Schaar fietsendrager kopen? Bekijk de Top 3 & Voordelen

Last updated by Joni on

Alles over schaar fietsendragers

Een trekhaak fietsendrager is niet zomaar een trekhaak fietsendrager.

Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je namelijk meerdere soorten naar voren komen. Zo worden er meer en meer schaar fietsendragers aangeboden.

Wat een schaar fietsendrager is? Wat hier de voordelen van zijn? En wat de drie beste schaar fietsendragers van dit moment zijn? Je leest het allemaal in dit artikel.

Wat is een schaar fietsendrager?

Schaar fietsendrager auto

Een schaar fietsendrager is een fietsendrager voor op de trekhaak. In plaats van de ‘normale’ vorm heeft deze fietsendrager de vorm van een schaar.

Door deze vorm klem je deze fietsendrager makkelijk op de trekhaak vast, waarna je je fietsen veilig en makkelijk kunt vervoeren.

Is een schaar fietsendrager verboden? Nee, in de basis is deze fietsendrager zeker niet verboden.

Wel is het zo dat je goed met twee onderstaande wettelijke regels rekening moet houden:

  • Het kenteken van de auto moet zichtbaar zijn. Zit de schaar fietsendrager voor de kentekenplaat? Dan zou je een kentekenplaat op de drager zelf moeten bevestigen.
  • De lichten van de auto moeten zichtbaar zijn. Uiteraard mag een schaar fietsendrager ook niet voor de lampen van de auto zitten. Een belangrijk aandachtspunt, aangezien een schaar fietsendrager zelf géén verlichting heeft.

Wat zijn de voordelen van een schaar fietsendrager?

Er zijn meerdere redenen om voor een schaar fietsendrager te kiezen. We lichten de belangrijkste voordelen (en nadelen) graag voor je uit.

Erg compact

Eén van de belangrijkste voordelen is de compactheid van de schaar fietsendragers.

Je legt deze fietsendrager moeiteloos in de kofferbak van je auto neer, waarna je ‘m op elk gewenst moment kunt gebruiken.

Dit is dus compleet anders dan bij een normale trekhaak fietsendrager.

Licht van gewicht

Een goede schaar fietsendrager weegt maximaal een paar kilogram. Wat ons betreft sluit dit voordeel perfect aan op het hierboven besproken voordeel.

Makkelijke bevestiging

Schaar fietsendrager bevestiging

Als je voor één van de fietsendragers uit onderstaande top 3 kiest, ben je van een gemakkelijke bevestiging verzekerd.

Dit is te danken aan het handige systeem waar deze dragers over beschikken, maar ook over het gewicht.

Erg voordelig

Wil je een goede trekhaak fietsendrager aanschaffen? Dan ben je hier al snel een paar honderd euro aan kwijt.

Kies je echter voor een schaar fietsendrager? Dan kost dit je maximaal een paar tientjes.

Nadelen

Het is echter wel zo dat je ook met nadelen rekening moet houden. Zo moet je de fietsen aan een schaar fietsendrager ophangen, waardoor bijvoorbeeld het frame van je fiets beschadigd kan raken.

Ook zijn deze fietsendragers niet voor zware fietsen geschikt; je kunt bijvoorbeeld geen twee e-bikes op een schaar fietsendrager vervoer.

Top 3 schaar fietsendragers

Spreken de voordelen van een schaar fietsendrager je aan? Wij adviseren je dan graag om voor één van onderstaande drie schaar fietsendragers te kiezen.

1. Carpoint Fietsdrager

Carpoint Fietsdrager schaar

De Carpoint Fietsdrager is volgens ons de beste schaar fietsendrager.

Deze fietsendrager kost net iets meer dan 3 tientjes, is voor maximaal twee fietsen geschikt en heeft een maximaal draagvermogen van 30 kilogram.

Deze trekhaakdrager weegt net iets meer dan 2 kilogram. Het is hierdoor een fluitje van een cent om de drager op de trekhaak van je auto vast te zetten.

En het opbergen is ook een fluitje van een cent, met dank aan de compacte afmetingen.

Al met al een prima koop!
2. Twinny Load Easy

Twinny Load Easy Fietsendrager

Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Kies dan voor de Twinny Load Easy.

Deze schaar fietsendrager van Twinny Load kost net iets meer dan 50 euro, heeft een maximaal draagvermogen van 30 kilogram en is makkelijk in gebruik.

Dit is onder meer te danken aan het handige kliksysteem, waarmee je deze drager met één beweging op de trekhaak stevig vastzet.

Houd wel rekening met het volgende: deze schaar fietsendrager is niet voor damesfietsen geschikt. Een vrij belangrijk aandachtspunt/nadeel wat ons betreft.
3. ProPlus Klick Fast II

ProPlus Fietsdrager Klick Fast II

Een andere voordelige én goede schaar fietsendrager is deze variant van ProPlus. Deze fietsendrager is voor 1 fiets geschikt, is compact, is makkelijk in gebruik en is van een top kwaliteit.

Dit is onder meer te danken aan het gebruikte materiaal; de fietsendrager is stevig, maar weegt wel slechts 3 kilogram.

Deze schaar fietsendrager van ProPlus is voor slechts 1 fiets geschikt. Zou je twee fietsen willen vervoeren? Dan kies je voor één van bovenstaande schaar fietsendragers.

Deze drager heeft overigens wel een maximaal draagvermogen van 30 kg; voor 1 fiets is dat uiteraard prima.Categorieën: Fietsendrager