Yakima FoldClick 2 Review – Lees hier de Voordelen & Nadelen

Last updated by Joni on

Yakima FoldClick 2 Onze ervaring

Bij je zoektocht naar een nieuwe fietsendrager kijk je mogelijk direct naar Thule.

Dat merk is erg populair, de dragers van dat merk staan goed aangeschreven en de dragers van Thule worden door veel webshops aangeboden.

Ben je echter tijdens je zoektocht de Yakima FoldClick 2 tegengekomen? Dan is het ook erg interessant om voor díe fietsendrager te kiezen.

Waarom? Dat lees je in deze Yakima FoldClick 2 review. In deze review vertellen wij je alles over deze fietsendrager, waaronder de voor- en nadelen.

Ook maken we in het kort een vergelijking tussen déze fietsendrager en de fietsendragers van Thule.

Yakima FoldClick 2 bekeken en beoordeeld

Recent kregen wij – gelukkig – de beschikking over de Yakima FoldClick 2. Hierdoor hebben wij deze drager zelf uit kunnen proberen; dit bracht ons de nodige inzichten op.

Onze belangrijkste inzichten en bevindingen bespreken we hieronder in het kort.

Handig inklapbaar

Yakima FoldClick 2 opvouwbaar

Eén van de belangrijkste voordelen van de Yakima FoldClick 2 vinden wij de inklapbaarheid.

Doordat je deze drager in kunt klappen, bespaar je oprecht veel ruimte:

  • Afmetingen uitgeklapt: 128,5 x 64,5 x 67 centimeter
  • Afmetingen ingeklapt: 74 x 30,5 x 67 centimeter

Wat ons hierbij ook aanspreekt, is dat je deze fietsendrager makkelijk inklapt. Je doet dit met slechts een paar handelingen, waarna je de drager op de gewenste plek op kunt bergen.

Dit doe je bijvoorbeeld in je schuur of garage, maar kun je ook doen in de kofferbak van je auto. Zó klein is de Yakima FoldClick 2 namelijk.

Stevige fietsendrager

Toen wij de Yakima FoldClick 2 uit de doos haalden, viel de stevigheid ons direct op. De fietsendrager voelde robuust aan en dat bleek ‘ie al snel daadwerkelijk te zijn.

Zo viel het ons op dat deze fietsendrager erg stevig op de trekhaak vast staat. Met dank aan een handig systeem zet je ‘m bovendien makkelijk op de trekhaak vast.

Vervolgens zet je ook nog de fietsen stevig vast op de drager. Dat komt onder meer door de grijparmen, het systeemslot en de verstelbare wielgoot.

Voor alle soorten fietsen geschikt

Welke fietsen wil je graag op je fietsendrager vervoeren? Het antwoord op deze vraag is bij de Yakima FoldClick 2 eigenlijk niet relevant.

Deze fietsendrager heeft namelijk een maximaal draagvermogen van 60 kilogram. Dankzij dit maximale draagvermogen is deze fietsendrager ook voor bijvoorbeeld 2 e-bikes geschikt.

Wil je andere soorten fietsen op deze fietsendrager vervoeren? Ook dat is mogelijk.

Kantelfunctie

Yakima FoldClick 2 kantelfunctie

Heb je de fietsen op je fietsendrager gezet en bedenk je op dat moment dat je toch nog iets uit de kofferbak nodig hebt?

Bij sommige fietsendragers levert dat een probleem op, maar bij de Yakima FoldClick 2 gelukkig niet. Deze fietsendrager beschikt namelijk over een handige kantelfunctie.

Dankzij deze kantelfunctie behoud je altijd toegang tot je kofferbak. Ideaal als je bijvoorbeeld met je fietsen op reis gaat.

Prima kwaliteit

Yakima FoldClick 2 fietsendrager

Bij de Yakima FoldClick 2 viel de kwaliteit ons direct in positieve zin op.

De fietsendrager voelt robuust aan en heeft hierdoor, wat ons betreft, een lange levensduur. Daarbovenop komt dat Yakima deze fietsendrager nog relatief licht heeft gehouden.

De Yakima FoldClick 2 weegt in zijn totaliteit nog geen 16 kilogram. Dat is relatief weinig, aangezien veel fietsendragers van Thule zo’n 19 á 20 kilogram wegen.

Met deze fietsendrager haal je dus een relatief lichtgewicht in huis.

Een belangrijk voordeel wat ons betreft. Deze fietsendrager zet je hierdoor nog makkelijker op de trekhaak vast.

En wil je je zware fietsen makkelijk op deze fietsendrager zetten? Kijk dan naar de aanschaf van de oprijgoot.

Prijs en aanbieding

Heb je oren naar de aanschaf van de Yakima FoldClick 2? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Deze fietsendrager is van een top kwaliteit, biedt veel handige extra’s en is voor alle fietsen geschikt.

Wel is het goed om te weten dat dit geen goedkope fietsendrager is. Je kunt bij deze drager uitgaan van een adviesprijs van 625 euro; vrij veel geld dus.

Wel is het zo dat veel fietsendragers van Thule ook rond dit bedrag zitten.

Wat ons betreft had deze fietsendrager goedkoper mogen zijn; 625 euro is simpelweg veel geld. En lang niet iedereen zou een dergelijk bedrag willen of kunnen betalen.

Geldt dat ook voor jou? Houd dan vooral de aanbiedingen goed in de gaten. Enkele van onze partners stunten regelmatig met aanbiedingen op de Yakima FoldClick 2!

Bekijk hier de huidige aanbieding >>


Gebruikerservaringen

Qua naam is de Yakima FoldClick 2 niet zo bekend als de fietsendragers van Thule. Toch zijn wij online vrij veel ervaringen tegengekomen van andere gebruikers van deze drager.

Hierbij viel direct op dat het grootste gedeelte erg positief is. Veel mensen roemen de kwaliteit, sterkte, veelzijdigheid en het gemak. Qua gemak komen zowel de inklap- als de kantelfunctie naar voren.

Daarbij moeten we opmerken dat we nagenoeg geen negatieve beoordelingen tegengekomen zijn. Eén van de weinige negatieve beoordelingen die we gevonden hebben, heeft betrekking op de afwezigheid van de oprijgoot.

Het klopt dat je deze niet meegeleverd krijgt, maar je kunt ‘m altijd nog los bijbestellen.

Voor wie is de Yakima FoldClick 2 geschikt?

Naar onze mening is dit voor veel mensen de ideale fietsendrager.

Heb je de wens om twee fietsen te vervoeren? Dan kun je voor deze fietsendrager kiezen. Het soort fietsen maakt hierbij niks uit, aangezien deze fietsendrager ook voor e-bikes geschikt is.

En stel je zelf hoge eisen aan je nieuwe fietsendrager? Dan kun je ook prima voor deze fietsendrager kiezen.

Deze fietsendrager voldoet zelfs aan onze kwaliteitseisen en brengt tal van handige voordelen/functies/extra’s met zich mee. Wat wil je nog meer?

Eindoordeel over de Yakima FoldClick 2

Yakima FoldClick 2

Wij zijn erg enthousiast over de Yakima FoldClick 2. Deze fietsendrager is (nog) niet zo populair als de fietsendragers van Thule, maar hier verwachten wij snel verandering in.

Deze fietsendrager doet simpelweg alles dat een goede drager moet doen. Deze drager is fijn in gebruik, is van een top kwaliteit, biedt veel handige extra’s en is ook nog voor alle soorten fietsen geschikt


Meer over Yakima:


Categorieën: Reviews