogeldruk. Doordat deze maximale kogeldruk beperkt is, kun je alleen 2 ‘normale’ fietsen vervoeren.

Het is dus niet mogelijk om 2 e-bikes te vervoeren. Deze twee elektrische fietsen wegen gezamenlijk simpelweg veel te veel.

Is een achterklepdrager aan te raden?

Een achterklepdrager kan zeker interessant zijn voor op een Aygo. Het lastige is alleen dat je op zo’n drager slechts één fiets kunt vervoeren.

Ook hierbij moet je met de maximale kogeldruk rekening houden. Deze kogeldruk gaat namelijk niet alleen over de druk op de kogel van de trekhaak, maar ook over de druk op de rest van de auto.

Daar vertellen we je hieronder graag meer over, aangezien hier veel onduidelijkheid over bestaat.

Fietsendrager op de Toyota Aygo: Overtreed de wet niet

Bij een fietsendrager op een Aygo heb je met de nodige aandachtspunten te maken. Het belangrijkste hiervan is de maximale kogeldruk van 50 kilogram.

Deze beperkte maximale kogeldruk brengt de nodige beperkingen met zich mee. Deze beperkingen bestaan uiteraard niet zomaar. Nee, de maximale kogeldruk is in het leven geroepen om een auto veilig te houden.

Zet je een zware fietsendrager en 2 zware fietsen op je Toyota Aygo? Dan gaat dit ernstig ten koste van de rijeigenschappen.

Ook krijgt de auto met een fors hoger brandstofverbruik te maken. Wat nog veel belangrijker is, is dat de auto letterlijk en figuurlijk door zijn hoeven kan zakken.

De achtervering is gebouwd voor een kogeldruk van maximaal 50 kilogram. Overschrijd je deze kogeldruk? Dan is dit van invloed op de achtervering.

Dat is weer van invloed op de rijeigenschappen en de veiligheid. Overtreed daarom nooit de wet en hou je keurig aan de gestelde maximale kogeldruk.

Waar vind je een geschikte Toyota Aygo fietsendrager?

Hier heb je 2 mogelijkheden voor:

  • Ga zelf op zoek naar een geschikte Aygo fietsendrager. Idealiter kies je voor een zo’n licht mogelijke fietsendrager, gezien de maximale kogeldruk van slechts 50 kilogram.
  • Ga langs bij de Toyota dealer. Toyota verkoopt zelf geschikte fietsendragers voor de Aygo. Bij de Toyota dealer kan men je hier perfect over informeren. Je kunt de trekhaak vervolgens ook laten monteren door de erkende Toyota dealer. Je krijgt in dat geval maar liefst garantie tot 3 jaar of 100.000 km!

Wij raden je aan om altijd te kiezen voor een fietsendrager van een A-merk. Je verzekerd jezelf op die manier met goede garantievoorwaarden, kwaliteit en een lange levensduur.


Categorieën: Fietsendrager

Ronald

Ronald is onze ervaren fietsendrager expert. Al meer dan 20 jaar test en beoordeelt hij fietsendragers. Hij heeft daardoor alle ontwikkelingen binnen de branche meegekregen en weet als geen ander waarop je een fietsendrager moet testen.